reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kupciusia zdrówka dla Hani, rzeczywiscie mało je ale najważniejsze, że ładnie przybiera. Mój to żarłok jest, najchętniej to by obiadek mlekiem zapijał ale od 2 dni walczę aby jednak do obiadku wody lub herbatki popił i na razie się udaje bo wypija nawet 90 ml i nie płacze za mlekiem.

reklama
przesyłamy pozdrowienia z Krynicy :-)
u nas pogoda równiez słoneczna, codziennie spacerujemy, młody niech oddycha świeżym powietrzem,
Mały sprawuje sie super, bałam się jak bedzie z wieczornym spanie nie w swoim łóżeczku a jest super oby tak dalej po kapieli dajemy do łóżeczka i śpi chyba to powietrze na niego tak działa ;-)
podczytuje Was troszkę
Kulka super że Ci się udało ze żłobkiem my też składamy podanie może się uda a to co ludzie mówią to olać to jakoś trzeba wrócić do pracy i funkcjonować, też się boje że będzie chorował a jak się nie dostanie do żłobka to nie wiem coś będziemy myśleć innego.Wojtuś pięknie waży kawał faceta ;-)
Madziasek gratulacje 6 miesięcy:-)

mój Tymcio zapomniał jak się je butla albo mu nie smakuje mm, miałam przez to trochę obawy jak wyskoczę na narty ale nie było tak źle, mąż z nim został nakarmił słoiczkiem później kaszka i dał rade wytrzymać bez cyca i mamy 5h więc jutro idę znowu pojeździć. Czuję się przez to super że mogę wyskoczyć na chwile i nie myśleć o niczym;-)
trzymajcie się i zdrówka dla wszystkich

Czesc,

maly spi od pol godziny, poprzednia nocka masakryczna, az 4 razy wstawalam do niego!

Patrycjal czasami aplikacja bb w telefonie chodzi bez zarzutow a czasami mam ochote telefon wypierniczyc przez okno!

Taka j chcialabym jeszcze w tym roku zaciazyc, najchetniej na jesieni ale daje sobie jeszcze czas do 2015, maz postawil warunek, musze znalesc prace bo bedzie nam ciezko utrzymac dom, siebie i trojke dzieciaczkow (maz ma corke z pierwszego malzenstwa)

Kupciusia u nas plamki tez zanikaja :-D
a czy kaszka z nestle 5 zboz to ta z lipa? Bo taka mam i malemu tez smakuje ;-)

KulkaPrzytulka gratki udanego szczepienia ;-) moj tez juz pewnie wazy 8kg, tez mielismy sie szczepic ale kaszelek i gardelko przesunelo termin szczepienia. Czemu wlasciwie wracasz tak szybko do pracy?

MadziaSek to ta z lipą :D. Kupiłam jeszcze 8 zbóż ale jeszcze nie otwierałam. Myślę, że to lepsza opcja niż zapychanie dziecka tylko tym ryżem na okrągło. Super, że plamki się goją :-). Ale odważnie z tą drugą ciążą :p. Ja bym chciała drugie jak Hania będzie miała 2-3 latka. Ale 1,5 to troszkę za mało.

Aga ale masz suuuper. A jak ze śniegiem? My chcemy na początku marca się wybrać z większą ekipą (m.in. dziewczynka miesiąc młodsza od Hani, to się pobawią ;)). Byliśmy w zeszłym roku i niby pojeździłam, ale tak na pół gwizdka żeby dzwona nie zaliczyć i dzidzi nie uszkodzić. Teraz bym chciała pośmigać na całego :D. Tylko boję się, że tej zimy śniegu już nie będzie :(. We wrześniu byliśmy 2 razy w górach z rowerami, ale to było WE WRZEŚNIU i już mi baaardzo tęskno za górami. Nie przywykłam do takiej rozłąki ;-)

Właśnie się dowiedziałam, że mój brat zaciążył :D

ja bym bardzo chciala zaciazyc ale boje sie porodu masakrycznie, najbardziej bym chciala zeby roznica miedzy dziecmi byla 2 lata, czyli zostalo mi jakies 10 miesiecy tylko strach mnie paralizuje na sama mysl, dziewczyny jak wygladaly wasze drugie porody?? byly latwiejsze?

Kapciusia gratulacje będziesz ciocią ;-)
w mieście jest mało sniegu ale jest bardzo przyjemnie taki malutki mrozik i słonce!!!
na stokach też jest dośnieżają armatkami, noce są mroźne więc snieg się utrzymuje, my od dzisiaj jeździmy w Tyliczu bardzo fajne warunki,wcześniej jeździli na Słotwinach ale tam się pogorszyło - ziemia wystaje.My też jesteśmy w 4 rodziny nasz Tymek najmlodszy a reszta dzieciaków to są w przedziale 2-5 lat i roba tutaj demolke ale jest wesoło;-)
Jutro też szaleje na maxa na stoku muszę sobie odbebnić zaległości ciąża itp;-)

Hej ! :-)

Kupciusia, super, że plamki znikają i Hania ładnie przybiera ! Mój Kubuś też nie za dużo je ;-)

Aga, dziękuję za pozdrowienia ! Bawcie się dobrze :-)

Madziasek, to już pół roczku ! ale ten czas leci, gratulacje dla Mikiego ! Ja z ciążą jeszcze poczekam z 2-3 lata chyba.. tęsknie za dłuższym spaniem:-p super, że u was też plamki znikają ! szkoda, że ja nie mogę powiedzieć tego samego:-(

Ewelinka, ja też się boję porodu..chociaż sam poród źle nie wspominam, ale po tych moich przeżyciach.. ogólnym znieczuleniu, 7dni w szpitalu, anemia itd to ja bym chyba wolała cesarkę..

Mój Kubuś też dzisiaj wypił 120ml soczku jabłko-marchewka, aż w szoku byłam bo zawsze niczego nie chciał.. tylko, że wcześniej dawałam sok pół na pół z wodą, a dzisiaj podałam sam soczek:-)

reklama
basia ja mialam dlugi porod i baardzo bolesny bo piotrus duzy i z raczka sie rodzil ale bez nacinania i komplikacji, teraz sie boje ze dziecko bedzie wieksze i samego porodu sie tak nie boje tylko ze jakies komplikacje wystapia a u nas nie ma znieczulenia i na sama mysl ze mogloby sie cos stac sie mam ciarki,a czemu u ciebie az bylo znieczulenie ogolne?

Do góry