reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ewuncia rzeczywiście macie cyrki ze spaniem. Nawet nie wiem jak to jest wstawać w nocy bo mały tylko przez 2 dni po wyjściu ze szpitala budził się co 4 godziny a później to już co 6 i więcej. U nas z zasypianiem jest tak że kładę go do łóżeczka i on sam zasypia bez żadnego noszenia i usypiania.

reklama
Taka j. A jakie kaszki podajesz Kubusiowi? Ja narazie jablkowa z bobovity ale jest b. Slodka, kupilam tez holle jaglana i cgce mieszac z jakimis owocami ale jeszxze jej Igorowi nie dawalam.

Dziewczyny czy po podaniu sloiczka jak wwidzicie ze to za malo dla dziecka dajecie odrazu mleko czy dopiero po kakims czasie? Przepraszam za bledy ale pisze z tel

Hej dawno mnie nie było :(
U nas dobrze. Mała rośnie, jest na samej piersi i taki z niej mamol że szok. Aby u mnie jest spokojna ..
Zazdroszczę wam samodzielnego usypiania ..
Ewuncia napisałam Ci priv :)

Basia gratulacje 5 miesiąca. Podawalam te male sloiczki a od jutra spronuje sama mu gotowac i zobacze jak to przyjmie.

Ewuncia tak znam to, ja mam troche inaczej, kładę ok. 20 po kąpaniu i kaszce, po jakiejś godzinie zaśnie chyba ze zmęczenia, budzi się ok. 23 (także tutaj śpi ok. 2h), daję herbatkę i zasypia i budzi się koło północy i muszę z nim wyjść, pogadać itd. i tak z godzinę, potem zasypia ok. 1 i śpi gdzieś do 2 a czasami 3 i znowu herbaty, usypianie, lulanie itd. i potem jeszcze chwilę pośpi i ok. 4 muszę znowu wyjść i tak godzinę znowu gadamy itd. i ok. 5 zasypia, śpi od 1 do nawet 3h ale mnie to nic nie daje bo ja też muszę wstać wcześniej wyszykować synka do szkoły także nie mogę pospać z nim. Takze ja mam dla siebie spania w sumie ok. 5h w kilku ratach. Jakby to razem bylo to bym sie juz wyspala chyba.

Madzialenak a to ja w sumie daje wiecej jesc bo tych obiadków i deserkow spore porcje chyba, ale tez mój to głodomor :) Ja mysle, ze jak przejdziecie na cale sloiczki to tez mu sie wydluzy czas miedzy jedzeniem, u nas tak bylo.

Rampampam ja mam z bobovity bananowa a dzisiaj kupilam z hippa ryz z jablkami taka kaszke na dobranoc, ponoc syta, zobaczymy. Jak ja daje sloiczek to mleko podaje jak po mleku, po ok. 4h, wczesniej nie, jak cos to daje herbatkew miedzyczasie bo moze mu sie pic chciec po takim obiadku.

madzialenak, normalnie Ci zazdroszcze :zawstydzona/y:.Trudno mi uwierzyć, że istnieją takie dzieci, które przesypiają noce i w dodatku same usypiają :). Mam tych dzieci trochę i u żadnego nie zaobserwowałam nic takiego ;). W każdym razie życzę, aby kolejne dzieciątko, o ile takie planujesz , było pod względem spania takie samo jak starszy brat!!!

takaj.,biedaku, kiedy my w końcu pośpimy? Ja to myślę, że jakby była dana nam taka mozliwość, żeby przespać ciurkiem tak z 8 godzin to i tak nie byłybyśmy w stanie tego dokonać, bo organizmy nam się poprzestawiały :). Jak mi synek po szczepieniu zasnął w nocy na 3 godziny to ja i tak dwa razy wstawałam i patrzyłam ,czy wszystko ok,bo podejrzany mi był tak długi sen.

Witaj poziomeczko, jak Twój maluch ma na imię?

Dziewczyny jak Wy podajecie owoce dzieciom? Takie słoiczkowe czy same robicie a jeśli same to jak to podajecie?

Synek ma na imię Tymoteusz. Ja jeszcze nie dawałam owoców dopiero wprowadziłam marchewkę.

Czesc,

Mikolaj nauczyl sie piszczec i jest to strasznie uciazliwe! Czesto juz rytual wieczorny zaczynamy o 18stej i na 19sta maly juz spi! Najgorsze ze codziennie od jakiegos czasu o 22 sie budzi i tak co 2-3 godz! Ma tez godzinna przerwe w spaniu na gadanie.

No właśnie mam ten sam problem mały piszczy, wymusza żebym go nosiła a w nocy od 20 co 2 godziny pobudka zazwyczaj z krzykiem czasem zdarzy się, że pogada.

córkę posłałam do żłobka w wieku 18 m-cy też musiałam wracać ... ja przepłakałam pierwsze 2 godziny jak bóbr a jak po nią przyszłam to ona pomachała mi rączką i wróciła na salę do pań wcale nie chciała wracać do domu :) nie było płaczu i chetnie chodziła to też zasługa bardzo sympatycznych cioć które tam pracowały .

Werka miała podejrzenie uczulenia na mleko jak miała 6 m-cy piła bebilon peptti a do smarowania Cetaphil MD emulska

My mamy w tą środę 3 szczepienie zwykłe a jest już po szczepieniu na rotawirusy

Kamu gratulacje dwa pierwsze ząbki wielkie wydarzenie :)

Muszę pomyśleć o dniu babci i dziadka ....jeszcze nie mam pomysłu ...

Ostatnia edycja:
Poziomeczko bardzo ładne imię :)

Ewuncia masz rację z tym spaniem! Kiedyś miałam możliwość pospać więcej bo jakoś tak było, że ładnie zasnął, ja razem z nim, potem się budził ale szybko zasypiał i jak wyspałam te 4-5h to potem za nim nie mogłam zasnąć. Organizm się przyzwyczaja do pewnej dawki snu i tyle. Myślę, że jakby dzieci przesypiały noce ale nie tak razy dwa razy tylko, żeby to było normą to wtedy my też byśmy się nastawiły na takie spanie, tylko, że ja tracę nadzieję, że to się stanie.

Cześć dziewczyny!
Mi też trudno jest uwierzyć,że dzieci mogą tak po prostu same usnąć, ale widać istnieje taki świat. Moje drugie dziecko bez lulania w wózku samo nie zaśnie, pierwsze też tak miało.

Dziewczyny rzeczywiście mam farta ze spaniem i zasypianiem małego.

Mamusie mam do Was pytanie czy badałyście krew swoim maluchom. Ja ostatnio dostałam zlecenie ponieważ mam niedoczynność tarczycy i trzeba było sprawdzić jak TSH wygląda u małego, na szczęście wyszło ok bo 2,17 ale martwi mnie inna rzecz w morfologi tzn. płytki krwi norma jest od 217 - 497 a mój synek ma aż 722, dodatkowo ma hemoglobinę podwyższoną 14,8 (norma 10,1 - 12,9) , erytrocyty podwyzszone 5,36 (norma 3,1 - 4,5) i MCHC podwyższone 35,6 (norma 26 - 34). Kurcze nie ładna ta morfologia. Jak jest u Waszych dzieci? szczególnie interesują mnie płytki krwi, hemoglobina i erytrocyty? Strasznie się denerwuję:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Madzialenak sprawdzilam karte informacyjna malego ze szpitala bo kilka razy mu robili morfologie i wyniki mial podobne do Twojego szkraba wiec pisze jakie bylo rozpoznanie - stwierdzono we krwi znacznie podwyzszone wykladni stanu zapalnego (prokalcytonia, CRP) wiec kiedy idziesz z wynikami do lekarza? Nie denerwuj sie bo wszystko musi byc ok :-D

Do góry