reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Witam dziewczyny!!!
Jestem mamą Helenki która tak jak Wasze pociechy urodziły się w sierpniu.
Podczytuję Was od dawna ale jakoś nie miałam odwagi się ujawnić.
Widzę że teraz jest dużo ciekawych tematów odnośnie rozwoju i chętnie czegoś się od Was dowiem.
Przyjmiecie mnie do Waszego grona?:-)
Pozdrawiam

basia, mi nie kazali alantanem czy bephantenem tylko kupilam specjalna masc easy tatoo, ale swedzi teraz i skóra schodzi, mojemu wlasnie podobaja sie tatuaze a na stopie to juz wogole:happy:... a czekolada taaa Milka tez lubi pociumkac:tak::tak:

mąz wraca a ja okres mam:cool: dobrze ze juz koncowka:-D:-D

patrycjal ja mieszkam u tesciowej i tu pełno ludzi, wiec ma sie kto nią zająć

ewelia1 Witaj! napisz cos o sobie i Helence:-)

ewelinka, ja też w lutym wracam do pracy, dlatego będę wprowadzała nowe jedzonko jak tylko Mały skończy 4 miesiące... Teraz taki trend, że powinno się do 6 tylko cycem karmić, ale pewnie za jakiś czas się zmieni ;) Moja siostra też karmiła piersią i tez po 4 miesiącu zaczęła rozszerzać dietę i było wszystko ok (a to rok temu było). Doradziła mi, że kaszkę można do warzywek dodawać, bo to takie malutkie ilości

ewelia, witaj :)

Jagoda23 dzięki za powitanie!!!
Helenka to nasze pierwsze dziecko więc byłam zielona ale teraz wszystko weszło w krew i cieszę się bardzo bo myślałam że będą kłopoty:-(

Ewelia witaj! Jak się Helenka sprawuje?

Dla mnie to wprowadzanie nowych produktów to jakaś czarna magia, w ogóle nie wiem co i jak robić i nie mam pojęcia jak starszego synka wychowałam, w ogóle tego nie pamiętam. A poza tym mały (i starszy też) ma katar i pokasłuje więc czuję, że już go zaszczepiłam w przyszłym tygodniu a potem święta a potem sylwester więc nic z tego, załamię się.

Dziewczyny karmie tylko piersią czy powinnam dawać małej coś do picia? Gdy się budzi z drzemek w ciągu dnia ma bardzo wyschnięte usta a nie chcę jej ciągle przystawiać do piersi bo ileż można karmić.Mój T i tak uważa że za dużo waży:-D

Hej Ewelia. Ja też jestem tu nowa, ale juz sie ptzekonalam, ze dziewczyny chętnie służą pomocą.

KulkaPrzytulka piszesz, ze kaszke mozna dawac do jarzyn. Ale to chyba tylko do takich swoich gotowanych, bo nie wiem czy te ze słoiczków mozna podgotowac?

reklama
takaj.myślę że jest ok.Bałam się że nie podołam ale daję radę.Właśnie mała słodko śpi nie wiem jak będzie w nocy.Generalnie nie mam z nią większych kłopotów ładnie przesypia nocki w ciągu dnia też lubi pospać.

Do góry