reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja jak odkurzam to go kładę w leżaczku w przedpokoju, żeby był najlepszy dostęp do niego. Mój dzisiaj spał od 12:40 do 15:40 czyli 3h! Ale ja nie miałam jak pospać bo miałam 100 telefonów i babka odpisać liczniki przyszła itd. także nie było jak. Teraz już troche śpiący jest ale nie kładę go do 20 i potem kąpanie bo mi w nocy nie będzie spać wcale.

reklama
Grinula no właśnie, co teraz, albo będzie też ładnie spał albo przeciwnie, będzie taki naspany, że nie będzie chciał wcale wstać. Okaże się w nocy.

takaj trzymam kciuki za nockę zobaczysz to idzie w dobrą stronę.

grinula
jak idę do kuchni szykować obiad to zabieram Helenkę ze sobą czasami jej potańczę dla zabawy a jeśli ogarniam mieszkanie to kładę ją do leżaczka i zabawia się sama zabawkami które ma w zasięgu rączek.

moja córa też ma budzik nastawiony na 30 min w ciągu dnia:-D:-D.a najlepsze to dziś na spacerze śpi i koleżanka mówi ale ładnie śpi a ona myk i oczy otwarte!!!

Czesc,
ale naprodukowalycie od wczoraj ;-)

mimo -5 tlenilismy sie dzisiaj na dworze!

Co do wit D to podaje co kilka dni bezposrednio do buzki,
a jak robie cos w kuchni czy innym pomieszczeniu maly zawsze jest w salonie na macie albo w bujaczku, potrafi sie sam soba zajac jesli jest oczywiscie najedzony ;-)
kleik podaje ryzowy i kukurydziany na przemian i nie widzialam roznicy, maly zjada tyle samo.

milej nocki dziewczyny!
u mnie -8 jak narazie

Ewelia dobre z tym spaniem na spacerze:-)

Mam jeszcze prasowanie do zrobienia, a tak mi sie nie chce, juz bym najchetniej poszla spac :cool2: zwlaszcza, ze jutro raniutko pobudka, bo na 8:30 rehabilitacja, a potem od razu kolezanka ma wpasc, wiec mieszkanie musi byc z rana ogarniete z porannego burdello.

Moja ostatnio chwile tylko lezy w lezaku i zaraz chce sie przekrecic na brzuch..ciezko jej, bo lezak jest zapadniety, ona przypieta pasem i jest wsciek... chyba, ze sie zabawi jakas grzechotka albo pałąkiem...

taka j. no nie zapeszając to zaczyna ładnie spać, wg książki którą mam to częst idzie w parze, jeśli dzieci dobrze śpią w dzień to i w nocy lepiej śpią. W przypadku mojego syna się to sprawdzało, jak zaczął ładnie sypiać w dzień to i nocki się unormowały.
Ja jak coś robię w kuchni lub łazience, to zazwyczaj Lena jest sama, ale ona się nie nudzi we własnym towarzystwie. Daje jej zabawki , czasem włącze tv
My dziś na dzień babci do moich rodziców , fajnie było, przyjechała moja siostra z córką i mężem, dziś ma imeininy, więc podwójna impreza, ale na drodze taka szklanka,że aż się bałam jechać autem

my ale numer super ! To na pewno spacer wspólny zaliczymy :)

pogoda fatalna .. ślizgawica .... dziś wybrałam się do mamy to choć czas szybciej minął ... na dzień babci upiekła ciasto marchewkowe mniammmmm....
ja zgodnie z zaleceniami dr nic nie podaje małemu w sensie zupek, deserków, kleików itp wit D staram się podawać codziennie ale czasem się zapomni...
jak idę robić obiad to małego mam w wózku i patrzy co robię , do toalety czy jak wstawiam pranie ale je rozkładam to jest w łóżeczku i ma włączoną karuzelę, a tak trochę na macie ale jak mu znikne z oczu to wyje, jakoś bujaczka nie lubi posiedzi góra 10 minut i w ryk ...

Ostatnia edycja:
reklama
Madziasek - ale masz dobrze,że Twój potrafi się sam sobą zająć. Tylko pozazdrościć. Ja nie wiem co wstąpiło w moje dziecko ostatnio, marudny jest niesamowicie, jeden ząb już wyszedł więc nie wiem o co te awantury, szczególnie wieczorem.
Ja podaję codziennie wit. D. Teraz mam taką z dozownikiem więc aplikuje prosto do buzi.
Dziewczyny jak zaczynałyście przygodę z zupkami to po jakim czasie zjadały wam cały słoiczek, taki mały 125g? Ja pierwszego dnia podałam 2 łyżeczki, drugiego jakieś 5 i trzeciego dnia resztę słoiczka, to było takie mniejsze pół. Dziś był czwarty dzień podawania zupki i dałam pół słoiczka, tylko on jeszcze nie nauczył się dobrze jeść i nie wiem kiedy tak naprawdę ma dość. Buzi jeszcze ładnie nie otwiera, tylko tak mieli języczkiem. A mieli cały czas i ja nie wiem czy dawać dalej?

Do góry