reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

w koncu udalo mi sie napisac :-D
troche zmienilam rytm wieczorem, bo od kiedy nie podajemy juz mleka na kolacje maly zrobil sie bardzo marudny wiec podaje kasze prze kapiela a po kapieli cycek i jest ok!
wprowadzilam tez buraczka do marchewki i ziemniaka, Mikiemu bardzo smakuje :-D
My rowniez w pokoju kapiemy bo mamy mala lazienke.

Basia gratki 4 mcy!!!

My zdrowka dla maluszka ;-)
rozszerzenie diety trzeba zaczac od warzyw tak jak napisala Basia, ja zaczelam od jabluszka i marchewki, bo marchewka powoduje zaparcia a jablko pomaga przy kupce i wszystko bylo ok.

reklama
Basia swietny tatuaz, zazdroszcze :rofl2:

Taka j a te tarcie czy trzymanie uszka nie swiadczy o tym ze maly jest spiacy???

zapomnialam dodac ze wprowadzilam juz gluten, ze daje juz banana i brzoskwinie i do kaszki jabluszko ;-)

hej to Wy juz gluten wprowadzacie??

ja ze 3 tyg temu dalam malej biszkopta do pociumciania i zjadla pol bo jej smakowal, a potem pomyslalam, ze to gluten, ale nic jej nie bylo. Kaszke tez mam kupiona, ale jeszcze nie dawalam.

Basia tatuwaz superrr:tak::tak::tak: ja niedlugo wybiore sie na stopowy:-D:-D, najgorsze ze na solarium nie mozna chodzic przez jakis czas, a sylwester niedługo:no:

Grinula zazdroszcze słonca... u mnie deszcz:baffled::baffled::baffled:

MadziaSek ciągniecie uszka i tarcie oczek oznacza ząbkowanie niby...

Ale mnie głowa booli:crazy:

Jutro wraca mąż po miesięcznym poligonie:-):-):-)

Madziasek a wiesz nie pomyślałam o tym, po prostu gdzieś wyczytałam, że to o zęby chodzi ale muszę go poobserwować kiedy trze to uszko czy już pora spania czy jak bo może to od tego.

Jagoda no to chyba będzie powitanie męża co :)

Ja dałam 3 składniki dopiero ale widzę, że drze się jak mu to podaję więc nie wiem czy jeszcze nie jest gotowy na coś poza mlekiem czy właśnie dziąsła go drażnią czy o co chodzi. Bardzo chciałabym już podawać coś też innego bo w końcu 5 miesiąc już leci.

Basia tatuaż piękny! Gratualcje z okazji wczorajszych 4 miesięcy!

Basia - super tatuaż :)

MadziaSek - a Ty karmisz też piersią? Wojtek niedługo skończy 4 miesiące i już powoli myślę, jak zacząć mu rozszerzać dietę. Ja karmię tylko piersią, ale z uwagi na to, że w lutym wracam do pracy, to chcę go już przyzwyczajać do innego jedzenia.

Jagoda, to będzie powitanie :-)

Jagoda Twojego męża nie było miesiac? A pomaga Ci ktos? Mojego nie ma od srody, a ja mam juz rece do kolan. Nie wiem co będzie do niedzieli, bo wtedy wraca. Zreszta jak jest na sluzbie to mi juz ciezko...

Moja Zuzia smiga jablka i marchewke. Kupilam zupki jarzynowe i zaczne jej pomalutku dawac. A gluten to chyba od 6 miesiaca? Niektorzy dopiero od 7 zalecaja...

Poszukalam i faktycznie cycowe dzieci powinne zaczac dostawac w 5 mcu pol łyżeczki na 100 ml, a dzieci na mm miesiąc pozniej tyle samo.
Się pozmieniało ;) hoho

Hej !
Ja dzisiaj od rana sprzątam..

Madziasek, fajnie, że się odezwałaś ! super, że Miki tyle rzeczy już wcina i dobrze się czuje ! :-) ja to jeszcze nic nie podałam.. jutro może się odważę i podam marchewkę :-)

Grinula, płaciłam 100 zł ;-)

Jagoda, ja długo się nad stopą zastanawiałam, ale na pierwszy rzut wzięłam nadgarstek bo stopa dosyć boli.. też bym w przyszłości chciała, ale na razie odpuszczam na jakiś czas bo mój mąż jest przeciwny tatuażom i wczoraj to nie mógł uwierzyć, że jednak zrobiłam:-p ale zły nie był, bo na ten jeden dał się przekonać :-) no z solarium trzeba się dwa tygodnie wstrzymać.. ja i tak sylwestra w domu kuzyna spędzę z naszymi brzdącami, także nie będę się opalać ani jakoś specjalnie ubierać :-) opalić trochę się muszę w styczniu bo rodzice robią imprezę w restauracji na 25lat po ślubie :-) a goi Ci się fajnie tatuaż ? smarujesz alantanem ?

Mój Kubuś jeszcze nic innego nie skosztował, poza czekoladą :-p babcia mu dała trochę skosztować i powiem wam, mina bezcenna !:-D

reklama
Czesc,

Grinula wprowadzilam kaszke manna z Nestle po 4mcu i daje malemu od wczoraj po jednej lyzeczce do kaszki mleczno ryzowej :-D

Jagoda ja wprowadzam gluten w 5 miesiacu bo tak robily moje siostry, zreszta sporo produktow kaszki mannej jest dostepnych od 4 mca np hipp czy babydream.
Jak glowa, boli dalej?

KulkaPrzytulka tak karmie piersia, od poczatku karmilam tyle ze i mm dawalam, ale od jakiegos czasu malu dostawal tylko wieczorem butle a jak mm sie skonczylo przeszlam na kaszke.
ja zaczelam wprowadzac inne jedzenie jakos dwa tyg przed skonczeniem 4 miesiecy.

Patrycjal a w moim poradniku z bobovity jest ze gluten dla karmiacych piersia od 4 mc a dla karmiacych mm od 5 a w rozpisce schematu karmienia niemowlat z bebilonu mam info ze dla karmiacych piersia od 5 mca a dla karmiacych mm od 7 mca. Kurcze mozna zgupiec haha

Do góry