reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Mam 26 lat, Kacper urodził się siłami natury 09.08.2013 z wagą 3400 i 56 cm. Karmie piersią, prawie miesiąc wprowadzam gluten Małemu i dziś jest 4 dzień jak będzie jadł marchewkę....
nie wiem co mam jeszcze napisać...:-) dopiero ogarniam forum i jeszcze nie wiem co i jak...:)

Powiedzcie mi jeszcze jak mogę dodać suwaczek? bo za bardzo nie moge tego ogarnąć:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
witam po przerwie! byłam u moich rodziców bo przygotowujemy mieszkanie do sprzedaży.
Dzisiaj mamy szczepienie(hexa i pneumokoki), już się boje, ale teraz będzie długa przerwa. Kajtuś od dwóch dni znowu mało je, tzn. mało pije mleka, bo słoiczek to cały mógłby zjeść, ale pytałam lekarza i powiedział, że jeszcze całego nie może. Dałam mu już marchewkę, groszek, jarzynki z gerbera, dynie i pasternaka, pił też sok marchwiowy. Przed kąpaniem dostaje kleik ryżowy na 50 mil. mleka, bo mleka nie chce cwaniak. Tak polubił łyżeczkę, że dziubek otwiera jak pisklak... Jestem ciekawa ile waży i zapytam jak ten gluten wprowadzać. Ostatnio mały takie odgłosy wydaje, że aż uszy bolą, a przy tym się krztusi śliną.
W Poznaniu dzisiaj brzydko, pochmurnie, nie chce mi się na spacer iść, może na chwilkę przed szczepieniem pójdziemy.
Dziewczyny, a smarujecie czymś buziaki , nie na spacer, tylko tak w ogóle, bo mały ma taką delikatną skórkę, szczególnie wokół noska, nie wiem czy smarować czymś?
Pozdrawiam i miłego , spokojnego tygodnia!:-)

Talaaa witaj, ładne imię nadałaś dziecku a jak się maluszek sprawuje?

My ja ostatnio smarowałam sudocremem bo nie zakupiłam niestety kremu ale chcę teki z nivei na każdą pogodę, smarowałam tym pierwszego synka i było ok. Powodzenia na szczepieniu!

Dziękuję:) wiadomo są lepsze i gorsze dni, ale jak na razie nie narzekam na Małego:) Jedyne na co mogę narzekać to spanie w nocy... bywają noce, że Kacper budzi się, to znaczy jęczy i marudzi, bo oczu nie otwiera, co godzinę i to nic nie pomaga tylko przystawianie do cyca...

Ja czasami smaruje buzię Kacprowi kremem bambino jak nie wychodzimy na spacer.

talaaa witaj wśród nas!!!
nasze dzieciaczki miały takie same wymiary(różnica 1cm) tyle że ja rodziłam 2 tyg później:-)

all-me współczuję przeżyć:-(może te nasze chłopy poszli ciut w odstawkę bo teraz dziecko na pierwszym miejscu, wcześniej to wiadomo inne życie i dlatego takie zachowanie ale decydując się na nie to raczej zdawali sobie sprawę jak będzie

my2013 ja smaruję buźkę tylko przed wyjściem na spacer kremem na każdą pogodę z Nivea ale moja panienka nie lubi gdy to robię

Wczoraj dokończyła słoik ziem+marchew i gdyby było więcej to by jeszcze zjadła.Martwiłam się troszkę o kupkę ale dziś wyszło chyba wszystko:szok:

Witaj talaaa!

all-me
- również współczuję. Myślę, że przydałaby się szczera rozmowa o co chodzi, ale ja się tu wymądrzać nie chcę, bo nie wiem, co bym sama zrobiła w tej sytuacji...

my23 ja też smaruję buźkę tyko wtedy, jak wychodzimy na spacer. Dziś u nas tak ładnie, słoneczko... Chyba troszkę mrozu, ale i tak przyjemnie, to pewnie ostatnie takie dni :-(Ale aby do wiosny, już niedługo :-)

Wojtusiowi sama gotuje obiadki i zjada sporo, myślę, że spokojnie pojemność słoiczka, może nawet więcej... Kupki robi codziennie lub co drugi dzień, ale za to dość twarde... Chyba jakoś bardzo go nie męczą, tylko jak idzie to robi się czerwony jak burak, ale to tylko chwilkę. Daję mu też codziennie jabłko, ale na miękkość nie pomaga :baffled:

ewelia1 ja urodziłam 8 dni po terminie.
A dziś jednak Kacper nie dostał marchewki tylko ziemniaczka, który też mu w ogóle nie smakował....
A jak było u Was dziewczyny z pierwszymi warzywami, smakowało Waszym dzieciakom, jeżeli nie, to po jakim czasie im zaczęło smakować? Pewnie już o tym pisałyście, ale nie znajdę.

talaaa ja nie dawałam samego ziemniaka bo też by nie smakował od jutra gotuję sama marchewkę i ziemniaka
słoiczek był z próbki hippa to zjadła

Ja dzisiaj zrobiłam pierwszą zupkę, właściwie obiado-zupkę i jakoś poszło, na początku nie bardzo chciał ale potem się rozkręcił i zjadł całe. U nas słoiczki smakowały wszystkie.

reklama
Do góry