reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Tu wycinek z artykułu
(Moja przyjaciółka Krysia, rodem z ziemi lubuskiej opowiadała mi, że jeśli ktoś z Jej rodziny ma chore np. zatoki, gotuje czarcie żebro. Myje całą twarz, lub nawet głowę w wodzie z wywarem ostrożenia kilka razy dziennie. Obmywanie stosuje dotąd, aż znikną z powierzchni wody tzw. farfocle, zbite w kupki zioła. Jeśli woda jest już przejrzysta jak herbata, to znak, że nie ma już choroby.
Mówiła także, że od dawna matki kąpały swoje dzieci, które płakały, były niespokojne i nie było wiadomo, dlaczego, w wywarze z czarciego żebra. Efekty uspokojenia dzieci, wyciszenia były widoczne już po pierwszej kąpieli).

hehe to chyba takie troche szarlatanstwo;-)
Dzieki dziewczyny za fotki na brzuszkach, mam juz ogolny poglad, mojej jeszcze troche brakuje, w koncu 4 miesiac za pasem, no ale widac, ze jest coraz mocniejsza, dluzej glowke trzyma, nawet zdarzy jej sie usmiechnac na brzuszku:-) ciesze sie, ze widac postepy :-)

jutro rehabilitacja na 8:30.. wczesnie, ale odwioze najpierw synka do przedszkola (z czego sie bardzo cieszy, bo zawsze go S. odwozi) a potem do osrodka, a potem relaks - jedziemy do psiapsiolki na kawke.

Taka j maly zjadl 1/8 jablka i bardzo mu smakowalo!
bedziesz probowac z tym ziolem??? Moze warto ;-)

Maciejkaa pierwsze slysze o czyms takim...
dlaczego nie wychodzisz jak jest zimno?

Taka j maly zjadl 1/8 jablka i bardzo mu smakowalo!
bedziesz probowac z tym ziolem??? Moze warto ;-)

Maciejkaa pierwsze slysze o czyms takim...
dlaczego nie wychodzisz jak jest zimno?

Mi o tym koleżanki powiedziały jak widziały że się mecze z synkiem..

Jak jest zimno to wychodzę. Do -5 będę wychodziła. Chodziło mi o brzydka pogodę czyli mocny wiatr, deszcz, śnieg.

reklama
doriq temperaturę mierzyłam termometrem bezdotykowym i w pupie też, pediatra mówił mi żeby odjąć pół stopnia od tego co wyjdzie w tyłku, więc wyszło prawie tak samo. A dlaczego pytasz?czarcie żebro-słyszałam od babci, ponoć skuteczne i nie zaszkodzi, można w sklepie zielarskim zakupić. Babcia mówiła mi też, że tą wodę z farfoclami trzeba wylać daleko za dom( trochę szarlataństwo, no nie?). Tak czy siak nie zaszkodzi spróbować,. Miłej i spokojnej nocy!

Do góry