reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madzialenak a masz też coś ćwiczyć z nim? Wiem, że są jakieś ćwiczenia, żeby "szybciej poszło" ale nie wiem dokładnie jakie. Szybko to odkryli u Was więc pewnie też łatwiej pójdzie, nie martw się *)

reklama
Taka j maly ma praktycznie mieć założoną rozwórkę non stop, mam ściągać tylko na przebieranie badź kąpiel, przerwy łącznie mogą wynosić ok. 4 godz. Jeśli po ściągnięciu w czasie przerwy mały nie będzie wierzgał nóżkami to wtedy mam robić ćwiczenie polegające na ruchach okrężnych wokół kolanka przy zgiętych nóżkach na żabę.

No właśnie, to ćwicz z nim to, może popłakiwać ale nie poddawaj się to wtedy szybciutko to zdejmą.

hej. my dzisiajpo wizycie u pediatry i w koncu trafilam na konkretna babke. siedzialam u niej pol godziny, wszytsko zbadala. okazalo sie ze u nas mleko nie pasuje:baffled:mala bardzo malo na wadze przybrala przez ten miesiac jak bebilon je, caly czas buzuje jej w brzuchu i u nas to nietolerancja laktozy. Dostalysmy mleko Humana SL sojowe i mamy patrzec, czy bedzie lepiej, jak nie to jeszcze NAN expert sensitive, ale to kosztuje 60 zl:baffled::baffled::shocked2: a humana 20, wiec zaczelam od tanszego i zobaczymy. Poki co Milka zjadla prawie na raz 180 ml:szok::szok:, gdzie nigdy nawet 120 nie jadla. Dostalysmy na plesniawki aphtin i jakies homeopatyczne i musze na brzuchu ja duzo klasc, bo ma wzmozeone napiecie miesniowe, bedzie ciezko, bo mala nienawidzi na brzuchu, ale mamy ja masowac po plecach, po dupce klepac i trzymac reka pod brzuchem i ma sie przyzwyczjac i jak lezy to podlkadac jej pod nogi poduszke, zeby miala je podkurczone, nie wyprostowane. zaplacilam za wizyte 70 zl,ale przynajmniej konkretna babeczka. oby pomoglo:-)

Jagoda dobrze, ze trafilas na fajnego lekarza, to polowa sukcesu, no i oby humana sie przyjela bo to drugie mleko faktycznie drogie strasznie.

Dziewczyny koniec! Jestem już przeziębiona, gardło mnie boli okropnie i roni się katar, nie mam jeszcze gorączki. Nie mam po co jechać na dyżur naszej przychodni bo oni ZAWSZE przepisują gripex, inaczej jeszcze nie było słowo daję, no i takie coś sama moge sobie kupic, tylko powiedzcie mi co z tych głupot polecacie, w sensie gripex, fervex, tabcin, nie wiem co tam jeszcze jest na rynku, pomóżcie błagam!! Jak zaraziłam Kubę to się pochlastam :(:(

Taka j mi zawsze pomaga aspiryna 2x1 tabletka, rutinoscorbin 3x po 3 tabletki, herbata z miodem i cytryną i połknięty wyciśnięty ząbek czosnku 2x dziennie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Jagoda super , że trafiłaś na fajnego pediatrę. Oby zmiana mleczka pomogła. Powodzenia.

Nasz mały dzisiaj w nocy spał 7,5 h :-), normą jest 5-6 h.

jagoda a jak ta lekarka to odkryla ze mleko nie pasuje?bo moj 7tyg stefek od tygodnia wierci sie przy jedzeniu strasznie,placze nawet...i slysze ze tez mu w brzuszku jezdzi...

reklama
z karmieniem mialam to samo...karmilam 3 min-doslownie a po 3min zaczynalsie wyrywac plakac i tak przez tydzien,myslelismy ze to kolki bo lekarki nam mowily ze dziecko powinno jesc piers 3-5min i wtedy sie najada-co za durne baby z tych "lekarek"!!!!!!zaczelam przez to tracic pokarm,az stracilam,jestesmy na butli i uffff cale szczescie-bo przezylam traume :(

Do góry