reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
dziewczyny a jak moj maly np lezy na przewijaku i go przewijam to strasznie ogami wierzga i tez czasem raczkami i nie wiem czy to objaw kolek,no i czasami po poludniu od ok,16-17 do kąpieli o 19 placze prawie non stop,wiec myslicie ze to kolki?od tygodnia kiepsko ciagnie z butli-wczesniej super jadl,a teraz macha glowka,wypluwa smoka,wiec zaczelam go brac do odbicia w trakcie jedzenia i jest ciut lepiej-ale przybiera na wadze cale szczescie-stefek mteraz 7tyg i wazy 5300kg,a jak u was z maluchami?

Mój ma 8 tygodni i waży 5kg ale urodził się 2800 gram tylko. Może go tam w brzuszku ciśnie bo skoro po odbiciu i dalszym karmieniu potem jest lepiej to może faktycznie to być powód. Ja sama sobie pomyślałam, że może mleko mojemu nie pasuje, zmieniłam i póki co mniej płacze ale to za krótko, żeby stwierdzić czy to mu pasuje czy nie.

taka j to nie kolki bo on malo placze, raczej taki marudny, ale wczoraj bylo ok zaspal o 24 i spal do 4 rano a potem zjadl i do 8 rano, wieczorem poprostu chybe czesciej chce byc przy cycu, wieczorem dawalam mu ile chcial i byl grzeczny, moze juz coraz dluzsze przerwy bedzie mial miedzy karmieniami, teraz nie spi juz 2,5 h

Taja j tak nie obudził się przez ten czas, on od początku ładnie mi spał. Najpierw po 3-4 godzin a teraz prawie 2 razy dłużej :-) Karmię małego Bebilonem, zjada po 105 ml co 4 godziny w ciągu dnia. Waży już pewnie z 5 kg, ale on się duży urodził 4310 g :szok:

asikasik jak moj tak wierzga i placze mocno to jest tylko jeden objaw, jest glodny, czesto sie zdarza tak ze go karmie, niby jest najedzony a po przebieraniu znowu chce i potem juz jest grzeczny i zasypia, a teraz zaspal grzecznie sam w lozeczku ale karmilam go 3 razy, o 12.30 zjadl duzo, po 1 troszke i po 2 troszke, jak nie spi to widocznie co godzine potrzebuje troche zjesc,

Cześć,

dawno mnie nie było, brak czasu i zmęczenie robi jednak swoje!
chodzę słaba i ledwie żyję, nie mam na nic ochoty, nawet przytulać się do męża nie mam kiedy :szok: wraca późno, wcześnie wyjeżdża, a ja przez cały dzień ze smerfem marudą mam wieczorem dosyć....
no i dostałam miesiączki :angry:

chyba kolejny skok rozwojowy bo mały ciągle by na cycku wisiał, robi cyrki przy butki heh no i w nocy co godzinę potrafi się budzić na jedzenie, więc chodzę na rzęsach haha

jeśli chodzi o katarek to mamy już go za sobą, pryskałam wodą morska, ściągałam fridą, inhalowałam trzy razy dziennie a i pediatra kazała podawać trzy razy dziennie po 3 krople fenistilu!
zrobiliśmy małemu kontrolne badanie moczu i wyszły leukocyty co się okazało, że tak może być z uwagi na pobieranie w woreczek...

w poniedziałek robimy kontrolne usg brzuszka sprawdzić jak lewa nerka
a i Mikuś ważył tydzień temu 5700
no nic powtórzymy wynik i mocz pobierzemy w inny sposób :tak:

Maciejkaa jeśli chodzi o ortopedę to my mamy wizytę po 7 tyg od pierwszej wizyty bo też mały miał spać na brzuchu i miał być noszony na żabkę i miałam wykonywać z nim ćwiczenia rozciągające bioderka

miłego dnia!

Jeju to Milka wazy tylko 4600 a ma 2,5 misiaca!:-:)-(pierwszy miesiac ladnie przybrala, a wczoraj wazyla ja pediatra i w szoku bylam ze przez miesiac tylko 300gram!:szok:

Dziewczyny na mm ile wasze maluszki zjadaja w ciagu dnia? bo mi pediatra kazala liczyc i wyszlo ze od rana pd 7 do 21 tylko 450 ml i na nowym mleku cyrki sa juz i ulewa mocno:-:)-(. zobacze jak jutro bedzie. najwyzej kupie tamto za 60 zl:baffled: boje sie ze wezma mi mala do szpitala jak nie bedzie przybierala.

A pediatra stwierdzila ze to mleko, bo po osluchaniu jej brzucha powiedziala ze tam slychac jedno wielkie przelewanie, kupy robila zielone a co najwazniejsze malo jadla. dzisiaj i tak wiecej niz wczoraj. jutro bede z nia sama w domu to dopilnuje zeby jadla wiecej, bo maz albo tesciowa jak widza ze mala sie wieci i placze przy jedzeniu to rezygnuja, a ja dzisiaj juz ja nawet polozylam na misku duzym i reke pod glowe i na lezaco spokojnie pila:baffled:dziwne maniery ma ta moja pannica...

MadziaSek super, ze juz po katarku i gratki 2 miesiecy!:-)

Aaaa i dzisiaj w biedronce kupilam ksiazke Język nimowląt za 18 zl:)

Ostatnia edycja:
Jagoda mój zjada w ciagu 24 godzin ok. 720ml bo je 6 razy i tak po 120ml. W ciagu 2 miesiecy podwoil swoja mase! Wedlug mnie to za duzo ale co mam zrobic, mam mu jesc nie dawac? Nie wiem, troche sie martwie i nastepnym razem zapytam pediatry co z tym fantem.

reklama
taka,j mysle, ze az tak duzo nie przybral i pewnie jak juz zacznie chodzic to zrzuci, co zbedne i wydaje mi sie, ze wcale za duzo nie zjada. tym bardziej, ze to chlop:tak:;-)

Do góry