reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Jagoda uuu to pewnie ząbki idą, to przywitacie nowy rok ząbkowo, a co w takim razie z imprezą sylwestrową? Dobra jesteś, że jeszcze tort pieczesz, wow, teściowa powinna się cieszyć z takiej synowej!! Mam nadzieję, że Cię docenia ;-) Z tym spaniem to ja już mam tak, że jak mam możliwość spania to nie umiem zasnąć, organizm się przyzwyczaił do tego, że śpię malutko i nie umiem tak na zawołanie, to troche głupie bo tu człowiek zmęczony, ledwie żywy a tu zasnąć nie idzie, jedynie jak sobie zrobię herbatkę z kozłka to zasnę. Myślę, że jak mały zacznie przesypiać troche te noce to ja też się jakoś wprawię. Tak proszę o to, żeby on spał!!! Bardzooooo, moja noworoczna prośba!

Aha, dzisiaj jeszcze o 15 jadę sprawdzić czy możemy się szczepić także jestem cała w nerwach, z jednej strony bardzo się boję szczepienia bo wiadomo, różne reakcje są ale też bardzo chcę, żeby był szczepiony bo ma spore zaległości.

reklama
Cześć dziewczyny :D

Najlepsze życzenia na Nowy Rok! Dużo snu, mało płaczu i samych bezzębnych i szczerbatych uśmiechów!

Oj biedna Milenka, może to już po najgorszym, szybko wyjdą i będziecie to miały za sobą.

Taka j i inne niewyspane dziewczyny współczucia wielkie. Wczoraj jechałyśmy na USG bioderek i musiałam wstać po 7 godzinach snu, to musiałam dospać w Haniowej drzemce. Ja to zasypiam na pstryknięcie palcem, w każdych warunkach byle głowę oprzeć ;). Hania już chyba od 2 tygodni śpi po 8 godzin, podje i jeszcze 1-2 śpi. A ja śpię z nią, więc na to nie mogę narzekać. Za to w dzień coraz mniej, wszystkiego może ze 3 godziny, no i sama tylko chwilkę się pobawi. No takie towarzyskie dziecko się trafiło ;)

Ewela Hania miała obwód głowy 34 cm. Mnie też ostro bolało od 5-6 cm. Rodziłam praktycznie bez oxy (pod sam koniec mi podali odrobinę), a i tak mocno popękałam w środku. Myślę, że wielkość dziecka nie ma znaczenia. A okresu jeszcze nie miałam, ale brałam tabletki. Teraz od ponad tygodnia już nie biorę, ale jak na razie cisza.

Taka j oby szczepienie się udało w końcu. Hania też ma opóźnienie bo lekarz na urlopie, święta, sylwester, a szczepienia akurat tylko w środy :/.

Jagoda, ojj.. to chyba zębole będą :-)

Taka j., daje mu smoczek, włączam karuzelę i śpi ale po godzinie znowu się obudził i tak wstawał o 24, 2 ,4, 6 eh.. ale jeść mu dałam dopiero o 4, a później o 8 .. nie wiem co mu się dzieje bo ogólnie nic mu nie ma :baffled:
Oby szczepienie obyło się bez przebojów ;) Kubuś ma już za sobą 3 i nic mu nie było :)

Dziewczyny pewnie już nie będę miała czasu to zajrzeć także życzę wam wszystkim szczęśliwego nowego roku !! dużo zdrówka dla was i dzieciaczków i oby ten nowy rok był jeszcze lepszy od obecnego !!
Buziaki ;*

Czesc,

Jagoda my od wczoraj rowniez z goraczka mamy doczynienia, maly sie zaczal sie okropnie slinic, wklada raczki do buzi i piszczy jak go karmie lyzeczka. Biedna Milenka ale wazne ze goraczka spada ;-)

Odstawilismy cytrusy i maliny bo malego wysypalo na brzuszku, malo tego bylo i zaczelo zanikac!

My sylwestra w domku z mama i siostrami.
Heh i Miki wisi mi ciagle na rekach, co go chce odlozyc do spania to sie budzi....

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DZIEWCZYNY!!!

Kapciusia powiem Ci, że mój też w dzień więcej nie pośpi niż 3h także u mnie to norma.

Basia hmmm, może coś z ząbkami, sama nie wiem, ale dobrze, że nic poza tym mu nie ma to nie ma strachu.

Udało mi się zaszczepić Kubusia, teraz czekam co będzie, także sylwester w pełni, że tak powiem!

Szczęśliwego nowego roku!!! Przedewszystkim zdrówka dla dzieci i całej rodzinki a reszta na pewno sama przyjdzie!

Witam
dziewczyny nie nadsrobu tylko tak chybcikiem podczytalam
jagoda zdrowia dla milki może nowy rok z zebami przywitacie:-)
basia taja j wyspania :-)
a pozatym zdrówka dla wszystkich

moja Lena także marudna sliniąca sie więc może to ten czas

a tak wogóle szczesliwego, radosnego i zdrowegoNowego Roku ja dziś w domku z męzem i córkami już dawno tak nie było ale i takie sylwestry są potrzebne pozdrawiam:-D

Szczęśliwego Nowego Roku. Życzę nam wszystkim dużo zdrowia i cierpliwości.

Byłam wczoraj ze starszą córką u pediatry bo kaszle niesamowicie, Bartek na razie zdrowy ale pewnie tylko patrzeć jak się zarazi od siostry.
Dziewczyny czy Wasze dzieci dużo piją płynów? Mój właściwie mógłby wcale nie pić. Wcześniej próbowałam dawać koperek, teraz zakupiłam herbatkę ułatwiającą trawienie ale też szału nie ma. Jak podaję to wypije 10 - 20ml i dalej to już tylko wypluwa.

reklama
Aurelia u mnie też tak było a teraz spokojnie wypija, potrafi nawet ok. 200ml na dobę, podawaj po troszku, niech się przyzwyczai po prostu.

Do góry