reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzięki za podpowiedź :). Jutro pójdę do apteki i może coś pomoże. Ja już przerobiłam wszystkie chyba smaki z tych po 4 miesiącu. Dzisiaj był groszek i wcinała tak, że nie nadążałam na łyżeczkę nabierać a już paszczałka była rozdziawiona :). Najmniej smakował brokuł i śliwka suszona. Jak dla mnie to dynia z ziemniakami była ohydna, ale Hania wcina nawet jak się krzywi. raz dałam też kaszkę, tej kaszki to by chyba całą paczkę wciągnęła na raz. Puki się nie poprawi z tym trawieniem, to nie chcę jej za bardzo kaszkami zapychać, a śpi ładnie więc nie mam potrzeby.

Kamu Hania w 4 minuty opróżnia słoiczek, a 90 ml mleka schodzi w godzinę :szok:

reklama
Moim zdaniem te słoiczki są za małe a przynajmniej dla mojego bo widzę, że ma niedosyt, dlatego chcę sama mu gotować. Też nie nadążam z nabieraniem :)
Kapciusia jak ładnie śpi to faktycznie możesz zaczekać jeszcze.

jak wy to robicie ze dzieci wam lyzeczka jedza?? moj nie chce wcale, moze mam jakas lyzeczke zla :-(, a w lutym do pracy wracam i bedzie zonk, dzisiaj po kapaniu dalam mu mleka mojego z kleikiem to nie chcial a z cyca zjadl, budzi sie dalej jak noworodek i chociaz on szybko zasypia ale ja juz tak szybko nie, wiem ze w porownaniu do np taka j to ja mam super ale i tak po tylu miesiacach pobudek co 3 godziny juz wysiadam, dzisiaj w nocy wyjezdzam na 2 dni, wreszcie bedzie 1 przespana noc :-)

Czesc,

dziewczyny gratki udanych szczepien i rehabilitacji :-)
Kurcze tak szybko rosna nam dzieciaczki a dni tak szybko plyna ze czasami nie ogarniam co i jak haha

Grinula my teraz powinnismy szczepic 3 dawke 5w1 ale skoro maly tydzien temu przechodzil 3 dniowke a jego nos jest dziwnie zapchany i czasami mu cos furczy to poczekam jeszcze szczegolnie ze na pneumokoki 2 dawke tez powinnismy przyjac!

Kupciusia polecam biogaia i bobotic, a do warzyw odrobine oleju bo nie zawsze jest dodawany do sloiczkow, to tez pomaga wyproznianiu. U nas jabluszko dobrze sie sprawdza :-)

Ewelinka Mikolaj zalapal jedzenie lyzeczka od razu, a probowalas dawac malemu ja do zabawy, by sam zakumal co i jak??? A lyzeczki mam z rossmanna :-D

Hej !
Taka j., nie próbowałam banana ale może dzisiaj mu podam :)
Mój za to całego słoika nie zje.. przynajmniej na razie się nie udało.. a to może dlatego, że wszystko w koło go interesuje zamiast się skupić na jedzeniu.. macha rękami, wkłada ręce do buzi, a czasami zaczyna gadać i jedzenie jest wszędzie :baffled: ale buźkę otwiera żeby mu dawać..

Ja kupiłam na allegro łyżeczkę silikonową, a powiem szczerze, że najlepiej sprawdza mi się plastikowa, zwykła którą dostaliśmy w paczce z hipp.

Ja jeszcze w łóżku ale trzeba się zabierać za ogarnięcie mieszkania..

Wczoraj załatwiłam prezenciki na dzień babci i dziadka :) zamówiłam foto kubki ze zdjęciem Kubusia i magnes na lodówkę też z jego buźką ;) a wy macie już coś wybrane ?

reklama
Basia też planuję zdjęcie z pociechami zrobić i w ramkę dać i tak dam jako prezent. Mój też ciągle się rusza, macha rękami, nogami, wkłada ręce do buzi, ogólnie to spokojnie nie posiedzi ani 5 sekund ale i tak zjada cały słoik i wiem, że zjadłby więcej bo wcale mu się nie podoba, że się słoik kończy.

Za to mam problem ze spaniem w dzień, w nocy wiadomo budzi się i 2 razy w nocy muszę z nim wyjść na godzinę do salonu i potem wracamy do spania ale teraz od wczoraj w dzień nie chce spać, dzisiaj jest godzina jaka jest i od rana jak wstał spał 30 minut i to dlatego, żeby był na spacerze w wózku a tak to zasnął nie chce za nic a potem zmierzły jest tak, że żyć się nie da. Na okrągło wrzeszczy, no bo śpiący bo gdzie to takie dziecko śpi po 8-9 godzin na dobę, przecież to zdecydowanie za mało ale spać nie pójdzie i koniec.

Do góry