reklama
dziewczyny a jak moj maly np lezy na przewijaku i go przewijam to strasznie ogami wierzga i tez czasem raczkami i nie wiem czy to objaw kolek,no i czasami po poludniu od ok,16-17 do kąpieli o 19 placze prawie non stop,wiec myslicie ze to kolki?od tygodnia kiepsko ciagnie z butli-wczesniej super jadl,a teraz macha glowka,wypluwa smoka,wiec zaczelam go brac do odbicia w trakcie jedzenia i jest ciut lepiej-ale przybiera na wadze cale szczescie-stefek mteraz 7tyg i wazy 5300kg,a jak u was z maluchami?
taka j.
شارع أنتوني مساعدتي، يرجى
Mój ma 8 tygodni i waży 5kg ale urodził się 2800 gram tylko. Może go tam w brzuszku ciśnie bo skoro po odbiciu i dalszym karmieniu potem jest lepiej to może faktycznie to być powód. Ja sama sobie pomyślałam, że może mleko mojemu nie pasuje, zmieniłam i póki co mniej płacze ale to za krótko, żeby stwierdzić czy to mu pasuje czy nie.
ewelinka12
Fanka BB :)
taka j to nie kolki bo on malo placze, raczej taki marudny, ale wczoraj bylo ok zaspal o 24 i spal do 4 rano a potem zjadl i do 8 rano, wieczorem poprostu chybe czesciej chce byc przy cycu, wieczorem dawalam mu ile chcial i byl grzeczny, moze juz coraz dluzsze przerwy bedzie mial miedzy karmieniami, teraz nie spi juz 2,5 h
madzialenak
mama na pełen etat
Taja j tak nie obudził się przez ten czas, on od początku ładnie mi spał. Najpierw po 3-4 godzin a teraz prawie 2 razy dłużej :-) Karmię małego Bebilonem, zjada po 105 ml co 4 godziny w ciągu dnia. Waży już pewnie z 5 kg, ale on się duży urodził 4310 g
ewelinka12
Fanka BB :)
asikasik jak moj tak wierzga i placze mocno to jest tylko jeden objaw, jest glodny, czesto sie zdarza tak ze go karmie, niby jest najedzony a po przebieraniu znowu chce i potem juz jest grzeczny i zasypia, a teraz zaspal grzecznie sam w lozeczku ale karmilam go 3 razy, o 12.30 zjadl duzo, po 1 troszke i po 2 troszke, jak nie spi to widocznie co godzine potrzebuje troche zjesc,
Cześć,
dawno mnie nie było, brak czasu i zmęczenie robi jednak swoje!
chodzę słaba i ledwie żyję, nie mam na nic ochoty, nawet przytulać się do męża nie mam kiedy wraca późno, wcześnie wyjeżdża, a ja przez cały dzień ze smerfem marudą mam wieczorem dosyć....
no i dostałam miesiączki
chyba kolejny skok rozwojowy bo mały ciągle by na cycku wisiał, robi cyrki przy butki heh no i w nocy co godzinę potrafi się budzić na jedzenie, więc chodzę na rzęsach haha
jeśli chodzi o katarek to mamy już go za sobą, pryskałam wodą morska, ściągałam fridą, inhalowałam trzy razy dziennie a i pediatra kazała podawać trzy razy dziennie po 3 krople fenistilu!
zrobiliśmy małemu kontrolne badanie moczu i wyszły leukocyty co się okazało, że tak może być z uwagi na pobieranie w woreczek...
w poniedziałek robimy kontrolne usg brzuszka sprawdzić jak lewa nerka
a i Mikuś ważył tydzień temu 5700
no nic powtórzymy wynik i mocz pobierzemy w inny sposób
Maciejkaa jeśli chodzi o ortopedę to my mamy wizytę po 7 tyg od pierwszej wizyty bo też mały miał spać na brzuchu i miał być noszony na żabkę i miałam wykonywać z nim ćwiczenia rozciągające bioderka
miłego dnia!
dawno mnie nie było, brak czasu i zmęczenie robi jednak swoje!
chodzę słaba i ledwie żyję, nie mam na nic ochoty, nawet przytulać się do męża nie mam kiedy wraca późno, wcześnie wyjeżdża, a ja przez cały dzień ze smerfem marudą mam wieczorem dosyć....
no i dostałam miesiączki
chyba kolejny skok rozwojowy bo mały ciągle by na cycku wisiał, robi cyrki przy butki heh no i w nocy co godzinę potrafi się budzić na jedzenie, więc chodzę na rzęsach haha
jeśli chodzi o katarek to mamy już go za sobą, pryskałam wodą morska, ściągałam fridą, inhalowałam trzy razy dziennie a i pediatra kazała podawać trzy razy dziennie po 3 krople fenistilu!
zrobiliśmy małemu kontrolne badanie moczu i wyszły leukocyty co się okazało, że tak może być z uwagi na pobieranie w woreczek...
w poniedziałek robimy kontrolne usg brzuszka sprawdzić jak lewa nerka
a i Mikuś ważył tydzień temu 5700
no nic powtórzymy wynik i mocz pobierzemy w inny sposób
Maciejkaa jeśli chodzi o ortopedę to my mamy wizytę po 7 tyg od pierwszej wizyty bo też mały miał spać na brzuchu i miał być noszony na żabkę i miałam wykonywać z nim ćwiczenia rozciągające bioderka
miłego dnia!
Jeju to Milka wazy tylko 4600 a ma 2,5 misiaca!:--(pierwszy miesiac ladnie przybrala, a wczoraj wazyla ja pediatra i w szoku bylam ze przez miesiac tylko 300gram!
Dziewczyny na mm ile wasze maluszki zjadaja w ciagu dnia? bo mi pediatra kazala liczyc i wyszlo ze od rana pd 7 do 21 tylko 450 ml i na nowym mleku cyrki sa juz i ulewa mocno:--(. zobacze jak jutro bedzie. najwyzej kupie tamto za 60 zl boje sie ze wezma mi mala do szpitala jak nie bedzie przybierala.
A pediatra stwierdzila ze to mleko, bo po osluchaniu jej brzucha powiedziala ze tam slychac jedno wielkie przelewanie, kupy robila zielone a co najwazniejsze malo jadla. dzisiaj i tak wiecej niz wczoraj. jutro bede z nia sama w domu to dopilnuje zeby jadla wiecej, bo maz albo tesciowa jak widza ze mala sie wieci i placze przy jedzeniu to rezygnuja, a ja dzisiaj juz ja nawet polozylam na misku duzym i reke pod glowe i na lezaco spokojnie piladziwne maniery ma ta moja pannica...
MadziaSek super, ze juz po katarku i gratki 2 miesiecy!:-)
Aaaa i dzisiaj w biedronce kupilam ksiazke Język nimowląt za 18 zl
Dziewczyny na mm ile wasze maluszki zjadaja w ciagu dnia? bo mi pediatra kazala liczyc i wyszlo ze od rana pd 7 do 21 tylko 450 ml i na nowym mleku cyrki sa juz i ulewa mocno:--(. zobacze jak jutro bedzie. najwyzej kupie tamto za 60 zl boje sie ze wezma mi mala do szpitala jak nie bedzie przybierala.
A pediatra stwierdzila ze to mleko, bo po osluchaniu jej brzucha powiedziala ze tam slychac jedno wielkie przelewanie, kupy robila zielone a co najwazniejsze malo jadla. dzisiaj i tak wiecej niz wczoraj. jutro bede z nia sama w domu to dopilnuje zeby jadla wiecej, bo maz albo tesciowa jak widza ze mala sie wieci i placze przy jedzeniu to rezygnuja, a ja dzisiaj juz ja nawet polozylam na misku duzym i reke pod glowe i na lezaco spokojnie piladziwne maniery ma ta moja pannica...
MadziaSek super, ze juz po katarku i gratki 2 miesiecy!:-)
Aaaa i dzisiaj w biedronce kupilam ksiazke Język nimowląt za 18 zl
Ostatnia edycja:
taka j.
شارع أنتوني مساعدتي، يرجى
Jagoda mój zjada w ciagu 24 godzin ok. 720ml bo je 6 razy i tak po 120ml. W ciagu 2 miesiecy podwoil swoja mase! Wedlug mnie to za duzo ale co mam zrobic, mam mu jesc nie dawac? Nie wiem, troche sie martwie i nastepnym razem zapytam pediatry co z tym fantem.
reklama