reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kamu ślicznie wyglądasz, z dzidziusiem Ci pasuje :)

All-me mój się przewraca tylko na boczki a pare razy zdarzyło się z brzuszka na plecki.

Ewuncia przykro mi, że tak płakał na tych chrzcinach ale masz rację, już po wszystkim, z głowy i luz. Ja to mam dopiero przed sobą a wiem, że będzie się darł całą mszę także muszę psychicznie się przygotować, może coś na uspokojenie wezmę wcześniej, nie wiem.

Jagoda nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę tego jej spania!!

Ja już nie daję rady, mój się od jakichś 2 tygodni budzi w nocy dosłownie co godzinę!! Zasypia tak ok. 21 jak mamy farta, potem budzi się ok. 23 i potem już co godzinę. Zdechnąć można, w dzień na zawołanie nie umiem zasnąć bo chciałam wtedy jak jego kłade na te jego 30 minutowe drzemki ale ja tak nie umiem a jak przychodzi moment, że mnie się chce spać, głowa mi leci to on rządzi i koniec, suma sumarum ja nie sypiam wcale, ledwie żyję i kiedyś po prostu już nie wstanę i umrę chyba. Niech się już to wszystko skończy.

reklama
taka j probowalas dac mu wiecej jedzenia na noc?? moj tez teraz czesciej sie budzi a czasem nawet nie dlatego ze jest glodny tylko sie wierci i mnie wybudza, ale moj nie zje wiecej chociaz bym chciala

taka j ja znalazlam sposob na 30 min drzemki, jak sie wybudza to daje mu cyca i zasypia znowu i spi czasem nawet 2 h w sumie, zdarzy sie ze spi 3 h w dzien z dwoma pobudkami na cyca, probowalas jak sie wybudza dac mu jesc i sprobowac go polulac zeby zasnal jeszcze?

u nas na spaniem mam taki sposob ze po kapieli zjada 120 mleka, zasypia i za jakies pol godziny budzi sie znowu i daje jej jeszcze 100. pierwszej nocy co mi tak dlugo spala posmarowalam jej Dentinoxem dziasla bo widzialam ze ja swedza mocno i tyle wytrzymala. wczoraj sie wiercila i wstala 2 razy, ale to chyba po kaszce mannie, bo wczoraj dodalam do zwylkej i chyba ja brzuch w nocy bolal bo caly czas puszczala baczki

ewuncia, Milka tez sie darla na chrzcinach, wiec nie masz sie co przejmowac:-D:-D

taka.j Ty tez chrzcinami sie nie przejmuj, takie prawo dziecka, a w dzien jak malego usypiasz? bo u mnie tylko bujaczek dziala, sama w lozeczku nie zasnie, na spacerze juz tez nie spi:baffled:

all-me moja sie tylko na boki przekreca

mam pytanie do dziewczyn co karmia tylko piersia, ile razy jedza wasze pociechy? moj zamiast wydluzac przerwy w nocy to je skraca, i zastanawiam sie nad podaniem kleiku ryzowego do mojego mleka ale sie boje troche po ostatnich rewolucjach, w dzien je czasem co 2-4 h, liczylam ze na dobe wychodzi mu 7- 8 karmien

Święta, święta i po świętach...

My spędziliśmy je u moich rodziców na wsi i Wojtek miał tam spanie, że szok! Jak zasypiał po kąpieli ok 20, to budził się dopiero ok 5 nad ranem na jedzenie:szok: i to nawet nie budził się tak całkiem, tylko z zamkniętymi oczkami zaczynał ciumkać paluszka :tak: Dziś już w domu, zobaczymy jak będzie...

ewelinka, ja karmię tylko piersią i Wojtek w nocy zwykle budzi się tylko 2 razy (lub raz) na jedzenie, ale za to w dzień je co 1,5-2 h...więc strasznie często. Zaczynam mu wprowadzać marchewkę - jadł ją teraz przez tydzień :-) a dziś zrobił taką kupkę wyglądającą na dość twardą, ale dał radę :-D czerwony się robił i stękał troszkę ;-)

W dzień usypia czasem przy cycu, czasem w leżaczku, a czasem to i na macie potrafi jak się zmęczy :) Drzemki zwykle są do godziny.

Chyba swędzą go dziąsełka, marudny jest, ślini się strasznie momentami no i oczywiście paluszki w buzi non stop... Dziś mu posmarowałam dentinoxem i jakby ciut lepiej.

Wojtuś przekręca się z brzuszka na plecki i plecków na boczek. Dziś bawiąc się na macie tak sie wiercił i przekręcał, że zmienił pozycję o 180 stopni, hehe :-D

Ewelinka u nas wychodzi podobnie ok 7-8 na dobę, w dzień regularnie co 3 godziny czasem dłuższe przerwy, ale w nocy potrafi się co godzinę budzić, pociągnie dwa razy i śpi dalej.
My jeszcze u teściów, ale jutro już wracamy do domu.

reklama
Czesc,

u nas Swieta dosc meczace bo ciagle duzo ludzi, krzyki, dzieciaczki... Ale najfajniejsze ze Miki sie garnal do dzieciaczkow i nawet glosne zabawy mu nie przeszkadzaly, uwaznie obserwowal i gadal do nich ;-)

Ewelia moj tez sie rwie do siadania ale staramy sie to ograniczac! Jak narazie!!!

Jagoda zazdroszcze!!! Moj maly sie znowu zaczal czesciej budzic.
Nie gotujesz Milenie obiadzikow???
bo ja zaczelam mrozic w okreslonych porcjach rozne rodzaje zupek

Ewuncia super ze Mikolaj rowniez ochrzczony :-D

Basia, Kamu ale z Was fajne kobietki :-D

Do góry