reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

a co tu dzisiaj takie puchy?????? ;-)
my dziś nawet na spacerku byliśmy, bo słoneczko ładnie świeciło :) no i karmię Małego min. co 1,5 h, idzie coraz lepiej :) i przynajmniej je, a nie tylko marudzi przy cycu

ząbki w 3 miesiącu... mały gryzoń ;)

reklama
Kulka faktycznie pustki straszne tutaj dzisiaj. No w 3 miesiącu, kto by się spodziewał, dwa dolne wyszły. Dlatego ja wypatruję tych zębów ciągle bo się ciągnie za to ucho i marudzi ale on chyba po prostu taki marudny z natury będzie. Dzisiaj też problem z zasypianiem, najpierw zasnął przy jedzeniu a potem się obudził za pół godziny, dopił, kwilił, jęczał, stękał aż znowu zasnął ale pewnie zaraz się wybudzi. Co jest grane?

taka.j chyba zle dni maja nasze dzieci, Milka tez dzisiaj okropnie marudzaca, spac -nie- bujac -nie, spiewac- nie smoczka -nie, a jak weszlam z nia do lazienki i zobaczyla wanne to krzyk, wykapalam ja w pokoju i wszytsko ok:eek: cos jej lazienka nie pasuje:baffled::baffled: . Zębów tez wypatrjue kilka razy dziennie i dooopa:-D

Jagoda ja już dawno kąpie w pokoju, w łazience też popłakiwał ale zrzuciłam na to, że był jeszcze malutki zaraz po szpitalu i to nowe było, ja już nawet nie wypatruję tak codziennie tych zębów, zaczynam oswajać się z myślą, że po prostu mam marudę, byle te 8 miesięcy jeszcze i macierzyński mi się kończy to odpocznę w pracy(?)

Ja w pokoju tez kapalam od poczatku, ale ostatnio tak sie rozkokosila ze chlapala nogami i wszystko naokolo mokre wiec chcialam ja kapac w lazience.

Powiem Ci ze odpoczniesz w pracy. Bynajmniej ja odpoczywam chociaz pracuje w przedszkolu z 2,5-4 latkami:p

No właśnie przypuszczam, to jest chyba takie odsapnięcie od tego codziennego życia, jedno i to samo a jak się wraca do pracy to ciągle coś innego się jednak dzieje i ma się kontakt z ludźmi co jest bardzo ważne!

witajcie :)
my juz po szczepieniu, mala wazy 6600 i mierzy 67 cm, tj 75 i 90 centyl, grzeczna byla - w miare ;) ktos jeszcze mial miec szczepienie dzis, ale nie pamietam kto??

Basia jak tam na rehabilitacji?????
Jagoda dobrze, ze obylo sie bez placzu w kapieli :-)

My w pokoju kapiemy, bo ciasno jest w lazience.

witajcie! Ciągle walczymy z katarem, zamówiłam łóżeczko turystyczne i na parę dni do mamy pojadę, może go coś kurde u nas uczula..Jutro kontrola u ortopedy, liczę na to że ostatnia.
Pogoda w Poznaniu nie za fajna, ale nie jest zimno, więc na spacerze byliśmy. Pediatra powiedział, że od świąt moge rozszerzyć małemu dietę, kupiłam dzisiaj marchewkę, jabłuszko , dynię z ziemniaczkiem i zupek jarzynową, już nie mogę sie doczekać jago reakcji, ale też sie boje, co najpierw podać? Pomóżcie dziewczyny...! No i w jakiej ilości? Pozdrawiam

Hej dziewczyny !
U mnie zakręcony dzień..
Rano byliśmy z Kubusiem na badaniu krwi ( dostaliśmy skierowanie od alergologa, żeby sprawdzić czy faktycznie ma alergię ). Powiem wam, że byłam w szoku bo dosyć długo to trwało zanim położna pobrała dwie próbówki ( pobór z paluszka), a mały cały czas się do niej uśmiechał i gaworzył ! nawet na chwilę nie zapłakał ! :-)
Wróciliśmy to szybciochem umyłam okna i pojechaliśmy na rehabilitację, teraz jeszcze poodkurzałam i padam..:-p

Grinula, zaczynamy prawdziwą rehabilitację dopiero od 2 stycznia.. dzisiaj oglądał go lekarz i rehabilitant i mały ma asymetrię no i faktycznie wymaga ćwiczeń ale powiedział, że tragedii nie ma. W ogóle dziwnie bo Kubuś niby potrafi rzeczy, których nie musi jeszcze potrafić, a tu z główką problem.. Rehabilitant bardzo fajny i konkretny tylko nie wiadomo czy z nim będziemy ćwiczyć czy z innym.. Będziemy chodzić w każdy czwartek o 16.00. Mam nadzieje, że szybko będzie widać poprawę :) teraz mamy jedynie pobudzać go do łapania nóżek i podnoszenia ich wysoko do góry bo wtedy też mięśnie brzucha pracują i układać go na brzuszek często :-)

Jagoda, mój też już strasznie chlapie ale ja nie mam możliwości kąpania go w łazience do puki nie będzie umiał siedzieć i będę mogła go w wannie kąpać.. nasza łazienka jest strasznie mała i musiałabym mieć wanienkę w wannie, a myć go na klęcząco..

My, w poradniku z hippa piszę, żeby na początek podać marchewkę, w ogóle zacząć od warzyw bo jak dziecko pozna smak owoców najpierw to później może być problem z warzywami.. pisze też, żeby na początek podawać 3 łyżeczki pokarmu i tak przez tydzień jeden smak i obserwować czy nie ma alergii, jeżeli nic się nie dzieje to wprowadzać następne smaki :-)

reklama
No właśnie z tym jedzeniem to nie wiem jak to jest bo mnie przysłali taki niby poradnik na maila i tam pisze, że codziennie mam wprowadzać nowy produkt, mnie się to wydaje troche za szybko i podaję przez 3 dni jeden i potem nowy. Zaczęłam od marchewki, potem dałam groszek i teraz kalafior, troche się bałam, że będzie miał wzdęcia po tym ale takie produkty dali na "pierwszą łyżeczkę" :szok: no to podałam i nic mu nie było. Najpierw dałam 3 łyżeczki, następnego dnia mniej niż połowę tego co zostało a na trzeci dzień resztę.

Basia super, że póki co jesteś zadowolona z rehabilitanta, oby on został w takim razie.

Grinula na pewno 6600 to jest 75 centyl? Mój ma 6800 chyba i jak wpisałam w neta to mi wyskoczyło, że to 25 centyl.

Do góry