reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny, mój Mały dziś już normalniejszy, tzn częściej je, tak jak wcześniej :) i już grzeczny przy cycu, a od południa to tylko je i śpi, hihi :-)
Aurelia, mój trzyma w rączce jak mu włożę np. grzechotkę. I czasem coś chwyci jak mu się pod rękę nawinie, ale mam wrażenie, że jakoś tak mało świadomie to robi.

reklama
Jak muszę iść po synka? No niestety nie mam wyjścia, tzn. nie wybudzam ale i tak sam się budzi no bo przecież muszę powciskać go w śpiworki, czapki także nie ma wyjścia, sam się budzi ale potem najczęściej zasypia jak wychodzę.

Chodziło mi o to jak jesteś pod przedszkolem to czy wybudzasz

Witajcie
aurelia moja wprost uwielbia lezec na macie i sie bawic pare razy widziałam że trzyma zawieszki w rece ale nie wiem czy to przypadek czy celowe , grzechotke nieraz tez wezmie.
Ja z Lena tez tak zamierzam wychodzic do -5 bo tak niby zalecaja.
Mam pytanie macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające wlosy bo ja trace je garsciami wiem ze tan temat był juz poruszany.
Ja tez chciałabym gdzieś chodzic na jakieś cwiczenia ale u nas wieczory są takie troszeczke marudne i o 19 już kapanie pózniej cycus i spac i tak że się urywam na tą siatkówkę i też sie ciesze na to wyjście

Maciejka ja jak ide po Jasia, to z wozkiem wjezdzam do srodka, jak mala spi, a jak nie spi, to zostawiam w korytarzu, a mala na rekach. Jak jest deszczowo i brzydko, to mi mama przyprowadza Jasia lub wujek. Rano zawsze mezus go odwozi.

Mowicie, zeby sobie mleko prosto z cyca zafundowac do kawki? hmmm:laugh2:

Ja kupilam ten katarek ze 2 mies temu, super sprawa, zadna koza nie ma szans:-) tylko czesto tym nie mozna, bo niekorzystnie dziala na sluzowke.

Jutro ide fo fryzjera, wreszcie, bo wlosy juz mam nie do ulozenia:baffled:

Bylam dzis na spacerku, a wlasciwie od sklepu do sklepu, troche mialam do zalatwienia, ale Mloda nonstop spala. W niedziele robimy urodziny synka w sali zabaw dla dzieciakow i juz zaczelam sie organizowac. a co najlepsze nigdzie nie bylo talerzykow plastykowych...grr.. bede musiala po poludniu jak maz wroci skoczyc do tesco...

No to fajnie masz. Ja mam w przedszkolu piętra do pokonania więc mam problem :/

No a co. Od razu słodkie he he

I co robisz z włosami?

A w tej sali zabaw nie dają talerzyków?

agulec na wlosy mowila mi fryzjerka nic nie pomoze, po ciazy podobno do 2 lat moga wypadac, jak przestane karmic to moge zrobic sobie kuracje ze skrzypu przez 3 miesiace ale mowila ze za dlugo tez nie wolno

Cześć dziewczyny !
Widzę, że nie tylko mój maluch ma katar .. u nas już praktycznie koniec i cieszę się, bo nic poza katarem nie złapał :) my mamy Fridę i chwalę sobie bardzo bo ściągamy sporo :) chociaż mistrzem w tym jest mój mąż, ja mam za słabe płuca haha ;P a psikam solą morską, chociaż mam też mucofluid z ostatniego razu. Na noc też zmniejszam ciepło w kaloryferze i przed spaniem włączam na 15 min nawilżacz i śpi się fajnie :)

Co do zabawek to Kubuś już fajnie łapie :) nawet potrafi obrócić się na boczek żeby sięgnąć po coś co go interesuje :) śmieszy mnie tylko bo potrafi na bok, z boku na brzuch ale z powrotem na plecy to już nie da rady i później się wkurza ;p

Agaulec, mnie włosy strasznie wypadają.. dzisiaj po myciu miałam na pół godziny odżywkę – BIOVAX, już kiedyś używałam i dawała radę, teraz znowu zaczynam stosować.

Co do pokarmów, to ja zacznę od marchewki.. tak też radzą w poradniku żywieniowym z hippa który dostałam. W ogóle nawet zapomniałam, że kiedyś zalogowałam się na ich stronie, a wczoraj dostałam paczuszkę z łyżeczką i do odbioru miałam w rossmannie soczek jabłkowy +4m i słoiczek marchewka z ziemniaczkami. W ogóle mają fajną serię z zieloną literą A przeznaczoną dla dzieci z problemami alergicznymi także chyba zacznę od słoików hipp.

Milena juz łapie zabawki w 2 raczki, ale to dopiero od kilku dni, ale jest najstarsza, wiec Wasze maja czas:-D

basia Milence zasmakowala wlasnie marchewka z ziemniaczkami dzisiaj:-) a Biovax tez stosuje i fajne mam wlosy po niej, Dzisiaj farbuje bo mam mega odrosty:tak:

a katarkiem ja bym sie bala gile odciagac:szok:

Mi kiedys na wypadanie włosów pomógł dercos z vichy. Ale to dopiero po jakiś 2 miesiacach byly efekty. Zamierzam sobie znowu zamówić bo z moimi wlosami katastrofa. W aptekach internetowych jest taniej. Jakos nie mialam czasu do tej pory.

Moja Zuzia zaczyna łapać ale robi to jeszcze bardzo niezdarnie.

Jagoda23 nie ma sie czego bać. Katarek polecił mi lekarz. To naprawde bardzo proste i noe boli. Probowalam na sobie :)

reklama
Do góry