reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Z obwodem główki nie pamiętam, musiałabym sprawdzić w książeczce. Ja raz mu zrobiłam taką gęstą tylko, że kaszkę bananową zamiast kleiku, nie podziałało wcale, obudził się jak zwykle, mam wrażenie, że on po prostu jest przyzwyczajony do tego, żeby się budzić, jak nie umie dojeść mleka czyli jest bardzo nabity to i tak wstanie normalnie po 3 h a on już teraz powinien mieć dłuższe przerwy w jedzeniu ale normalnie się nie da.

Co polecacie na kręgosłup, w nocy tak mnie zaczyna boleć, że koszmar i tak potem aż się nie rozchodzę czyli tak do 10 mnie boli bardzo, przez to, że śpię tak pozwijana i w dziwnych pozycjach pomiędzy mężem a dzieckiem chyba. Już nie wiem co robić.

moj mial 35 cm, pytam bo zastanawiam sie czy moj mial duzo czy nie, bo bolalo mnie jak cholera od 5 cm bol nie do wytrzymania a kolezanka teraz rodzila dziewczynke i do 9 cm skakala na pilce i jakby wcale nie rodzila, myslicie ze to te moj brzdac byl taki duzy 3950 ma znaczenie jesli chodzi o bol porodowy? b=boje sie panicznie co bedzie jak drugie dziecko bedzie wieksze, tego poprostu nie da sie wytrzymac

Ewelinka no właśnie niestety nie da rady z większym łóżkiem, pomijam kwestie finansowe, że mnie nie stać na nowe co by pasowało do sypialni a druga rzecz, że się nie zmieści. Męża nie bardzo mam się gdzie pozbyć, tylko na kanapę do salonu ale też mi go szkoda bo też by się musiał wyspać do pracy bo jeździ autem i musi być czujny. Normalnie kicha. Odnośnie tego bólu to nie sądzę, że to ma związek jakie dziecko było duże, moja ciotka rodziła 5 kilowe dzieci i bóli nie miała, byłaś u ginekologa ostatnio? Może on coś wymyśli o co tutaj chodzi?

Hejka:-)
Moja miała 35 cm obwodu główki a teraz też ma dużą głowę poza tym ona cała jest duża.9-tego stycznia idę na szczepienie to się dowiem ile waży:-)
Muszę przyznać że z mojego diabełka zrobił się aniołek.Wczoraj zasnęła po 20 obudziła się o 00.15 podjadła i spała do 8.30:szok:jak się obudzi to nie wrzeszczy jak kiedyś tylko zabawia się w łóżeczku stuka o szczebelki i na ochraniaczu ma biedronkę którą przegania :-D
Dostała na święta taką fajną przytulankę którą cały czas ściska i miętosi.

takaj. mnie też boli kręgosłup najbardziej rano gdy dźwigam małą no i wieczorem że ostatnio ledwo ją wykąpałam tak bolało.Ja miałam znieczulenie i słyszałam że może później tak boleć:(

ewelia zazdroszcze tego znieczulenia, u mnie nie ma takiej mozlowosci, najblizej w rzeszowie, bardzo chcialabym zeby piotrus mial rodzenstwo za 1-2 lata ale porodu bede sie bala panicznie, chociaz bylo bez komplikacji i nawet mnie nie nacieli to bol byl nie do zniesienia, wspomnienia wrocily bo dostalam miesiaczke chociaz karmie piersia i brzuch mnie zaczal bolec, a jakies 2 tyg wczesniej bolal mnie jajnik wiec pewnie bylo jajeczkowanie

reklama
Do góry