reklama
Cześć,
u nas już cieplej się zrobiło -4, zaczęłam też podawać małemu żółtko i nową kaszkę z serii zdrowy brzuszek z lipą.
My ja podaję mięsko tak co 2gi dzień i raz w tygodniu rybkę
All me wodę podawałam też na początku z łyżeczki ale jak kupiłam niekapek to najpierw dałam małemu się nim pobawić (woda żywiec i trochę ciepłej z czajnika były już w środku) i pokazałam ze z tego dzióbka można pic wtykając mu go do buzi a potem włożyłam w rączki uchwyty i sam już pił co do ilości to nie wiem ile wypija, zawsze pilnuję by była woda w niekapku.
Nie daję mu herbatek ani soczków. Chrupki kukurydziane też mu daję i nie liczę ile sztuk zjada
u nas już cieplej się zrobiło -4, zaczęłam też podawać małemu żółtko i nową kaszkę z serii zdrowy brzuszek z lipą.
My ja podaję mięsko tak co 2gi dzień i raz w tygodniu rybkę
All me wodę podawałam też na początku z łyżeczki ale jak kupiłam niekapek to najpierw dałam małemu się nim pobawić (woda żywiec i trochę ciepłej z czajnika były już w środku) i pokazałam ze z tego dzióbka można pic wtykając mu go do buzi a potem włożyłam w rączki uchwyty i sam już pił co do ilości to nie wiem ile wypija, zawsze pilnuję by była woda w niekapku.
Nie daję mu herbatek ani soczków. Chrupki kukurydziane też mu daję i nie liczę ile sztuk zjada
dziewczyny a czy ten katar wodnisty to nie jakaś alergia?
czy Wasze maluchy też mają zatkany nos w nocy?
Grinula gratki 6mcy!!!
Basiu ja rybkę już podaję raz w tygodniu
co do ulewania to u nas Mikołaj nie ulewa po jedzeniu! zdarzało mu się po mm ale rzadko!
czy Wasze maluchy też mają zatkany nos w nocy?
Grinula gratki 6mcy!!!
Basiu ja rybkę już podaję raz w tygodniu
co do ulewania to u nas Mikołaj nie ulewa po jedzeniu! zdarzało mu się po mm ale rzadko!
Ostatnia edycja:
talaaa
Aktywna w BB
Bardziej doświadczone mamusie mam pytanko :-) chciała bym zacząć podawać Kacprowi kaszki na śniadanie, ale nie wiem jakie Chodzi mi o to czy mają być mleczne czy bezmleczne? Dodam, że wieczorem je mleczną kaszkę z glutenem.
Talaaa nie jestem doświadczona ale zaczynałam od kleiku ryżowego lub kukurydzianego i dodawałam do tego jabłko lub banana albo jakiś inny owoc.
Potem była kaszka malinowa mleczna lub jakaś inna na dzień dobry z nestle a teraz już kaszka glutenowa z serii zdrowy brzuszek np ze śliwką lub kaszka truskawkowa z owocami (maliny, truskawki, czarna porzeczka)
co do cukru w kaszkach to są takie bez dodatku cukru z bobovity
wklejam zdjęcie kaszek które używałam lub będę używać np z jogurtem z tabelką skadnikową
ze śliwką i lipą maja naturalnie występujące cukry i nie są dosładzane
właśnie znajomi rozpalili ognisko, idziemy piec kiełbaski
Potem była kaszka malinowa mleczna lub jakaś inna na dzień dobry z nestle a teraz już kaszka glutenowa z serii zdrowy brzuszek np ze śliwką lub kaszka truskawkowa z owocami (maliny, truskawki, czarna porzeczka)
co do cukru w kaszkach to są takie bez dodatku cukru z bobovity
wklejam zdjęcie kaszek które używałam lub będę używać np z jogurtem z tabelką skadnikową
ze śliwką i lipą maja naturalnie występujące cukry i nie są dosładzane
właśnie znajomi rozpalili ognisko, idziemy piec kiełbaski
Załączniki
Ostatnia edycja:
patrycjal
Fanka BB :)
Madziasek co do kataru wodnisty jest owszem alergiczny, ale rowniez wirusowy - oba sa przezroczyste. Bakteryjny jest zielonkawo zolty. Jesli dziecko w nocy ma zatkany nos to najczesciej winne jest zbyt suche powietrze w domu. Powtarzam, co mi ostatnio tlumaczyl lekarz.
Moja mysia dalej ma katar.
Kaszki podajemy ryzowe mleczne wymieszane na wpol z tartym jablkiem. ale zaciekawily mnie te, o ktorych piszecie.
Moja mysia dalej ma katar.
Kaszki podajemy ryzowe mleczne wymieszane na wpol z tartym jablkiem. ale zaciekawily mnie te, o ktorych piszecie.
Witajcie! U nas dzisiaj cieplutko, spacerek był długi. Pierwszy raz jedliśmy banana i smakowało. Po przeczytaniu postów odnośnie kaszek zakupiłam dzisiaj kaszkę bobovity bez dodatku cukru. Pozdrawiam serdecznie, miłego wypoczywania
reklama