reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j to ze twoj maz nie ma cierpliwosci to nie znaczy ze ty masz sie wykonczyc, ja gdybym byla na twoim miejscu to poprostu gdy on ma wolne wynioslabym sie na jedna noc z domu zeby sie wyspac a on musialby sobie poradzic, w koncu to tez jego dziecko i powinniscie sie opiekowac nim razem, ja tez nie mam cierpliwosci i przy takim dziecku jak twoje to daawno temu bym wysiadla albo bym mu dala tone mleka zeby tylko bylo spokojne, ja po 15 min placzu od zmyslow odchodze i mam ochote wyjsc, wtedy maz mi pomaga ale u nas placze to rzadkosc, ja nie przyjmuje tlumaczenia ze facet pracuje i musi odpoczac, on pracuje czesc doby i wraca a ty 24 h, juz bym wolala isc do pracy, przy placzliwym dziecku to bylby odpoczynek, gdy jade na studia na 1 dzien to odpoczywam mimo ze robie 500 km, w styczniu jade na 2 dni i 1 raz od 5 miesiecy przespie przynajmniej 8 h

Tak się zgodzę i nie zgodzę tutaj. Tak to prawda, to nie znaczy, że ja mam się wykończyć ale ja sama od siebie wolę się nim zająć bo się boję, że jemu tej cierpliwości braknie, jakoś wolę nie ryzykować, nie bardzo mam gdzie wyjść na tą noc też prawdę mówiąc. Odnośnie tej pracy itd. to ja też uważam, że bycie w domu potrafi wykończyć i gdyby mój mąż pracował gdzieś po prostu po 8h i wracałby do domu to też bym skrupułów nie miała ale tak nie jest, on wstaje o 4 rano i wraca do domu między 18 a 19, czyli w domu jest zaledwie 9-10 godzin w czasie, których musi coś zjeść, wykąpać się, coś tam porobić, kąpie Kubusia i odespać też by się przydało a wierz mi, że wolę jak on jest czujny w pracy bo jest kierowcą więc siedzi za kółkiem ciągle i jakby jeździł zaspany to przypuszczam, że bardzo źle by się to skończyło. Ja może jak będe miała farta to uda mi się kimnąć na te 30 minut w dzień a on nie ma jak i musi ciągle uważać, także ja to troche dla swojego świętego spokoju wstaję do małego. A mąż, no pewnie by sobie poradził ale i tak ciągle czekam aż mały zacznie spać logicznie.

reklama
hej,

ja tak pozno, bo siedze z Milka i czekam czy jej spadnie goraczka, bo byla jakas marudna taka i patrze a ona ma czolo gorace i miala 39 w pupie mierzone i dalam jej czopek. tak sie zastanawiam od czego ta goraczka, mam nadzieje ze spadnie

co do sylwestra to ja mialam isc na bal, ale jak jutro bedzie dalej goraczka to nie wiem czy pojde...

taka.j ja Cie podziwiam ze masz jeszcze sile tak nie spac tykle czasu i jeszcze ogarniac

Hej :)
U nas kolejna dziwna noc..

Jagoda, a moze to przez ząbkowanie? I jak? Spadla?
niektóre dzieci pomoc goraczkuja albo nawet maja biegunkę w tym czasie.. Ja też mierzylam Kubusiowi bo miał czerwone policzki i czoło ale nic nie wyszli, wiec chyba sie zgrzal..

Ja na sylwestra idę do kuzyna, który też ma małego, dwumiesięcznego syna tak,d posiedzimy razem :)

Jagoda - mam nadzieję, że u Milki już w porządku?

My dziś siedzimy w domku i spędzamy sylwestra we trójkę, chociaż mam nadzieję, że Wojtuś szybko wymięknie, hehe:-)

Ostatnio zrobił się bardziej towarzyski, tzn. marudzi jak mu znikam z oczu i nic nie mogę zrobić... Mam nadzieję, że to szybko minie;-)
Dziś dostał pierwszy raz troszkę kaszki manny z dynią i jakoś mu średnio szło, nie wiem, czy nie był tak głodny bardzo, czy ta kaszka mu nie wchodziła... Zobaczymy jak jutro :-)

Jagoda a może jakaś 3 dniówka Was dopadła? Jak dzisiaj malutka się czuje?

Ewelinka no właśnie, jakby pracował gdzieś tam po 8h, nie wiem jako mechanik albo w biurze gdzieś czy coś to nie miałabym skrupułów, ale jako kierowca to niestety musi być czujny, i tak jest tyle aut, że nietrudno o nieprzyjemności tym bardziej, że jeździ większym samochodem a jeszcze niewyspany ... O nie, to ja już wolę się pomęczyć jeszcze troche, chyba bez końca nie będzie tak spać dziko, na to liczę przynajmniej.

Basia a jaka dziwna, budził się znowu? A tak poza tym to coś się mu dzieje czy wszystko normalnie? Co robisz jak się budzi?

Kulka a masz chęć na mały sylwester z mężem, przyznaj się :D

My sylwester w domu, jeszcze chyba dodatkowo mąż musi po moich rodziców jechać jak im się bal skończy więc już zupełnie lipa bo nic nie odeśpi. Może rano.

A no pewnie, że tak, popieram! Sama nie powiem liczę na troche prywatności ale jesteśmy sami z 4 miesięcznym i 7 letnim dzieckiem w domu więc trzeba bedzie ostro pokombinować ;)

reklama
hej

w nocy 2 razy jej czopek dawalam, bo goraczka spadla, ale zaraz wzrosla, rano miala 37,5 ale pojechalam do lekarza, ktory nic w sumie nie stwierdzil, bo gardlo ma czyste, oskrzelowo tez, ale ja rano zajrzalam jej do buzi i ma 2 wypuklenia na dziaslach, wiec moze to zeby, bo wlasnie sie osrala po same pachy:szok: lekarz kazal dawac ibum i lacidofil, zobaczymy jak bedzie wieczorem,

ja ledwo na oczy patrze bo spalam 2 godziny( taka.j szacun wielki dla Ciebie) czuje sie pijana bez picia!:-D:-D a gdzie do wieczora, wlasnie torta robie tesciowej na 50.

pa

Do góry