reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam sie jeszcze w nocy z mala na kolanach bujana bo co ja odloze to placz.

To chyba bylo najgorsze szczepienie. Plakala okrutnie az jej plamy z wysilku na glowce wyszly a pozniej nie dawala sie dotknac tak ja wszystko bolalo. Wieczorem dalam jej ibum syrop i spala do 1 a od 1 znowu placz ale goraczki nie ma.
Wazymy 5900 i mierzymy64 czyli od porodu urosla 10 cm:)

Taka.j z tym ziolem ja bym sprobowala, bo ja wierze w takie cuda. U mnie babcia byla taka zielarka. A moze ktos Ci uroczyl Kubusia, bo wtedy tez dziecko placze. W kazdym razie nie zaszkodzi sprobowac:)

Juz mi sie w glowie kreci od tego bujania:o

reklama
Hej dziewczyny! :)
Taka J.,Kubuś nadal daje popalić? Ja czasami czuje się zmęczona przy moim jak chce być cały czas w centrum uwagi, a co dopiero jakby mi tak płakał.. Pewnie jesteś osłabiona fizycznie i psychicznie.. Współczuję!

Jagoda, oj niezla miałaś nocke.. A teraz niewyspana idziesz do pracy? Oby Milenka juz się dobrze czuła ! :) a szczepisz zwykłymi czy skojarzone ?

Madziasek, jak tam Miki po jabluszku? Brzuszek nie bolał?

Grinula, jesteś zadowolona z rehabilitacji na NFZ?

Mój Kubuś ma lekki katar wiec na razie z nim nie wychodzę, ale jak nie ma wiatru i świeci słońce to podobnie jak Maciejka do -5 będę wychodziła :)

Dziewczyny, będziecie podawać maluchom gotowe słoiczki czy tylo jedzonko domowej roboty?

W ogóle to jestem zachwycona waszymi fotkami na brzuszkach ! Tak pięknie juz maluchy główki trzymają !! Mój też zrobił postęp ale trzeba mu jeszcze raczki i tyłek trzymać bo nie wie jak ma się ułożyć i daje ręce do tylu :p postaram się dodać fotkę :)

Ostatnia edycja:
co do wzrostu Kubusia też nigdy nie mierzą tylko samo ważenie.. Ostatnio sama w domu go zmierzylam to ma juz 71cm :szok: za to z waga nie ma szału. Tydzień temu ważył 6700

Jagoda dzisiaj powinno być już lepiej.

No i nie popiszę bo mi piszczy tam i muszę lecieć :)

Witam! dziś gorączka poszczepienna odpuściła, więc będzie spacer, słonko pięknie świeci! Jak ten mój mały się ślini..., ciągle sliniak mokry, jakby czasami zapomniał przełknąć. Nie wiem jaką zabawkę mu kupić, wszystko już mu się znudziło, tylko do pluszowego misia się ciągle śmieje, nazwaliśmy go Maniek i Kajtkowi podoba się bardzo brzmienie tego imienia.
dziewczyny mam pytanie ile mililitrów herbatek podajecie dziennie? Kajtek wypiłby każdą ilość, zwłaszcza po leżeniu na brzuchu, od razu musi się napić, bo jak nie to ryk. Ja daję tylko koprową Hippa, a Wy? dajecie też rumiankową. Aha i powiedzcie mi proszę czy vitaminę D codziennie całą dajecie (pytam zwłaszcza te dzeiwczyny, które karmią mm, bo w nim już spoko tej vit. jest) Ja podaje Vigantoletten, połówkę codziennie, a może dawać całą?

Cześć dziewczyny!
U nas badanie moczu wyszło na szczęście dobrze, dziś było zaplanowane szczepienie, a wczoraj była gorączka 38.6. Jadę zaraz do pediatry, bo tak nam kazała, że jak zagorączkuje to ona chce go jeszcze raz obejrzeć. Tak czy siak jadę, tyle,że nie na szczepienie a na wizytę. W ogóle to się przestraszyłam tej gorączki. Moja starsza córka gorączkowała jak miała 9 miesięcy z powodu ząbków, a teraz Bartek ma zaledwie 3 miesiące i już jakaś infekcja i gorączka. Boję się bardzo o niego.
Dziewczyny, gdzie można obejrzeć zdjęcia dzieci bo ja nie mogę tego znaleźć?

my2013, super, że gorączka przeszła ! Ja podaje tylko herbatkę rumiankową bo koperkowa Kubusiowi nie służyła, a wit d podaję codziennie ( z wyjątkiem dni kiedy zapomnę ;p ). Mam devikap w kroplach, daję codziennie 1 kroplę.

Aurelia, zdrówka dla Bartusia !! a fotki można oglądać w dziale : po drugiej stronie brzuszka- zdjęcia sierpniowych maluszków :-)

Dziewczyny ale ten czas płynie !! na forum są już sierpniówki 2014 !!! :szok:
Pamiętacie kiedy robiłyście pierwszy test ? :-) ja 4 grudnia ( w moje imieniny :-D) i od razu dwie kreseczki :-) powiem szczerze, byłam w szoku :-p tzn ciąża była planowana, ale w dzień spodziewanej miesiączki dostałam plamienia mocnego i myślałam, że to okres i nie udało się zajść.. dopiero dało mi do myślenia jak na drugi dzień plamienie zniknęło.. a po 2 dniach znowu się pojawiło- właśnie tego 4ego grudnia.. wkurzyłam się i myślę- zrobię test ! i co ? i teraz Kubuś już ma 3 miesiące ! :-)
A pamiętam jeszcze, że w ten dzień byłam wściekła na męża i nic mu nie powiedziałam :-D pierwsza dowiedziała się moja siostra:-p
Oj.. ale mi się na wspomnienia wzieło :-D

Aurelia ciesze sie, ze wyniki moczu dobre!

My ja mam wit.d w kroplach i daje co 3 dzien tak po 2-3 krople jak mi sie wkropli. Herbatke daje rumiankowa i taka niby uspokajajaca z hippa, wypija teraz ok. 100-120ml na dobe.

Basia ja mialam dostac 11 grudnia ale test robiłam 16 grudnia, czesto mialam takie 30 dniowe cykle a staralismy sie dlugo juz wiec nie chcialam sie nakrecac, maz sie dowiedzial 17 grudnia mimo, ze chcialam czekac do wizyty lelarskiej :)

reklama
My właśnie dlatego pytałam, że te pół stopnia trzeba odjąć. Dobrze, że już po wszystkim i się Kajtek lepiej czuję.

A od kiedy wprowadzacie dodatkowe jedzenie (marchewkę, jabłko i takie tam)?

Co do herbatek ja nie podaję w ogóle, bo karmię tylko piersią, a mm tylko wieczorkiem, albo od wielkiego święta.

Basia ja test robiłam 21 grudnia, ale wcześniej też sprawdzałam i wynik był z 1 kreseczką.

U mnie mały się ostatnio kręci przy cycu, wygina, kwiczy, chyba słabo mu leci. A w zeszłym tygodniu z laktatorem walczyłam i już było niby ok. Nie wiem co jest. Chyba kryzys?

Maciejka o czarcim żebrze nie słyszałam, ale dobrze wiedzieć.

Do góry