reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

No to zaraz się skuszę na mandarynę :-D. Mam nadzieję, że będzie słodziutka, bo się wkurzę ;).

Agulec 1,5 miesiąca po porodzie i jeszcze 2 tyg później byłam w górach pośmigać na rowerze. Ale niestety to była końcówka sezonu i teraz muszę czekać do majówki :(. Ja bym chciała bardzo pójść na aerobic bo bardzo lubię, ale Hania wieczorem to je i je i je... Mam nadzieję, że jak rozszerzę jej dietę, to wyrwę jakiś wieczór dla siebie.

Właśnie się kąpie z tatą, a ja już grzeję cyca ;)

reklama
ja bym bardzo chciala cwiczyc, probowalam z chodakowska ale na wszystkich cwiczeniach gdzie trzeba podskakiwac cycki wysiadaja, moze pomogl by jakis dobry sportowy stanik i odciagniecie mleka, do poki karmie nici beda z aerobiku

Czesc,

Basiu dziekuje, Mikiego brzuszek nie bolal, daje mu jabluszko codziennie, zwiekszajac jego ilosc i wszystko jest ok.
Test ciazowy zrobilam 6 grudnia, stad mam Mikolaja :-D
z tego co pamietam nie moglam w to uwierzyc i mialam nogi z waty, bo ledwie doszlam do meza do pokoju ;-)

Aurelia super ze wyniki ok. Nas tez czeka kontrolne badanie moczu.

Lena w dzień potrafi mieć przerwy 4 godz,zazwyczaj je co 3, ale w nocy ostatnio je co 2 godz:crazy: Ja zaczęłam chodzić na zumbe

Maciejka a nie jest tak ze do -10 mozna wychodzic na dwor? Miki dostal kombinezon od ciotki z Finlandii wiec na duze przymrozki bedzie jak znalazl ;-)

Doriq ja juz wprowadzilam jabluszko, marchewke i marchewke z ziemniakiem. Od poniedzialku wprowadze pietruszke a potem kaszki i inne owoce.

Kupciusia ja jadlam cytryny i pomelo, ale na mandarynki i pomarancze tez mam chetke!

Jagoda wspolczuje przejsc poszczepiennych, kurna ze nasze dzieciaczki musza przez takie rzeczy przechodzic.

Agaulec75 ja chodze na silownie, zaczelam miesiac po porodzie, robie kardio przeplatane z brzuszkami, teraz doszlam do trzech razów w tygodniu po ok 1,5 godzinki.. uwielbiam te wyjscia moje, czasem wstyd, ale nie moge sie ich doczekac po meczacym dniu.

Ja w te pochmurne dni zapraszam kolezanki z dziecmi do mnie lub ide w gosci..zawsze razem to weselej.. moj chlop pracuje do pozna, wiec musze sobie jakos zorganizowac czas, zeby nie zwariowac samej z dziecmi;-) Jutro zgarniam mojego synka z kolega z przedszkola do nas, a jego mama ma wpasc bezposrednio do mnie z mlodsza corcia.

Co do karmienia to moja nadal co 2 godziny, czasem czesciej... ostatnio usypia przy cycu w dzien..i ma drzemki 15 minutowe grrr... a jak juz skonczy jesc, a ja jej podsune jeszcze cycek to tez wrzask w nieboglosy ;)

Dzis mielismy rehabilitacje znow i Malgosia pieknie cwiczyla, malo plakala, az bylam z niej dumna jak ta glowke ladnie juz podnosi i trzyma.

U nas jest ogólnie nieciekawie, bo Zuzia je co 2 godziny 120 do 150. W nocy co 3 godziny. Potrafi przy tym zrobic kupe - w sumie to nie ma sie co dziwić po takiej ilosci jedzenia, po czym wybudza się przy przebieraniu i godzinne nocne gadanie murowane.

Taka j. Wiem co czujesz... ja też po calodziennym dzwiganiu 8, 5 kg po prostu wysiadam. Nie dosc fizycznie, co psychicznie jakoś ciężko to ogarnąć. Kolana, kregoslup wszystko jakby sie obkurcza boleśnie strone d... mała miała kolki i stąd chce tylko na rączki.

Wy już wprowadzacie owoce i warzywa? Nic sie z brzuszkami nie dzieje? Ja tak duzo sobie obiwcuje, ze jak minie te 4 miesiace, to moze to nasze karmienie sie zmieni na lepsze...

ehh kupiłam wczoraj matę edukacyjną, wiedziałam że nie jest to dobry pomysł, wcale mu się nie podoba! nie wiem już czym go zająć. Żal mi go jak mu się nudzi, a głupie miny i grzechotki już mu nie wystarczają.
Czy wasze dzieci używają smoczka? Kajtek chce tylko na spacerze, w domu nie i nie mam go jak uspokoić jak płacze.
Jak ja nie cierpię takiej pogody, mokro, wietrznie, brzydko, dzień ciągnie mi się niemiłosiernie, co porabiacie dla zabicia takiego nastroju? Czy tylko mnie to dopada? ... pozdrawiam
Moja też tak niezbyt leży na macie. Denerwują ją te wszystkie zawieszki czy coś ..
Moje dzieci antysmokowe :)
Mi nie przeszkadza taka pogoda. Przynajmniej z czystym sumieniem nie muszę spacerować po zimnie :p

reklama
Patrycjal mój ma chyba dokładnie 2 kg mniej bo 6,3kg aczkolwiek nie ważyłam od prawie tygodnia więc nie wiem dokładnie i nie mam pojęcia jak mam dalej dźwigać, na serio jest co dźwigać a jeszcze 2 kg wiecej ... podziwiam Cię i tak masz zdrowie kobieto!

Ja nie ćwiczę nic, zupełnie, szczerze to mi się nawet nie chce ale też nie czuję się jakoś źle ze sobą.

Mój dalej je jak jadł, nie ma mniejszego apetytu.

Do góry