reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelia oj to łanie masz z tym spaniem, też bym tak chciała bo mój nienawidzi spać i co za tym idzie jest potem niewyspany i zmierzły. Ja sypałam kaszkę do zrobionego mleka bo mam taką bezmleczną i sypałam po łyżeczce i mieszałam i tak długo aż mi się zrobiło gęste, jak wsypałam tyle ile pisało na opakowaniu to się nawet nie zagęściło za bardzo.

patrycja, można przygotować/ugotować kaszkę oddzielnie i dodać do słoiczka nawet :) tylko wiadomo, że na początku ze słoiczka to niewiele zje...

Oj ja też czytam i szukam info o tym rozszerzaniu diety i nie wiem jak to ogarnąć;-) Dobrze, że moja siostra jeszcze coś pamięta, bo jej szkrab jest dokładnie rok starszy od mojego, więc ciągle jej coś podpytuję. Szczepienie i tym samym wizytę u pediatry będziemy mieć na poczatku stycznia, ale ta nasza pediatra jakaś mało komunikatywna, więc nie wiem, czy się od niej za wiele dowiem :eek: Muszę zmienić przychodnię...

Pół łyżeczki kaszy mannej na 100 ml wody? ale pewna nie jestem... a na tych kaszkach dla dzieci, to na pewno pisze jakie proporcje

ewelia, nasze Dzieciaczki urodziły się tego samego dnia :-D

Ostatnia edycja:
Ewelia witaj, ja tez jestem z tych nowszych forumowiczek i dziewczyny mnie milo przygarnely :-) :)

oj tez mam problem z tym rozszerzaniem diety, starszaka karmilam tylko cycem do 6 miesiaca i potem zaczelam podawac, gluten to pozniej jeszcze, a teraz z tym glutenem pospieszaja, zeby wczesnie dawac, a ja nie kumam jak i nie rozumiem jak to z tymi ilosciami :/ Kupilam dzis kaszke z bobovity tak z rozpedu, ale ona jest od 6 miesiaca, wiec teraz sama nie wiem czy ja dac czy przechowac, a kupic od 4 miesiaca jakas.. u mnie nie ma opcji, zeby dodac ta kaszke do innej kaszki, zupki, sloiczka, bo moja tylko z cyca je, butelek nie uznaje... ale zrobie chyba troszke w miseczce i dam jej z lyzeczki troszke... tez nie wiem ile rozrobic, ale zrobie na oko i bede obserwowac jej reakcje... juz starszak zastrzegl, ze reszta niezjedzonej kaszki jest dla niego hehe, wiec sie nie zmarnuje haha

znalazlam fajny przelicznik glutenu https://www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/narzedzia/gluten/

Ostatnia edycja:
Ewelia witaj!jesli chodzi o kaszke manne to nie trzeba jej gotowac, to nie taka sama kaszka manna jak kiedys, wystarczy poczytac po roznych opakowaniach, ja mam z nestle,a malej mozesz usta pomadla smarowac taka zwykla bezsmakowa ;-)

Ewelinka sprobuj wprowadzac bo nie jest powiedziane ze malenstwo zalapie co i jak. Mojej znajomej maly dopiero po skonczeniu 6 miesiaca chcial uczyc sie jedzenia z lyzeczki!

Kulka czemu musisz zmienic przychodnie???

Taka j zdrowka dla chlopakow!!!

Ostatnia edycja:
Taka j. to już ładnie poszłaś do przodu :-) My dopiero jesteśmy na etapie jabłka i marchewki, ale dziś zamykała buzię i niezbyt chętnie ciamkała to jabłko... Z kaszkami też zaczęłam pomału, póki co to kleik ryżowy, ale jej też nie pasi. Grudki :no: Pamiętam, że mój gimbus szybciej zatrybił... ;-)

Grinula, gdzieś właśnie czytałam, że te kaszki od 6 miesiąca podawać w 5 miesiącu pół łyżeczki na 100 ml, później zwiększyć ilość.

MadziaSek, muszę zmienić przychodnię, bo w tej jest jedna pani pediatra, która mi nie pasi... Taka mało komunikatywna kobieta:( Sama od siebie prawie nic nie mówi, jak bada przed szczepieniem, to muszę z niej wyciągać, czy zdrowy jest itp. Jak zapytałam o szczepienie na pneumokoki, to naskoczyła na mnie, jakbym dziecku krzywdę straszną tymi szczepieniami chciała zrobić. Ta przychodnia jest bardzo blisko naszego domu i dlatego do niej jesteśmy zapisani, ale jak tylko skończą się te częste szczepienia to zmienimy przychodnię

reklama
tak zapytałam o ten gluten :)wszędzie piszą innaczej, mamy jeszcze troszkę czasu by wprowadzić.
takaj. z tego co pamiętam to twój synuś nieźle daje popalić ale przyznaj że jeden uśmiech wszystko wynagradza:-)
kulka masz rację nasze dzieciaki z tego samego dnia i widzę że pochodzisz z moich dawnych stron:)

Załączniki

• _MG_0931.jpg
    _MG_0931.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Do góry