reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j wspolczuje takiego nocnego chodzenia.... moja tez czasem steka w nocy po kilka razy, ale zaraz podsune cycusia i usypia dalej, a jakby miala tak chodzic i chodzic to bym chyba padla... ciagle mam plan, zeby odkladac ja do lozeczka po karmieniu, bo wieczorem dosc ladnie usypia w lozeczku, ale w nocy jak ja wezme to juz razem spimy.... no nie ma takiej sily, zeby mnie wyciagnela w nocy z cieplego lozeczka.

ide sie myc i spac

reklama
Dzień doberek :-)

dziewczyny ale Wam rosna slicznie dzieciaczki :-) to Igus tu chyba jest jednym z mniejszych 2 tyg temu jak go wazylam mial 6400 kg ale u niego zeszly miesiac byl taki ze nic nie przybral

kulka matko wspolczuje Ci tego zlobka bo ja bym na pewno tez cierpiala jakby miala oddac teraz malego do zlobka i z reszta ja chyba z nim posiedze w domu te 2-3 lata bo tych wszystkioch akcjach ktore przeszlismy balabym sie go zostawic z kims obcym, przynajmniej jak jest taki malutki

basia a jak on jest wysypany? tzn ja wygladaja te krostki/ plamy czy co to jest? bo moze sporbuj smarowac Go tym Lipikarem, on u nas wszystko tak nawilzyl ze skora teraz wyglada bardzo ladnie. mi alergolog mowila ze podstawa to dobre nawilzenie i od tego wiele zalezy i wtedy tez nie trzeba zadnych sterydow stosowac. a z mlekiem wydaje mi sie ze moze tak byc ze mleko jakos nie podpasuje organizmowi.

Grinula u nas 3 szczepienie bedzie w lutym

Dzień dobry!!!

no troszkę poczytałam uff...
któraś pytała o chustę chyba agaulec no więc ja mam i używałam jej na samym początku.Świetna sprawa bo mała była blisko mnie prawie jak w brzuszku i gdy tylko ją zawijałam od razu spała.Mogłam coś zrobić bo ręce wolne.A teraz jak Hela już podrosła to nie zwija się w kulkę tylko wyprostowana i ciekawa świata i jest mi trochę niewygodnie.A poza tym nie mam takiej wielkiej kurtki by z nią wyjść i ją okryć:-)poczekam do wiosny i ruszymy z chustą. mam instrukcję odnośnie wiązań może inne będą fajniejsze bo do tej pory wiązałam w tzw.kieszonkę

grinula ja szczepię wg kalendarza szczepień i u nas było 3 a następne tak jak u koleżanek w marcu na wzw b
na szczęście po szczepieniu obeszło się bez komplikacji:-)

kulkaprzytulka moja córka już od 11 września czeka w kolejce do żłobka bo u nas takie kolejki że hohoho
też na samą myśl że mam ją tam zostawić serce mi się kraje:(no ale nie mamy innego wyjścia do pracy wracam w połowie listopada :(

dodam jeszcze że kupiłam kleik ryżowy i dosypuję 2 łyżeczki do mojego mleka na nocne karmienie bo ostatnio budziła mi się co 3 godziny:szok:jak nigdy.
zauważyłam jeszcze że moje piersi wieczorem nie są już tak nabrzmiałe mlekiem i zapytałam lekarkę czy coś mi poradzi a ona jak zobaczyła tłuszczyk mojej córci to powiedziała że ,,widzi dziecko prawidłowo odżywione bez potrzeby wspomagań,, dobre hehe

Hej ;)
Ja od rana latam, już o 8 byłam u lekarza.. stwierdziła, że jednak powrót do pepti i jej zdaniem to raczej nie będzie skaza tylko tymczasowa nietolerancja pokarmowa plus zmiany łojotokowe.. i że dziecko z tego wyrośnie, tylko pytanie kiedy ? :baffled:
Mówiła, że raczej nie możliwe, żeby Bebilon uczulił.. ale ja tak sobie myślę, że dam mu te pepti kilka tygodni i znowu zrobię próbę ale z innym mlekiem ! W ogóle czytałam opinie n temat mleka i jestem w szoku, że mleko z rossmanna ma takie dobre noty ! :szok:

Grinula, my w lutym mamy 4 szczepienie, a potem już jak skończy rok :-)

Rampampam, Kubuś jest cały czas natłuszczany specjalną maścią cholesterolową z wit A ( bez sterydów) może się skuszę na ten lipikar..

reklama
Igor tez byl smarowany mascia z cholestrolowa ale ona jest do kitu w porownaniu z lipikarem, ja tez najpierw smarowalam tylko ta mascia ale efekty byly malo widoczne a po lipikarze praktycznie odrazu, a o mleku z rossmana tez slyszalam i chyba jak skoncze ten bebilon co mi zostal sprobuje z tamtym mlekiem bo jest robione przez humane a cenowo wychodzi taniutko - Igor mega gazuje po bebilonie :-D

Do góry