reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie:-)

Wczoraj byłam u lekarza i na szczęście wszystko ok.Te zasinienie było od ssania bo już zniknęło ale powiedziała że jakby coś się znowu pojawiło to obserwować i najlepiej zrobić echo serduszka.Zleciła też troszkę badań.Boję się jak jej tą krew pobiorą bo babka powiedziała żeby szukać laboratorium gdzie jej z paluszka pobiorą u nich bo na miejscu tylko z żyły:szok:.Przy okazji zważyła Helę 8215:-D

Basia ja też powinnam już wprowadzić gluten tylko tak jak inne nie wiem jak się do tego zabrać.Chyba kupię z nestle kaszkę manne mleczną i będę dawała po łyżeczce do buźki.
aga życzę zdrówka
kulkaprzytulka współczuję że już musisz szukać niani ale gdyby nie nowa ustawa to teraz wszystkie byśmy były w takiej sytuacji:-(my pomalutku pniemy się do góry na liście oczekujących do żłobka

reklama
kupciusia ja jeszcze nie dostałam okresu i jest mi z tym baaardzo dobrze:-)

zapomniałam napisać że kąpiemy już w dużej wannie bo ostatnio w łazience wszystko pływało.

Kupciusia dzięki za opis jak to robisz, u mnie chyba byłoby to niemożliwe, on się okropnie wierci, kręci, starac się obrócić na bok itd. i chyba nawet jakbym go zawinęła to zaraz by się odwinął. Także szkoda ale musimy się tak pomęczyć troche. Ja okres dostałam już 1,5 miesiąca po porodzie ale ja nie karmiłam wcale.

Ewelia cieszę się, że dobre wieści u lekarza, doskonale Cię rozumiem, że martwisz się tym pobieraniem krwi ale spróbuj na spokojnie podejść, długo to nie trwa, potem przytulisz, pobuziaczkujesz i będzie dobrze. Ja 2 razy przechodziłam pobieranie krwi i to z główki także wiem o co chodzi :(

no więc weekend ale ciężkie ostatnie dni mały przeziębiony katar, kaszel , nie śpi, cały czas płacze a nocki tylko przy cycu ... padam a do tego córka z mega wysypką na całym ciele (podejrzewam już , że to od wody bo jest u nas paskudna) i pełna energii :confused: ... a ja chce spać ... marzy mi się wieczór z piwem i pizzą :)

Kapciusia ostatnio tak jest jak piszesz, mały się wkurza pociągnie i zaraz puszcza, chociaż ostatnio miałam wrażenie ze mam mniej mleka w cycach, czytałam że jak się dostanie okres to w drugiej fazie cyklu może go być troche mniej i nawet może zmienić smak więc już sama nie wiem Też jem dużo nabiału, codziennie mleko z płatkami, jogurty, kefiry ehh... więc teraz odstawiłam. Te plamki były mniejsze i myślałam że to przez cytrusy ale ich już długo nie jem i to nie znikneło.

Ewelia dobrze że to nic groźnego, wiem że serduszko będzie Cię bolało przy pobieraniu krwi ale musisz dać radę,
Hela pięknie waży :-D

Poziomeczka zdrówka i też mi się marzy duża ilość piwkaaaaa mniami :-D

Kupciusia to tak na oko robie ryz z jednym jabluszkiem, jakas zupka z mieskiem albo kluseczkami lub ryzem, jakis deserek np jedno jablko z jednym kiwi czy jedno jablko z jednym bananem albo jablko z malinami lub inny deserek z owocami.
Okresu tez jeszcze nie dostalam ;-)
Plamki sie zmiejszyly jak podawalam fenistil ale ostatnio sie ich wiecej pojawilo wiec zgupialam, obserwuje ale znajoma powiedziala mi ze jej maly tez mial suche plamki i okazalo sie ze to silan do plukania :baffled:
A piszczenie juz przerabialismy i przerabiamy dalej heh

Poziomeczka zdrowka!!!

Kulka do jakich zlobkow zapisalas? Bo ja rekrutuje w marcu do panstwowego.

Ewelia Helcia juz ladnie wazy. Super ze to nic groznego!!!

u mnie okres juz drugi raz byl a karmie piersia caly czas :-(, pierwszy raz przed swietami a teraz drugi

aga jak moj maly tak robil ze pociagnal i puszczal to nie byl glodny a im bardziej chcialam zeby zjadl tym bardziej sie wkurzal i bardziej plakal, wtedy odpuszczalam sobie, najlepeij jadl z cyca po przebudzeniu, i byly tez takie sytuacje gdy dostawal czesto butelke, jak jadl tylko z cyca to bylo duzo lepiej

Kupciusia zapomnialam dodac ze i kleik ryzowy lub kukurydziany tez robie ale z woda i owocami oraz mala porcje nowej kaszki zdrowy brzuszek owsiano przennej ze sliwka tez na wodzie :-D

reklama
Do góry