reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja zamierzam zacząć wprowadzać dodatkowe jedzenie zaraz jak Mały skończy 4 miesiące i pewnie na początku będą to słoiczki. Tak sobie myślę, że warzywa tam są lepiej dobrane i przebadane - taką mam nadzieję przynajmniej... Bo tak nawet jak kupię na małym bazarku, to kto wie, ile tam chemii??

Ja zrobiłam test 23 grudnia, czyli mieliśmy niemalże prezent pod choinkę :))

reklama
hejka..
ktos (Basia? Ewelinka?, nie moge wrocic wstecz) mnie sie pytal, czy jestem zadowolona z rehabilitajcji na fundusz, jak na razie mialam 2 spotkania, ale bardzo mi sie podoba, facet taki spokojny, gada do malej caly czas, grzechotkami zabawia w czasie cwiczen, jak placze, to zmienia jej pozycje i inne daje cwiczenia... Gosia lepiej znosi ta reh. niz prywatnie... ale moze dlatego, ze tylko pol godzinki, a ten prywatny wymeczy ja przez godzine...

ja testowalam pod koniec listopada, ostatni okres mialam 30 pazdziernika. Udalo nam sie w drugim cyklu staran, choc wczesniej juz nie bralam pigulek i na farta jechalismy ;) pamietam, ze chcielismy na wigilie wszystkim powiedziec, a kiilka dni przed bylam z mama na cmentarzu i spotkalam kolezanke, ktora na cale gardlo krzyknela, ze mi gratuluje i zeby byla dziewczynka hehe i mama sie dowiedziala, a potem juz sie rozeszlo:cool2:

ja daje codziennie wit d w takich kapsulkach twist off.

Cześć laski :) kopę lat ;)

Kulka ja też robiłam test 23 grudnia :p

Hania się wietrzy na tarasie, to mam troszkę czasu. Ja wystawiam ją codziennie niezależnie od pogody i śpi 3 godziny. Zwykle 14-17 więc mam czas na obiad i inne takie. A dziś z szybkich obiadów mam kaczkę pieczoną z jabłkami :).
A jeszcze ze 3-4 razy w tygodniu D zabiera ją na wieczorny spacer tak na 1-1,5 godzinki, więc mam dziecko wywietrzone że hej :).

Co do herbatek, to ja nie podaję nic. Karmię piersią i tylko przed spaniem jest dodatkowo butla.

A to czarcie żebro to ostrożeń warzywny i jest naturalnym antybiotykiem, działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo a dodatkowo łagodzi stres i relaksuje, więc Taka j możesz spokojnie spróbować. Może pomoże, wyciszy małego.

Tak swoją drogą, to Hania też wymaga 100 % uwagi. Trzeba ją cały czas czymś zajmować, ale wtedy jest wesoła. Dobrze, że ma te długie drzemki na dworze bo byłoby kiepsko.

Odnośnie obiadów, to ja mam jakiegoś bzika na punkcie przetworzonej żywności. Nie używam nawet kostki rosołowej, nie mówiąc o daniach typu Pomysł na. Od jakiegoś czasu nawet wędlin nie kupuję, tylko robię sama. No jedzie mi to wszystko plastikiem i jakieś takie jest... no nie smakuje mi.

Ja też już czekam z niecierpliwością na wprowadzenie nowych pokarmów. Ponoć dzieciom na piersi później rozszerza się dietę, tak? Jak i kiedy zamierzacie to zrobić?

Doriq ja też miałam niedawno taki kryzys przy cycu. Awantury straszne były, ale już jest spoko. Może dziecko przechodzi na większą dawkę i piersi muszą się dostosować do większej produkcji czy coś.

Byłyście już u okulisty i 2 raz na bioderkach?

Kupciusia, a to trzeba do okulisty? myślałam, ze z wczesniakami tylko.. A my drugi raz na bioderka nie jedziemy bo lekarz powiedział, ze mały ma na tyle dobrze rozwinięte, ze druga wizyta nie będzie potrzebna.

Grinula, ja pytałam bo też zaczynamy rehabilitacje 11 grudnia ;)

Witam
Ja robiłam test 7 12 wyszly 2 kreseczki i byłam mega szczesliwa że sie tak udało, czekałam na to dziecko trzy lat ...
kupciusia a jaki powód był wizyty u okulisty tak profilaktycznie ?
Ja chyba bede gotować.U nas jeszcze troszkę z wprowadzaniem bo ja karmię tylko piersią, malej nie dopajam.

kupciusia, ale masz luzy, jak Twoja spi 3 godziny.... moja max 40-50 minut, zwykle pol godziny... nawet na spacerku sie budzi ostatnio i patrzy (dobrze, ze nie wrzeszczy, jak byla mniejsza;)
Basia dlugo czekasz na ta rehabilitacje, no nie? ja czekalam miesiac rowny. z duzego miasta jestes?

My do okulisty nie idziemy, a bioderka juz zaliczone.

A jutro mam wizyte kogos z przychodni naszej, nie zrozumialam, albo pielegniarka srodowiskowa, albo polozna... ale chyba polozna.

reklama
Hmmm... widocznie co miasto, to inne zwyczaje. U mnie kontrola okulistyczna w 4 miesiącu jest standardowa, bez skierowania. Na wypisie ze szpitala mi to wypisali, a później jeszcze położna mi dała namiary na wszystkie poradnie z terminami kiedy mam to zrobić.

Do góry