reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

witajcie! wczoraj mieliśmy 2 szczepienie. Ostatnio było spoko, ale tym razem Kajtek jest marudny ma 37,3 temperatury, spał całą noc, nie obudził się na jedzenie i rano pielucha była prawie sucha. Dzwoniłam do lekarza i powiedział, że tak może być jeżeli dziecko w nocy nie pije mleka, no ale się zestresowałam. Wagę mamy już dużą 6400, niestety nie wiem ile wzrostu.
taka. j a próbowałaś dać na wieczór herbatkę uspakajającą Hippa? u nas czasami stosujemy i mały ładnie po niej śpi.

reklama
My ta gorączka nie jest jakaś wysoka, będzie dobrze! Ja też nigdy nie wiem jaki wzrost, muszę następnym razem sie zapytać czy mogą go zmierzyć. Próbowałam z tą herbatką ale nie dało rady, podobno można podać dziecku herbatkę z jakiegoś kozłka czy coś takiego, babcia mi mówiła, niby taka uspokajająca jest ale nie wiem, boję się.

taka.j czyli tylko pozostaje uzbroić się w cierpliwość.
W Poznaniu dzisiaj pogodnie i chłodno, ale spacer odpuszczamy dzisiaj, niech mały dojdzie do siebie po szczepieniu to będziemy spacerować.
dziewczyny podrzućcie jakiś pomysł na szybkie obiady, bo już nie wiem co gotować. :laugh2:

Jagoda powodzenia na szczepieniu!

My dla mnie jednym z szybkich obiadów to spagetti albo pierś z kury z frytkami, tudzież te dania jednogarnkowe, bardzo dobre i szybko sie robi. Ja robie dzisiaj nugetsy z knorra i frytki, czas roboty: 15 minut :)

taka. j - ja dziś też nuggetsy, ale z biedronki kupiłam, też fryty do tego zrobie.. A jutro w takim razie spaghetti, dzięki za pomysł.

Czesc,

Mimo brzydkiej pogody, zimna i wiatru codziennie tlenie Malego bo jak z nim nie wyjde na dwor jest marudny!
no i jabluszko mamy zaliczone, maly ogarnal co i jak z ciapka na lyzeczce!

Jagoda kciukasy na szczepieniu :-D

My ja na szybki obiad robie pomysl na kurczaka w sosie smietanowo ziolowym z kasza gryczana i do tego buraczki na cieplo ;-)a dzisiaj mialam zupe buraczkowo

reklama
Do góry