reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Mam pytanko do dziewczyn, które wprowadziły już inne pokarmy :
Podajecie dzieciom też soczki ? jabłkowy czy marchewkowy? bo czytałam w poradniku żywieniowym, że 4 miesięczne dziecko może pić takie soczki w ilości 50 do 100 ml na dobę.

aa właśnie, miałam też zapytać o cerę malucha.. bo mój Kubuś wydaje mi się bardzo blady.. jak jest z waszymi maluchami ? :eek:

reklama
hej dziewczyny

cos sie stalo mojej malej chyba po tym mikolaju, tak sie czegos przetraszyla, ze juz drugi dzien z rzedu jak tylko wejde z nia do lazienki na kapiel, ona zaczyna plakac strasznie i to u mnie w domu i u tesciowej. straszne to bo ona zawsze uwielbiala kapiele a tu mi takie cos sie dzieje, wczoraj jeszcze mama ja grzechotkami zaciekawila, a dzisiaj nawet jej dobrze nie wymylam, bo tak sie darla. Nie wiem co mam robic:-:)-(

Jagoda, hm.. dziwie z tą kąpielą.. a nie przytrafiło jej się wcześniej coś podczas kąpieli? tzn woda wpadła do oczek albo coś w tym stylu? chyba, że to taki etap, że dzieciom się przewraca w główce i to co się wcześniej podobało zaczyna denerwować :confused:
Mój Kuba dziwnie teraz reaguje jak u nas jest więcej osób.. jest nerwowy i zdarzy mu się zapłakać.. dziwi mnie to, bo jak mamy głośno muzykę to nawet się nie skrzywi, a wręcz przeciwnie.. może przeraża go tyle głosów na raz i gwar.. :eek:

Moja tez jest blada. Ale dziś wyszly jej na policzku i brodzie drobne czerwone krosteczki zlewajace sie w plame
Zastanawiam sie co to. Moze od sliny? Trzyma lapki w buzi i slini sie nieziemsko moze sie podraznilo. Sama nie wiem...

tesciowa mi mowila ze jak w srode ja kapala, to ja paznokciem udrapala i strasznie plakala, ale w czwartek i piatek juz ja jakapalam i nic sie nie dzialo, tylko jak teraz tak mysle, to nie byla za bardzo zadowolona z kapieli, bo nie chciala sie chlapac:eek: ale te ostatnie 2 kapiele to masakra, samo wejscie do lazienki to juz placz...

patrycja te krostki to napewno od sliny

Jagoda moze nie kąp jej jeden dzien, nic jej sie nie stanie, a moze po przerwie inaczej zareaguje.. albo jesli masz mozliwosc wykap ja w pokoju?

Patrycja pewnie od sliny, moja tez sie slini i raczki w buzi, albo zabawka, a jaki jest krzyk jak ma za duza zabawke, ktora do buzki nie wejdzie oj ;P czasem tez ma czerwone, ale schodzi samo, czasem posmaruje emolium, czasem zapomne.

Basia
moja tez jasna, ale nie jakos bardzo blada.. ale co sie dziwic, jak sie nie opalaly :) To moja na odwrot, wczesniej sie bala duzej ilosci osob i szumu, teraz mniej i nawet sie do obcych zaczela usmiechac, a wczesniej to podkówkę robila ;)

Ide sie w koncu myc, mega prasowanie zrobilam i lulu...

Witam z rana.
Wiecie co wczoraj wieczorem po jedzeniu posmarowalam Milce dziasla Dentinoxem i spala do wpoldo 5 od 20:eek::eek::eek: wiec u nas to marudzenie przez zeby...

Grinula dzisiaj wykapie ja w pokoju i zobacze. Ja tez wczoraj mialam sterte prasowania:sly:

reklama
Dziecko mojej kuzynki dostało ząbki w 3 miesiącu także wszystko możliwe choć co ja gadam, że może na ząbki Kuba marudny to moja babcia ciągle mówi, że za wcześnie, za wcześnie, ehhh.

Jagoda ja też zrobiłabym 1 dzień przerwy w kąpaniu, może jej minie.

Basia ja jeszcze nie podałam soczku ale ja dopiero 2 słoiczki podałam to się jeszcze soczków boję, kupiłam póki co herbatkę jabłkową taką instant z bobovity ale też jeszcze nie dałam. Mój nie jest póki co blady ale nigdy specjalnie nie był.

Dzisiejsza nocka troszke lepsza jeśli nie liczyć, że zasuwałam z nim przez godzinę na rękach w nocy ale słowo daję, że mam już momentami dość, zmęczona jestem i najchętniej bym wyjechała gdzieś sama na weekend.

Do góry