reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

hejka...
my dzis tez spacer odpuszczamy, zimnica i wieje jak za kare... zalatwilam, ze mama mi odbierze starszaka z przedszkola. Dzis dzien babci, a moja babcia sie pochorowala, przeziebienie zwykle, ale odpuszczamy wizyte, zeby mala nie podlapala...

Basia ja codziennie podaje wit d, a przynajmniej staram sie, bo czasem zapomne (tak ze 2 razy w tygodniu) a z ciemniaczkiem nie pomoge, moja na na rowni z glowka i tak smiesznie jej sie wloski ruszaja na nim :-)

Mala ma wlasnie drzemke polgodzinna pewnie, a ja zamiast sprzatac, to siadlam na komp :sorry2:

reklama
Rampampam ja chyba nie byłam już 3 dni z Małym na spacerze bo ciągle deszcz pada i to taki że jak wczoraj wyszłam po drzewo do kominka do garażu, który znajduje się jakieś 30-40m od domu, to wróciłam cała mokra:wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y: już bym wolała ten śnieg... Ja tez chyba Kacpra ubiorę i postawię na przy otwartym balkonie, przy okazji domek mi się przewietrzy :-)

Basia ja witaminę D podaje codziennie, a co do ciemiączka nie poradze bo nie wiem.

U mnie Kacper jeszcze w ogóle się nie przewraca z pleców na brzuch, a z brzucha na plecy bardzo rzadko... Czy powinnam się martwić?

basia ja wit D wcale nie daje, lekarz mi nie kazal bo stwierdzil ze w mleku jest wystarczajaco duzo, a jak duze ma Kubuś ciemiączko? Igor ma 1cm

tala to niezle tam u Ciebie leje, Iguś też mi się mało obraca... nie wiem sama czy już powinien czy ma jeszcze czas, z tego ci widze to u innych dzieci w tym samym wieku juz sie dawno przekrecaja, niby na boku lezy bardzo czesto, zasypia na boku ale zeby sie siupnac na brzuszek to juz nie

taka j jak dodam te wszystkie skladniki ktore pisalam to wychodzi 90 ml gestej kaszki, ale on tego nie zje wszystkiego, zje moze 60 ml ale nie dlatego bo mu to wystarcza tylko dlatego bo on nie bardzo jeszcze chce jesc pokarmy stale, narazie sie uczy i po kaszce jeszcze pije mleko z 2 cycow, a twoj zjada 170 ml gestej kaszki czy taka rzadsza w butelce mu dajesz?

talaaa nie przejmuj sie takimi glupotami ze sie dziecko jeszcze nie przewraca, kazde dziecko jest innne i pisalysmy to chyba wszystkie, jakis miesiac temu bylo tak samoz podnoszeniem glowki, kazdy sie martwil bo inne podnasza a jego nie a teraz wszystkie podnosza, z tym przewracaniem bedzie tak samo, a za chwile bedzie z siadaniem ze jedno siada a inne nie, a potem z chodzeniem, kazde dziecko w swoim czasie bedzie wszystko robilo i nie ma co panikowac

Basia ja podaję wit d co drugi dzień po 2 kropelki, babka kazała mi codziennie po 1 kropli ale 1 kropla to może nawet nie dotrzeć tam gdzie powinna i daję jak napisałam. Manny jeszcze nie podałam ale kupiłam ale taką zwykłą, może dzisiaj jak nie zapomnę to dodam. Na początek pół łyżeczki.

Ewelinka ja mu robię 170ml kaszki takiej co to przeleci przez smoczek trójfazowy ale jest taka w miarę gęsta. Choć na początku jak mu robiłam w miseczce to też robiłam 170ml takiej gęstej i zjadał bez problemu tylko zauważyłam, że się denerwuje wieczorem na takie jedzenie łyżeczką więc podaję w butli teraz.

Rampampam ja niekapka nie próbowałam, nie kupiłam nawet jeszcze bo mi się wydaje, że za wcześnie dla mojego.

No właśnie, lepszy kleik kukurydziany czy ryżowy? Ja mam kukurydziany i może dlatego na niego w ogóle nie działa to sycąco, może ryżowy jest lepszy?

taka j chcialabym ze moj tyle zjadl ale nigdy w zyciu, moze jak bedzie w wieku twojego czyli za jakies 3 tyg mu sie zmieni, gdzie twoj to wszystko miesci?? nic po nim nie widac, na zdjeciu wygladal na calkiem normalnego bobaska i chociaz starszy to mniej od mojego wazy

reklama
Witam

Co usiądę do komputera to zaraz coś się dzieje że muszę iść do małej.Chyba czuje że o niej tutaj piszę.
U nas troszkę popadało śniegu,wczoraj odpuściłam spacer bo wiało ale dziś się wybieramy.Moja również spała w dzień 2 godzinki więc jak przeczytałam takaj że twój pospał to się ucieszyłam :-)Może szykują się zmiany? Na lepsze oczywiście:-)

A dziś to u nas rekord spania 12h:szok:nie wiem czy nie przesadziłam na wieczór z jedzeniem bo zjadła kaszkę na dobranoc z bobovity 100ml a później po 2h mleko 150 ml+kleik 2 łyżeczki.Wstała zadowolona pobawiła się 2,5h i poszła dalej spać.No więc piszę hehehe:happy2:

basia ja podaję wit.D codziennie po 2 kropelki wcześniej dawałam po jednej ale po ostatniej wizycie u lek zaleciła dwie.Sprawdzała też ciemiączko i może jest jeszcze duże jak na jej wiek i dlatego zwiększyła dawkę nie wiem.

Do góry