reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

mimo mrozu wczoraj i dzisiaj spacerek zaliczony, oczywiscie do sklepu i z powrotem, bez spania na dworze!

Kulka gratki 5mcy!!!

Basia, Aga zdrowka!!!!

Kupciusia super ze Hania robi kupke do kibelka :-D
czy tylko mleko odstawilas? A co z reszta nabialu?

Aga ja mam wozek 3w1 gondola, spacerowka, nosidelko firmy hauck i'coo. Wprowadzanie zaczelam od jabluszka a potem marchewki!!!

Talaaa Mikolaj zasypia przed lub po 19stej po kapieli i cycku :-)

reklama
Witam,

Jagoda gratki dla cioci:-)

Ja kolejny dzień siedzę w domu, ból gardła troszkę przechodzi ale przeszło na kaszel ;/
Jak jest -10 wychodzicie na spacer? tak się zastanawiam do jakiej temperatury z małym wychodzić, myślę że jak jest słońce nie wieje to można wyjść chociaż na 30 min

My życzę szybkiego kiełkowania zębisków :) ja kupiłam kaszkę z nestle, zaczełam czytać o tym to każdy pisze co innego.
Kaszka mleczna manna

Kulka też mnie to czeka szukanie niani ale dopiero na wrześnień,wiem że ciężko będzie ale z kimś muszę go zostawić, powodzenia i daj znać jak Ci idzie rekrutacja ;)

wiecie co? fajna sprawa ten smoczek na owoce. ciotka z Anglii mi przywiozla, ja nawet nie wiedzialam ze takie cuda sa. i wlozylam dzisiaj Milenie jabłko i mandarynke, tak cyckala ze nie chciala oddac, a aprzynajmniej nie zadlawi sie kawałkiem:tak:

aga zdrówka ! a do -5 mozna wychodzic z takim maluszkiem:-) ja tez mam ta kaszke z nestle

My ja rowniez czyszcze uszka patyczkami dla niemowlakow.

Basia moj maly tez ma czesto zimne raczki, znajomej maly tez ma zimne raczki i mojej siostry. Tez bym na Twoim miejscu skonsultowala sie z innym dermatologiem ;-)

Grinula zdrowka dla Malgosi!!!

Pediatra powiedziała koleżance, że jak ładnie na dworze to do -10 można wychodzić, tylko żeby nie wiało dziecku do wózka.
6 potencjalnych niań ma już umówionych na przyszły tydzień - od poniedziałku zaczynam casting ;-)

Podobno jak zimne rączki to zdrowe dziecko - tak mówią ludowe przepowiednie:-D

mój też miewa zimne rączki, naważniejsze że karczycho ciepłe ;-)
mam pytanie do mam karmiących piersią czy dajecie swoim maluszkom kaszki?

hej!
mój synek też czasami ma zimne rączki, ale sprawdzam kark i ciepły. Tylko moja matka mnie denerwuje bo zaraz go kocem przykrywa, a przecież niby przegrzanie gorsze.
Ja muszę zmienić smoczek znowu na poziom 1, bo przestałam zagęszczać mleko, bo już nie ulewa, no i nie umie pić z tej 2, ciągle się krztusi, za bardzo mu chyba leci.
Fajnie że już weekend, normalnie cieszę się jak głupia, że nie będę sama. Z rana jadę na zakupy, wszystko dla małego już mi się kończy. Mam nadzieję że auto oskrobie, bo kilka dni nie wyjeżdżałam . U nas teraz -15, jutro w dzień ma być -10, lekarz powiedział, że do -5 można wyjść, więc kibel niestety. Od trzech dni nie byliśmy na dworze i powiem Wam że widzę po małym że mu tego brakuje, nie może zasnąć na dłużej niż pół godziny w ciągu dnia, a na spacerze spał 2 .
Wasze dzieci też mocno chlapią w kąpieli, Kajko uwielbia się kąpać i załapał ze dwa tygodnie temu chlapanie, wszystko dookoła mokre i ja też, ale ma radoche..:-)
Pozdrawiam, życzę miłego odpoczynku i oby maluchy pospały w sobotę dłużej!

Kulka a kaszke podajesz łyżeczką czy z butelki?ja jutro zaczynam rozszerzać diete :-)
My mój chlapie jak opętany, tylko poczuje wode to nogi mu chodzą góra dół :-D

reklama
Aga dużo zdrówka! Ja to będę nie raz musiała wyjść nawet jak będzie -20 bo muszę starszego do szkoły odprowadzić ale to kwestia 15 minut, no trudno. Wyjścia nie mam.

Jagoda tak się jej spodobało? Ja dałam póki co tylko banana w tym smoczku ale on sobie jakoś poradzić nie umie, a może za duży kawałek tam wsadziłam, nie wiem teraz. A jabłko to odrzuciłam bo stwierdziłam, że za twarde i nie da rady a u Ciebie tak super idzie, to może się skuszę. Jeszcze chciałam spróbować brzoskwinię bo też miękka.

My u mnie to samo, jak rączki zimne to zaraz "przykryj go" "ubierz mu coś" itd. a masz rację, rpzegrzanie jest niedobre. Tłumaczyłam, że dziecko może mieć zimne rączki i nóżki też i to nie jest nic złego, ważny kark i plecki z tyły ale nie dociera.

Do góry