reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Wojtuś ma ze śliną to samo - leje się mu z buzi i często się zachłystuje.
U nas też jest suche powietrze i Mały czasem rano pokasływał. Kupiliśmy nawilżacz, włączamy na noc i jest ok :-)

Kiedyś pisałyśmy o paczkach z hipa i bobovity... My dostaliśmy w tym tygodniu jedną i drugą, tzn z hippa list i paczka do odebrania w rossmanie:-) Wojtkowi posmakował soczek jabłkowy z hippa, który był w paczce:-)

reklama
Milena tez kaszle jak ma duzo sliny, ale tak smiesznie jakby udawala ze ma kaszel.:-D:-D:-D

dzisiaj bylismy u malego Filipka... on jest taki malusi ja sobie nie przypominam zeby Milka byla taka malenka, dla mnie ona caly czas jest taka sama, a przy nim taka pannica e ho ho:-D:-D a jak sie tam rozgadala, buzia jej sie nie zamykala, no i juz dzisiaj pierwsza jazda w duzym foteliku, jaka dumna byla:tak::tak:

talaaa ja daje bezmleczne kaszki, bo mleczna kiedys kupilam i prawie wszystko wyrzucalam, wiec szkoda mleka. a teraz jemy malinowa i smakuje:-):-):tak:

grinula gratki 6!:-)

Znalazlam taka kaszke z bobovity https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-mleczno-wielozbozowa-pelnoziarnista/ ale nie moge jej jeszcze podac bo dopiero zaczelam wprowadzac gluten, pisze ze jest bez dodatku cukru i bez zadnych smakow, ja dodaje owoce do kaszki sama i malemu smakuje wczoraj zjadl 150 i obudzil sie tylko raz w nocy :-), o 3. bylam w szoku,

u nas maly pokasluje jak lezy na brzuszku ale nie wiem dlaczego

wlasnie sam zasnal w lozeczku, to dziecko ciagle mnie zadziwia, bo dzisiaj nie jadl nic od 14 do 19.30, nie chcial w ogole cyca a rano tez nie jadl przez 6 godz, juz drugi dzien tak ma ze jak zje w nocy to do rana do 9 nic nie chce jesc, nie wiem co jest grane i jeszcze nie chce jesc z prawego cycka, chyba jakis wybredny sie zrobil :-D

ewelinka, mój Wojtuś też z rana nie chce jeść. Jak w nocy obudzi się ok 4-5 i zje, to później budzi się ok 7, a z cyca zjada dopiero po 8. Tak już od jakiegoś czasu ma..No, a jak już zje, to też nie za dużo, tak pociągnie kilka razy u tyle

my2013 ja też dziś pierwszy raz podałam banana i też smakowało:)

kulkaPrzytulka Kacper też czasami rano pokasływał i to przez suche powietrze. Jeszcze isę nie zaopatrzyłam w nawilżacz, ale wieszam mokry ręcznik na kaloryferze i kaszlu nie ma.

Kochane a czy kleik kukurydziany mogę rozrobić z wodą? na opakowaniu jest napisane, żeby rozrobić z mm, ale ja nie chce go wprowadzać. Jak można z wodą to jutro podam pierwszy raz śniadanie, kleik kukurydziany z jabłkiem, a na obiad dostanie zupkę jarzynową (ziemniak, marchewka, pietruszka) i do tego pierwszy raz dodam buraczka, na deser będzie banan:)

madziasek mój synek też krztusi się się ślinką, zresztą sama o to pytałam ze dwa tygodnie temu. Najbardziej jest to zauważalne jak leży na przewijaku. Ma też suchy oddech "noskowy" , mamy nawilżacz ale chyba za dużo nie daje. Muszę podzielić się nowiną, mianowicie dzisiaj sprzedaliśmy mieszkanie, mamy czas do 2 kwietnia żeby się wyprowadzić, czyli ostro musimy zacząć wykańczać dom. Cieszę się, myślałam że gorzej pójdzie. Jutro na śniadanie pierwszy raz podam kaszkę bez cukru, ciekawa jestem reakcji, martwi mnie tylko fakt, że mały nie chce pić za bardzo nic poza mlekiem, wciskam mu tą herbatę ale jak przez cały dzień 50 wypije to dużo, czy Wasze dzieci piją więcej? Pozdrawiam i idę spać. Dobranoc

Madziasek u nas to samo, śliny na litry idzie i też pokasłuje, najpierw się troche przestraszyłam ale nie widzę, żeby coś się działo, pije i je więc gardełko chyba nie boli czyli chyba czyste, mam nadzieję, liczę, że to właśnie przez tą ślinkę.

moj nie pije nic oprocz mojego mleka, tez mnie to martwi, nawet mojego mleka tez niewiele teraz je i cycki ciagle pelne, pol zamrazalnika juz mam bo czasem musze odciagnac bo takie mam przepelnienie ze az sutki wykrzywia a boje sie zastojow i zapalenia

mam pytanie do mam karmiacych piersia?? jak radzicie sobie z piersiami? moj jeszcze tydzien temu jadl strasznie duzo mleka a teraz o polowe mniej, o 12 je zupke i o 20 kaszke z owocami bo samych owocow nie chce a oprocz tego cyc

Cześć Dziewczyny!
ewelinka, ja już od ponad miesiąca wprowadzam nowe jedzonko, ale cały czas karmię piersią. Ostatnio Wojtuś je już mało z cyca, bo oprócz zupki i kaszki przyzwyczajam go też do mm. I ok 2 tyg temu też miałam problem z przepełnieniem, 2, czy3 dni miałam tak, że co kilka godzin odciągałam mleko, ale już teraz jakoś się ustabilizowało. Wojtek dostaje cyca rano, czasem po południu, przed snem i w nocy. Więc 3-4 razy na dobę. I teraz jak czasem mam wrażenie, że mam sporo mleka, bo nie wypił, czy np. wieczorem jak mało zje, odciągnę, a tam już malutko... A jak jeszcze takie przepełnienie miałam, to przystawiałam go chociaż na chwilkę, żeby coś odciągnął, żeby mi lżej było. Laktatorem nie było takich dobrych efektów. No i teraz mam jedną szufladę w zamrażarce z moim mlekiem:-)

Miłej niedzieli:-)

reklama
Czesc,

dziewczyny ten kaszel mnie niepokoil wiec pojechalismy do przychodni i okazalo sie ze to-zapalenie gornych drog oddechowych (zaczerwienione gardlo i kaszel) nie dostalismy antybiotylu tylko lekarz kazal dawac cebion i psikac wode morska i inhalowac hehhhh

KulkaPrzytulka a jakiej firmy macie inhalator?

My, Talaaa super ze banan smakowal ;-)

Talaaa ja do kleiku dodawalam przegotowana wode a potem owdo tego dodawalam owoce.

Jagoda juz nowy fotelik? Jaki? Pochwal sie :-D

My ja podaje tylko wode i nie umiem okreslic ile jej wypija.

Ewelinka moje cycki zrobily sie juz male, nie sa tak wypelnione jak kiedyc ;-) ale bywalo ze byly ogromne szczegolnie wtedy gdy zaczelam wprowadzac nowe pokarmy.Nie odciagalam, czesto lecialo w nocy ale sie unormowalo.

Do góry