reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

U nas yez jest jazda ze spaniem...zqsypia ok 21 spi 3 max 4 h pozniej dwie a od 3-4 budzi sie co pol h. Ja tez juz ledwo zyje...

reklama
Witajcie
moja lena w nocy przebudza sie ok. 2 razy w karmie ją i śpi dalej ale za to w dzień miałam przeboje bo spała po 15 min tak 3 razy i na spacerze ok 2-3 godz ale od w 2 dni na drzemki w dzień zanosze ją do jej łożeczka w naszej sypialni i powiem wam że jest rewelacyjnie odkładam ją do łóżeczka i ona sama zasypia :-) i ok 1 godzin 2razy plus spacer też 2-3 godzinki dodam ze dotychczas spała na dole w wózku może przez to nie chciała spac zobaczymy jak bedzie dalej

Moja Leenka kreci się tylko na boki jeszcze nie przekręciła się sama na brzuszek:-(

taka j ja znalazlam sposob na 30 min drzemki, jak sie wybudza to daje mu cyca i zasypia znowu i spi czasem nawet 2 h w sumie, zdarzy sie ze spi 3 h w dzien z dwoma pobudkami na cyca, probowalas jak sie wybudza dac mu jesc i sprobowac go polulac zeby zasnal jeszcze?

Tak probowalam dac wiecej,zageszczalam,dalam juz kaszke,zeby bardzo geste bylo ale nie dziala. Nie chce dawac jesc co sie wybudzi bo musialby jesc ze 20 razy dziennie a to juz nie jest niemowlak i jest na mm a nie na piersi.

Hej ! :-)
Kamu, ale ładna z Ciebie mamusia ! :)

Dziewczyny, a może te częstsze wybudzanie w nocy spowodowane jest ząbkowaniem? bo Kubuś też gorzej śpi, a ślini się na potęgę i wszystko do buzi ładuje..
Co do przekręcania to mojemu albo się to spodobało albo robi to nieświadomie, ale przekręca się z pleców na brzuch z 20 razy na dzień i co chwilę muszę przychodzić i go obracać bo nie potrafi z brzucha z powrotem na plecy się przekręcić i wrzeszczy :baffled:

Jagoda, fajnie, że Milenka tyle je i ładnie przytyła :) a zjada cały słoik na raz? a jak mięsko? smakuje? :-)

Mój też chce siedzieć, ale lekarka nam zabroniła na razie.. chociaż czasami go na trochę posadzę i od razu się cieszy :-)

Basia zjada, zjada, jakbym dala jej ten duzy caly to tez by zjadla:szok: a taki byl z niej niejadek:-D miesko smakuje kazde, czy to kurczak, krolik czy cielecina. wcina az zapomina przelykac:-D:-D

madziaSek moje jej nie smakuja za bardzo, ale z miesem jeszcze jej nie gotowalam, wiec nie wiem, musze sprobowac, narazie probowalam z owocami to nie bardzo:confused:

Z kleikiem to ja jadę od dawna, dzisiaj wytrzymał na nim oczywiście godzinę.

Na bank to nie z ząbków, musiałyby mu ząbki iść od urodzenia. Taki typ mam po prostu. A generalnie to jestem zła na domowników bo chyba zapomnieli, że tez jestem człowiekiem i potrzebuje snu i odrobiny wygody. Dzisiaj nie spie od 3 i tak co noc, do 23 mały spi a potem budzi sie co chwila, juz biore go do nas zeby na chwile zamknal oczka to spie pomiedzy nim a mezem i jestem cala polamana, kregosłup mnie tak boli, ze szok. A kazdy chyba mysli, ze skoro do pracy nie chodze to nie potrzeba mi niczego, nawet spania :(

Ostatnia edycja:
Ewelinka ale fajnie pospał, super!! Co bym dała! No więc kleik to ja sypię do zrobionego mleka, najczęściej tak 2 miarki takie jak są do mleka mm i podaję ze smoczkiem nr 3, wypija bez problemu, ostatecznie jak mu kiedyś zrobiłam taką gęstą kaszę bananową to podałam w butli ze smoczkiem trójfazowym na najwyższym ciśnieniu czyli 3 kreskach i też wypił. A ile podajesz kleiku? Tej kaszki to wsypałam wtedy chyba z 6 miarek.

reklama
zrobilam 60 ml mm i dodalam 4 lyzeczki kleiku, nie zjadl tego duzo, nawet polowy sie nie udalo mu dac ale widocznie te pare lyzeczek zrobilo swoje bo spal troszke dluzej, na opakowaniu z kleiku jest napisane 6-7 lyzek stołowych na 200 ml wiec to jakos mniej wiecej przeliczylam na 60ml i powstala kaszka, ale po wystygnieciu troszke sie rozrzedzila

Do góry