reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek, ja też zapisałam do państwowych żłobków. I to w Lublinie,nie było problemu, tam takie małe szkraby przyjmują. Ja mieszkam pod Lublinem i u nas przyjmują dzieci od 18 miesiąca życia:baffled:Ale pracujemy w Lublinie, więc żłobki mamy po drodze do pracy, więc nie jest to problem. Prywatne mamy dwa, ale dość drogie...

reklama
czesc dziewczyny ale popisalyscie :-)

kurcze tak czytam o tych plamkach na skorze i widze ze lekarze wszystko do jednego worka wrzucaja, skaza i koniec a to przeciez moze byc jakas nietolerancja pokarmowa tymczasowa albo w ogole nie od jedzenia. trzeba mocno natluszczac :tak:

ja od 4 dni podaje kaszke manne, daje pol lyzeczki takiej normalnej robionej na wodzie, narazie nic nie widze zeby sie cos dzialo miejmy nadzieje ze tak zostanie. Ostatnio dalam tez pierwszy raz miesko krolika o fuuuj jakie to bylo niedobre ale malemu smakowalo :-)

wiem ze temat byl milion razy poruszany, ale ile razy dajecie mm na dobe? bo ja chcialam zmniejszyc do 3x mleko, 1x kaszka, 1x obiad i 1x jakis owoc tylko nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie?

ewelia dacie rade na pobieraniu :-) a Hela no no rosnie jak na drozdzach :-)

kulka daj znac jak tam casting ;-) obys znazazla jakas fajna nianie

a no i Jagoda gratuluje maluszka :-)

i jeszcze duzo zdrowka dla wszystkich chorujacych i dzieci i mam

Rampampam ja daję dokładnie tak jak Ty chcesz dawać, 3x mleko, 1x kaszka, 1x obiadek i 1xdeserek. A jak teraz dajesz?

taka j. a ile ml tego mleka? ja dawalam tak z 5x mleko po ok. 170ml i pol sloiczka obiadku i pol owoca ale teraz chce zaczac mu dawac po calym sloiku

Rampampam ja daję obiadku tak ok. 170gram (więcej niż słoik), deserku ok. 150 gram, kaszki 170 gram a mleka po 180ml.

cześć,
ale zasypało...

Kulka gdybym miała bliżej do Lublina to też bym zapisała :)
u nas też małe szkraby przyjmują, a koszt miesięczny to ok 400 zł, prywatny 650 zł kosztuje. Nie pamiętam czy pytałam ale z jakiej miejscowości :sorry2:

Taka j to 6 posiłków dziennie podajesz, ja się staram uczyć 5 posiłków dziennie :)

Ostatnia edycja:
MadziaSek, ze Świdnika ja :-)
W Lublinie żłobek państwowy to ok 300 zł. W Świdniku prywatny to koszt 700 zł + trzeba przynosić swoje jedzenie dla dziecka.

Więc niania tak na chwilę, mam nadzieję, że szybko nas przyjmą do żłobka:-)

Madziasek tak, podaję 6 posiłków dziennie, wiem, że książkowo jest 5 posiłków dziennie ale moje dziecko tyle nie wytrzyma bez jedzenia a ciągle je w nocy więc postanowiłam go nie męczyć i daję mu ten 1 posiłek więcej.

Hej dziewczyny..
Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień.. Dwa razy podałam Kubie gluten i go mocniej wysypalo :( normalnie jestem przerażona.. Nie dość, ze zmagamy się z AZS, mleka normalnego nie pije to jeszcze to.. Juz z bezsilności się dzisiaj poryczalam..:(
przepraszam, ze tak tylko o sobie ale muszę się gdzieś wygadać bo maz się później tylko wkurza.. Juz dzisiaj usłyszałam, ze to przeze mnie dziecko cierpi :'(

Chyba muszę po raz kolejny pójść do lekarza co nie wiem co dalej robić..

reklama
basia - współczuję... Okropnie macie, że tyle się rzeczy przypałętało... Tak trzeba uważać cały czas na wszystko i obserwować, czy się coś nie dzieje... A tak jak Wy macie to masakra, bo jak mówisz cały czas jakaś wysypka jest.. Mam nadzieję, że traficie na jakiegoś kompetentnego lekarza, który będzie Wam w stanie pomóc

No i chciałam się z Wami podzielić jeszcze super wiadomością - nie potrzebujemy niani!!!:-D Dogadaliśmy się z teściową, że będzie mogła do nas przyjechać i się zająć Wojtkiem :-)Pierwotnie miało być tak, że moja mama i teściowa miały przyjeżdżać na zmianę co drugi tydzień, ale niestety moja mama nie będzie mogła. Więc teściowa nie będzie miała zmienniczki... Ale zgodziła się pomieszkiwać u nas. Obie mamy mają do nas prawie 90km, więc tylko na weekendy będzie wracać do siebie. I oby żłobek szybko wypalił:-) Jupi!!!
Z wielką radością będę jutro odwoływała umówione nianie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry