reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
ewelinka gratuluję 4 miesięcy:-)
jeśli chodzi o znieczulenie to chyba bez niego bym nie przeżyła!!!!miałam silne bóle krzyżowe i nawet po podaniu po 2 godzinach znowu czułam ból.akcja porodowa czyli ta druga faza trwała 50 min:szok:
a jak to jest z miesiączką?kiedy może się pojawić?ty karmisz cały czas piersią i już dostałaś?

Ewelia a to może też mam tak samo z tym bólem. A co zrobiłaś, że masz teraz takiego aniołka??

Ewelinka gratulacje 4 miesięcy!!

Hej dziewczyny !

Taka j., wiem teraz co czujesz bo Kubuś dwie noce budził się od 2 co pół godziny i miałam dość, a co dopiero jakby tak miało być codziennie !! współczuję !! ale u nas to chyba przez jedzonko, bo dzisiaj też wstał przed 3 i strasznie się wiercił, a później zrobił kupkę i spał jak aniołek. czyli brzuszek go bolał..

Ewelinka, gratulacje dla Piotrusia !! Ja też chciałabym za dwa lata postarać się o następnego dzidziusia ale dla mnie poród to też trauma.. tzn może nie sam poród co komplikacje po nim.. ja te najmocniejsze bóle miałam przy rozwarciu 7cm.. ale dość szybko to szło bo byłam podpięta pod oxy.. chociaż, ponoć z oxy są mocniejsze bóle.. Moja położna się śmiała, że drugie dziecko to tylko cesarka bo niby drugie przeważnie jest większe.. a Kubuś miała podobnie jak Twój Piotruś bo 3920g.. i ja nacięta byłam.. także chyba się na prawdę nad tą cesarką zastanowię !! A co do obwodu główki to ja nie wiem bo przy porodzie napisane mam 35cm, a na wypisie 33cm :baffled:

Dziewczyny jak spędzacie sylwestra ? :-)

karmie caly czas tylko piersia i juz dostalam slaba miesiaczke, moze przez to ze mial kilka dluzszych przerw w nocy, raz nawet 8 h gdy wymiotowal a po za tym ja sciagam laktatorem jak jezdze na studia a to chyba nie to samo jakby dziecko jadlo, nie wiem jakim sposobem organizm kobiety rozróznia laktator od dziecka ale chyba cos w tym jest skoro dostalam okres

basia ja nie mialam zadnych komplikacji po porodzie czulam sie swietnie ale bolalo mnie okropnie i darlam sie ile sil w plucach, a moje skurcze parte trwaly 1,5 h wiec jeszcze dluzej niz u ciebie, parte bolaly ale bylam skupiona na parciu, najgorzej bylo od 5-6 cm do pelnego rozwarcia a trwalo to od 15 do 18.30 a o 20 urodzilam

Basia ja doprawdy nie wiem na jakiej zasadzie funkcjonuję, organizm człowieka jest niemożliwy! Aczkolwiek moje noworoczne postanowienie (jedno z wielu) jest takie, że codziennie będę się starała iść spać 1 raz jak będę kładła małego, zobaczymy czy choć troche się uda.

taka j nie karmisz piersia wiec moze popros meza jak ma wolne albo kogos z rodziny co z wami mieszkaja zeby chociaz przez jedna noc go karmili a ty idz spac do innego pokoju, da sie tak zrobic??

Ewelinka niestety nie bardzo, mąż ma taki sen, że porażka a poza tym nie ma cierpliwości jak on tak płacze a on potrafi zrobić cyrk a rodzice to raczej nie niestety. Mam nadzieję, że za miesiąc czy dwa zacznie spać normalnie jak dziecko w tym wieku.

Ja też na sylwka nie idę i nawet nie chce mi się, o 21 ledwo na oczy widzę także nie zależy mi :)

reklama
taka j to ze twoj maz nie ma cierpliwosci to nie znaczy ze ty masz sie wykonczyc, ja gdybym byla na twoim miejscu to poprostu gdy on ma wolne wynioslabym sie na jedna noc z domu zeby sie wyspac a on musialby sobie poradzic, w koncu to tez jego dziecko i powinniscie sie opiekowac nim razem, ja tez nie mam cierpliwosci i przy takim dziecku jak twoje to daawno temu bym wysiadla albo bym mu dala tone mleka zeby tylko bylo spokojne, ja po 15 min placzu od zmyslow odchodze i mam ochote wyjsc, wtedy maz mi pomaga ale u nas placze to rzadkosc, ja nie przyjmuje tlumaczenia ze facet pracuje i musi odpoczac, on pracuje czesc doby i wraca a ty 24 h, juz bym wolala isc do pracy, przy placzliwym dziecku to bylby odpoczynek, gdy jade na studia na 1 dzien to odpoczywam mimo ze robie 500 km, w styczniu jade na 2 dni i 1 raz od 5 miesiecy przespie przynajmniej 8 h

Do góry