reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelinka ja właśnie nie kojarzę ile ważył na ostatnim szczepieniu a niestety nie zawsze mi wpisują wagę na wizycie, w każdym razie równe 7 kg podobno ma.

Cześć Dziewczyny

Nie udzielałam się ostatnio z powodu braku czasu bo to święta, później okres poświąteczny, za chwilę Sylwester i tak zleciało, ale za to Was podczytywałam więc jestem na bieżąco :-)
Chciałam Wam życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, pociechy ze swoich skarbów :-) i najważniejsze aby zdrowie dopisywało.

Takaj rzeczywiście Kubuś przystopował z wagą. My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mały waży 7260g i mierzy 64 cm. A jak minął Sylwester? czytałam, że mieliście szczepienie, mały nie gorączkował?

Jagoda jak Tam Milka? Gorączka jeszcze się utrzymywała?

Basia nie pisałaś dawno nic o wysypce Synka, czy już się nie pojawia? Mam nadzieję, że odeszła.

Sebastian dostał po świętach marchewkę i jabłuszko :-) Bardzo mu smakowało, na 3 dzień już sam buźkę otwierał. Teraz dam sobie spokój przez 2-3 dni z rozszerzaniem diety bo dzisiaj mieliśmy szczepienie i chcę małego obserwować jak się będzie czuł ale za 3 dni dalej poznajemy nowe smaki:-)

Aurelia Sebastian pije raz dziennie herbatkę koperkową lub rumiankową ok. 70-100 ml. Niekiedy zamiast herbatki dostaje wodę, którą też chętnie wypija.

hej

madzialenak ładnie Sebuś rosnie :-)

taka.j widzisz martwilas sie ze Kuba duzo je, a wcale za duzo nie tyje:-)

MadziaSek jak Miki??

Mila juz goraczki nie ma, ale buczyyy od rana i jesc nie chce i kupy zielone rzadsze robi, w nocy sie z placzem budzila kilka razy, wiec nocki juz mam z glowy.
Najlepsze ze jak jej wloze palucha do buzi to wuczuwam zgrubienia, ale u gory na 4, wiec jakies dziwne moje dziecko, skoro nie zaczyna od jedynek:confused:

Jogoda no to biedna Milka, męczy się malutka a Ty razem z nią jak nocki nieprzespane :-( No nic trzeba jakoś okres ząbkowania przejść, każdą z nas to czeka:blink: trzymajcie się i oby jak najszybciej zębol wyszedł.

Cześć dziewczyny.

Taka j. Kubuś faktycznie zwolnił z przybieraniem i z tego co ostatnio piszesz, to chyba też nie je już tak duzo? Pamiętam, że okolicy 2-3 miesiąca był prawie 1kg cięższy od Hani, a teraz go chyba wyprzedziła:szok:. NIe wiem ile waży bo ostatnio była ważona jakieś 1,5 mies temu, ale kluska się zrobiła. A jak po szczepieniu?

Jagoda to faktycznie dziwne by było. A to na pewno ząbki? A jakieś żele przeciwbólowe nie pomagają?

Od paru dni też dopajam Hanię wodą, a raczej staram się. Wypija ze 3 razy dziennie po 10-20 ml. Po tych słoiczkach robi zupełnie stałe kupy i musi się biedna nastękać żeby wydusić, ale nie męczy ją to długo, tak do 5 min więc chyba nie mam się czym martwić? No i nadal raz na 3 dni, ale codziennie lub nawet ze 3 razy dziennie jest taki malutki bobek odcięty. Co 2 dzień daję jej jabłuszko lub jabłuszko z czymś żeby ją troszkę jednak pogonić z tą kupą.

reklama
kopciucha a u nas dawno temu dalam jabluszka troszeczke i chociaz ju zdawno nic nie dostaje oprocz mleka to kupy dalej po kilka razy dziennie a byly co 3-6 dni, chyba naprawde cos sie stalo z jego jelitami i nie wiem czy to dobrze czy zle

Do góry