reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

U nas też jeszcze troche ulewanie jest, po mleku, podobno im potem więcej innych posiłków to ulewania mniej, zobaczymy.

reklama
Cześć,

u nas już cieplej się zrobiło -4, zaczęłam też podawać małemu żółtko i nową kaszkę z serii zdrowy brzuszek z lipą.

My ja podaję mięsko tak co 2gi dzień i raz w tygodniu rybkę :)

All me wodę podawałam też na początku z łyżeczki ale jak kupiłam niekapek to najpierw dałam małemu się nim pobawić (woda żywiec i trochę ciepłej z czajnika były już w środku) i pokazałam ze z tego dzióbka można pic wtykając mu go do buzi a potem włożyłam w rączki uchwyty i sam już pił :) co do ilości to nie wiem ile wypija, zawsze pilnuję by była woda w niekapku.
Nie daję mu herbatek ani soczków. Chrupki kukurydziane też mu daję i nie liczę ile sztuk zjada :)

dziewczyny a czy ten katar wodnisty to nie jakaś alergia?
czy Wasze maluchy też mają zatkany nos w nocy?

Grinula gratki 6mcy!!!

Basiu ja rybkę już podaję raz w tygodniu :)
co do ulewania to u nas Mikołaj nie ulewa po jedzeniu! zdarzało mu się po mm ale rzadko!

Ostatnia edycja:
Bardziej doświadczone mamusie mam pytanko :-) chciała bym zacząć podawać Kacprowi kaszki na śniadanie, ale nie wiem jakie:zawstydzona/y: Chodzi mi o to czy mają być mleczne czy bezmleczne? Dodam, że wieczorem je mleczną kaszkę z glutenem.

Talaaa nie jestem doświadczona :laugh2:ale zaczynałam od kleiku ryżowego lub kukurydzianego i dodawałam do tego jabłko lub banana albo jakiś inny owoc.
Potem była kaszka malinowa mleczna lub jakaś inna na dzień dobry z nestle a teraz już kaszka glutenowa z serii zdrowy brzuszek np ze śliwką lub kaszka truskawkowa z owocami (maliny, truskawki, czarna porzeczka)

co do cukru w kaszkach to są takie bez dodatku cukru z bobovity
wklejam zdjęcie kaszek które używałam lub będę używać np z jogurtem z tabelką skadnikową :)
DSCN0222.jpgDSCN0221.jpg
ze śliwką i lipą maja naturalnie występujące cukry i nie są dosładzane :)

właśnie znajomi rozpalili ognisko, idziemy piec kiełbaski :)

Załączniki

• DSCN0222.jpg
    DSCN0222.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCN0221.jpg
    DSCN0221.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Madziasek co do kataru wodnisty jest owszem alergiczny, ale rowniez wirusowy - oba sa przezroczyste. Bakteryjny jest zielonkawo zolty. Jesli dziecko w nocy ma zatkany nos to najczesciej winne jest zbyt suche powietrze w domu. Powtarzam, co mi ostatnio tlumaczyl lekarz.

Moja mysia dalej ma katar.

Kaszki podajemy ryzowe mleczne wymieszane na wpol z tartym jablkiem. ale zaciekawily mnie te, o ktorych piszecie.

Witajcie! U nas dzisiaj cieplutko, spacerek był długi. Pierwszy raz jedliśmy banana i smakowało. Po przeczytaniu postów odnośnie kaszek zakupiłam dzisiaj kaszkę bobovity bez dodatku cukru. Pozdrawiam serdecznie, miłego wypoczywania

Dziewczynki czy Wasze szkraby pokasluja z uwagi na duza ilosc sliny??? Mikolaj ma jej tyle ze jestem w szoku!!! Ciagle mu leci z buzki heh

reklama
Do góry