reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

cześć,

ale mróz, do 9.30 było -20 brrrrrrrrrrr

a ja zwiększyłam już dawkę kaszki manny i podaję kaszkę zawierającą gluten - zdrowy brzuszek z nestle ze śliwką :)

czy któraś z dziewczyn chciałaby kupić jakieś ubranka dla swojej dziewczynki ? znajoma chce sprzedać śliczne rzeczy. Jeśli któraś jest zainteresowana piszcie na priv

Miłej soboty :)

reklama
Cześć Mamuśki :)

MadziaSek odstawiłam prawie cały nabiał, czasem zjem plasterek sera czy wleję ciut mleka do kawy. ALe może z połowa posiłków to cyc, więcej niestety nie chce. Od wczoraj podaję też bebilon Pepti, na razie poprawy nie widzę.

A właśnie, ten bebilon pepti ma inną konsystencję (proszek) i jest bardziej żółty, a do tego śmierdzi i jest ohydny. To tak ma być? czy mam jakiś felerny?

Taka j jak widzę, że Hani już lecą oczka i rączki zaczynają niekontrolowanie fikać, to zawijam w kocyk. Ale robię ciaśniej w ramionach, tak przy szyjce, a niżej jest luźniej, tak żeby mogła trochę tymi rączkami ruszać, ale żeby nie uderzała się po główce. Nie protestuje, wręcz się uspokaja. Ona się przez sen nie przekręca, śpi na wznak, więc się nie rozwija z tego. A nocnika nie mamy, wysadzam ją nad muszlą, tak jak dziecko w parku się wysadza. Myślę, że ona nie rozumie o co chodzi z tym wysadzaniem tylko to ta pozycja jej sprzyja. Ale może dzięki temu szybciej załapie o co chodzi. Jak zacznie sama siedzieć, to kupię nocnik i będę często na siusiu ją sadzać, może się uda.

Dziewczyny zazdroszczę, że Wam dzieci same usypiają. U nas już było lepiej, pół godziny ją usypiałam, ale w łóżeczku, a teraz tylko na rękach:/. Co prawda 5 min, ale nie chcę jej tak przyzwyczaić, a nie umiem słuchać jak płacze i muszę ją wziąć :-(.

Ja też od kilku dni wprowadzam gluten. Gotuję pół łyżeczki zwykłej kaszy manny tylko błyskawicznej w odrobinie wody, odcedzam i dorzucam do deserku. Ile Wasze dzieciaki jedzą posiłków bezmlecznych? Hania je jeden mały słoiczek owoców i jeden większy obiadek. Kocha jeść łyżeczką. Nawet jak pokazuje, że chce jeść, to nie ssie czegoś jak wcześniej tylko tak cmoka i mieli języczkiem. Dzisiaj jej dałam suszoną morelę przekrojoną na pół do pociumkania. Trzymałam to oczywiście. Wyciumkała ze smakiem cały miąższ, skórka została :D. Muszę więc kupić ten smoczek z siateczki.

U nas -8 dzisiaj ale 30 min spacerku zaliczone. Przed wyjściem otwieram okno w jednym pokoju i później wstawiam ją do tego pokoju żeby dospała :)

MadziaSek ale u Ciebie ziąb już taki konkretny. Aż się pewnie gile w nosie sklejają ;)

Witajcie,

Ja dzisiaj podałam Tymkowi pierwszy raz marcheweczke, miny bezcenne :-) jutro próbujemy dalej, nawet cos tam zjadł nie wywalał wszystkiego językiem.
Mały od tego siedzenia w domu to też wariuje, marudzi i zero spania 20 min i oczy otwarte.
Mam lekkiego doła te placki czy tam liszaje powiększają się, już bladły ale od nowa, rezygnuej z nabiału zobaczę czy coś pomoże, w środę ide na szczepienia więc zobaczymy co powie lekarka.
Kapciusia super z tym wysadzaniem na kibelek, oby nocnik też tak szybko załapała :)

Chodzę taka naminowana nerwowa chyba okres się zbliża...
sorki że tak ale musiałam troszkę pomarudzić.

Miłego weekendu dziewczyny ;-)

Kupciusia wspolczuje :-( ale moja siostra przerabiala odstawienie nabialu z dwojka swoich dzieciaczkow, nie podawala bebilonu, maluchy wtedy na cycku byly, szybko tez wage gubila i jak szkieletor wygladala, a jak sie pojawialy krosteczki to podawala fenistil, a teraz juz jest ok, tak wiec i tego zycze Tobie. Co do mrozu to nie tylko gile zamarzaja, ale i szalik do ust czy nosa hah
Mikolaj wciaga 3 posilki bezmleczne dziennie ;-)
i tez nie zasypia sam, musze go nosic i bujac no chyba ze sam zasnie przy cycku.

Aga moj maly tez marudzi jak z nim nie wyjde na dwor, tak wiec sie staram nawet na chwilke :-D a dlaczego nie wychodzisz? Takie mrozy? Dzisiaj u mnie -14 i bylismy chwilke.

Kapciusia ja kamie piersią i dostałam miesiąc temu pierwszy okres, myślałam że dłużej pociągne bez niego a tu taka niespodzianka:-)
Madziasek ja nie wychodze bo sie kuruje,a dziś myślałam że mąż wyjdzie ale oprócz mrozów to wieje wiatr i cały dzień pada śnieg. Jutro ma być podobno już lepiej wiec myślę że wyjdą.

Kupciusia, niestety pepti tak właśnie wygląda i smakuje.. spróbowałam raz
i myślałam, że zwymiotuję.. aż się dziwię, że moje dziecko to pije :baffled:
U mnie w sumie mleka Kubuś wypija około 750ml ale ja obiadki i deserki w słoiczkach mam na dwa razy z tego względu, że muszę obserwować czy Kubę nie uczulają.. jakbym mu dawała codziennie co innego, by go wysypało to bym nie wiedziała z czego, a niby wysypka może się pojawić nawet do 48h po kontakcie z alergenem.. Jak już wszystko wypróbujemy to wtedy będzie dostawać całość :-) są już dania które wiem, że go nie uczulają ale teraz wprowadzam gluten więc muszę go łączyć z tymi pewnymi daniami i sprawdzać znowu czy gluten go nie uczuli.

Fajnie macie z tym okresem ja już po 7 tygodniach dostałam.. ale o dziwo teraz mam mniej bolesny i troszkę słabszy :-)

reklama
Basia ja też muszę obserwować bo w sumie to nie wiadomo na pewno, że te zmiany skórne to skaza białkowa. Daję 2 dni z rzędu taki sam słoiczek ale musi być cały bo jest płacz. No i Hania też ciągnie pepti chętniej nawet niż zwykły bebilon. Może czuje jakoś instynktownie, że jej nie szkodzi:confused:. Dla mnie jest ohydny, nawet kaszki na nim nie dojadam jak coś zostanie.

MadziaSek a jak u Was plamy? Poprawiło się?

Aga a czy maluszek chętnie ciągnie cyca? Ja mam wrażenie, że jak nie jem nabiału (a jadłam sporo, bo codziennie zupę mleczną na śniadanie + maślanki, seru i inne takie) to nie ma takich awantur przy cycu. Jak jadłam nabiał to ona rzucała się na cyca, raz pociągnęła i się odrywała wkurzona. Teraz jak ma ochotę na cyca to ładnie ciągnie, tylko że rzadko ma, woli z łyżeczki jeść, a mi się już nie chce tak walczyć o tą laktację i odciągać. Widocznie jej już tyle mleka nie potrzeba.

Nauczyła się właśnie piszczeć i jest wniebowzięta:-D

Do góry