reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Zaczelam podawac malemu fenistil w kropelkach i suche plamki zaczely zanikac, hura!!! Kupilam tez kaszki z babydream i malemu rowniez smakuja. Zawsze to cos innego.

My u nas po sliwkach jest ok, moze za jakis czas sprobuj jeszcze raz, bo byc moze to cos innego. Chyba ze kupka troche w pampersie posiedziala :-) a grudki to niestrawione mleko badz kaszka manna jesli podajesz, ale moge sie mylic.

Talaaa ja gotuje malemu sama. A probowalas dodawac oleju czy maselka do tego co mu ugotujesz i sporo wody by byla lepsza konsystencja?

reklama
witam!
taka j. - szkoda, że nie położyłaś się z Kubusiem. Co do kleiku, to ja robie na 50 ml mleka i daje jedną płaską łyżkę, na początku jest rzadkie, a za chwilkę gęstnieje,ostatnio dodaje do tego 2-3 łyżeczki jabłuszka. Jutro koniecznie się połóż jak mały zaśnie, a może już mu się zmienia i teraz będzie śpiochem...
Dobrej nocki dziewczyny!:-)

takaj, bardzo się cieszę, że Kubuś tak pospał :). Oby to było światełko w tunelu ;) a nie jednorazowy wybryk !!!!!!!!!!!!! szkoda tylko, że z nim nie kimnęłaś ;)

Madzia tak dodawałam oliwe z oliwek i probowałam tez roznych konsystencji, ale nic z tego nie wyszło... Ja jak na razie podalam sama marchewke i marchewke z ziemniaczkami. Na swoja kolej czekaj jeszcze ziemniaczki ze szpinakiem, zupka jarzynowa z indykiem i makies owoce, ale nie pamietam jakie...

ja jak zrobilam kaszke na 60 ml mleka waniliowa z bobovity to jak tylko troche wystygla to robila sie strasznie rzadka jak woda, wiec teraz robie gestsza ale ze ona jest mleczna to nie chce za duzo jej wsypywac i dodaje kleiku, 60ml wody plus 4 male lyzeczki kaszki i 2 lyzeczki kleiku i 3 lyzeczki owocow ze sloiczka, jak wystygnie troche to i tak robi sie rzadkie ale nie tak szybko jak przedtem

My o to ja bym musiała proporcje zwiększyć bo mój po 50ml to tylko by się wkurzył :)

Ewelinko i też podajesz to 60 ml? Ja nie wiem ale ja muszę zrobić 170 ml a i tak mam wrażenie, że wciągnąłby więcej. Chyba go przekarmiam.

tala a sprobuj troche kleiku dosypac do tej marchewki. u nas na poczatku tez gardzila moimi zupkami, teraz wcina, tylko deserkow swoich nie chce;/

taka,j ja robie kasze na gesto i zawsze daje lyzke manny i na oko malinowej, tak zeby byla gesta a i tak zawsze mi zgestnieje, ze 3 razy wody dolewam, ale ja mam kasze tylko wode dodaje

MadziaSek super, ze Fenistyil dziala! Nad jogurtami jeszcze nie myslalam bo nawet nie wiedzialam, ze sa takie od 6 mca

czesc dziewczyny,

my u nas po sliwce kupa byla wodnista i tez miala jakies grudki

talaa ja daje sloiki tylko, narazie mu tylko ziemniak z dynia nie smakowal

taka j. oby Kubie juz tak zostalo z drzemkami! :-)

Jagoda spoznione zyczonka dla Milenki :-)

ja ugotowałam manne i od dzisiaj zaczne dawac, kurcze a u nas ciagle zimnica i snieg sypie, juz 2 dni nie bylismy na spacerze i dzisiaj tez sie nie zapowiada, chyba wystawie wozek na balkon chociaz na chwile zeby sie przewietrzyl, nie nawidze takiej pgoody wrrrr:wściekła/y:

reklama
Hej dziewczyny !

Rampampam, u was chociaż śnieg jak na zimę przystało, a u nas pada deszcz i jest strasznie ! :baffled:

Madziasek, super, że fenistil pomógł ! My też go używamy ale raczej na złagodzenie świądu jak plam jest więcej..

Taka j., oo to Kubuś pospał ! a może taki dzionek bo mój wczoraj też spał od 12.00 do 14.20 aż w szoku byłam, ale za to w nocy dał mi popalić ;/ nie płakał ale co chwile się budził i na brzuch obracał i musiałam wstawać go odwracać :wściekła/y:
A jak u was z glutenem? podałaś już? ja się chyba przełamie i zacznę podawać od weekendu :) mam zamiar kupić tą bezmleczną kaszę mannę od 6m i podawać jedną łyżeczkę do zwykłej...

A jak u was z selerem? bo niby też uczula bardzo.. ja podałam zupkę z selerem.. dawałam ją 3 dni i nic mu więcej nie wylazło.. więc chyba nie jest uczulony..

Aaa mam takie pytanko odnośnie ciemiączka.. u mnie Kubuś wczoraj jak marudził to ciemiączko jakby mu się wklęsłe zrobiło.. normalnie się przeraziłam ale po chwili było już normalne.. mam się niepokoić ?? podajecie codziennie wit D ? ja dawałam co drugi dzień ale chyba teraz mu podam codziennie..

Do góry