reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j. az sprawdze w ksiazeczce, bo pielegniarka tak mowila i nawet nie zagladalam... edit: no mniejszy ten centyl wagowy, bo 50..zle wpisala wiek mojej panienki 3 miesiace, a ona ma prawie 4,5 juz! nie wiem, jak ta baba patrzyla...

Basia to fajnie, ze z Kubusiem nic powaznego ;) pewnie miejsc nie maja, bo koncowka roku.. my podobno sie zalapalismy jako jedni z ostatnich.

A w ogole teraz juz gluten sie wprowadza wczesnie, miedzy 5 a 6 miesiacem.. tak jak ja to juz moge, pol lyzeczki kaszki mannej... musze zakupic i dac mlodej

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Grinula - Twoja panienka ładnie urosła, a ile miała w chwili narodzin?
Mój Bartek ważył 6600 i pielęgniarka wpisała właśnie 75 centyl i przy tej cyfrze strzałka w dół (więc to chyba oznacza poniżej tego centyla). Miał wtedy dokładnie 3 miesiące i 1 tydzień.
Basia - pobór krwi bez płaczu, czy to w ogóle możliwe? Twoje dziecko to prawdziwy aniołek!

Aurelia miala 57 na starcie i 4100 :-)

Nas czeka tez pobranie krwi brrr.. mialam niedoczynosc tarczycy w ciazy i przydaloby sie Gosi skontrolowac tarczyce, w szpitalu miala zbadana, to bylo ok, ale podobno po kilku miesiacach powtorzyc trzeba.. wzielam wczoraj skierowanie, ale ona sie darla w nieboglosy podczas badania stetoskopem.. a co dopiero podczas pobierania krwi, dobrze ze z paluszka...

witam tak w ogole...
ale szaro u mnie, az wstac sie z lozka nie chce....

My też mamy mieć pobieranie krwi ale nie z paluszka tylko z żyły i pobierają z główki, ostatnio płakał jak mu pobierali ale najpierw kłuli go w rączkę, tam się nie dało więc kłuli w główkę i pierwsza próba też nieudana i dopiero drugi raz w główkę mu pobrali, a teraz już bardziej kumaty to pewnie będzie płakał bardziej, ja tam chyba padnę.

Hej dziewczyny !

Aurelia, on pewnie nie był świadomy co się dzieje bo to z paluszka pobierali :)

Ja w sumie też mogłam od razu poprosić o morfologię ale jak widziałam, że do odczynu alergicznego pobrała dwie fiolki to nie chciałam już go więcej męczyć.. może po nowym roku mu zrobię :)

A w ogóle zapomniałam napisać wczoraj, że małego też mi logopeda poogląda bo Kubuś ma często jęzor wywalony.. ja myślę, że to przez zęby bo cały czas jeździ po dziąsłach, ale i w nocy zauważyłam, że śpi z otwartą buzią, a to niby może potem zaszkodzić na zgryz czy problemy z migdałami więc w lutym jeszcze nam go logopeda zobaczy i pewnie jakieś ćwiczenia zaleci..

Właśnie wróciłam ze zrobionym tatuażem ! powiem wam, że jestem mile zaskoczona bo nastawiłam się na ból, a t tylko lekkie szczypanie :) ale pewnie dlatego, że jest maluśki.. :-)

reklama
Do góry