reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny.
Powiem Wam, żę u mnie jakaś delikatna zmiana nastała. Gabrysia mimo, że nadal jest niespokojna to coraz łatwiej nam się porozumieć i jakoś udało nam się "ułożyć" tydzień, mniej więcej te same czynności w tych samych godzinach:)
Moja dziecinka też jest strasznym głodomorem, od wczoraj zjada 120 mm i też wygląda jakby mogła zjeść jeszcze troszkę.
Zaczynam jej dawać wodę aby troszeczkę ją zapełnić i oszukać ( oczywiście po konsultacjach z położną i pediatrą )
A co do większej ilości pokarmu to powiem szczerze, że ściągam i przystawiam dziecko i jakoś więcej nie mam, ciągle jestem w stanie z obu piersi ściągnąć max 60...ale i tak będę walczyć aby jeszcze podawać moje mleko.

miłego popołudnia i wieczoru :)

reklama
Moje Dziecko jak się budzi to też od razu musi być cyc, bo jak nie, to wrzask okropny;-)Też potrafi sobie zjeść - wczoraj przed spacerem opróżnił całą pierś i usnął, po kilku minutach się obudził i wypił jeszcze 60 ml mojego odciągniętego z butli!:-)Jednak mam wrażenie, że ostatnie 2-3 dni mniej je... No to ściągam, żeby nie zabrakło na później :-)

Ataga ja pomiędzy godzinami karmień też podaje napoje (glukozę lub herbatkę) bo inaczej to by zjadł jak półroczny.

A u nas chyba jednak są kolki :( Rozmawiałam z bratową i stwierdziła, że jej to tak wygląda, że jak płaczliwość Kubusia nasila się wieczorem, zwykle o stałej porze to chyba to będzie kolka. Kuzynka za 2-3 tygodnie z Niemiec przyjeżdża i chyba poproszę o butelkę SabSimplexu :(

Ja do bio gaji nie jestem przekonana bo Milka po niej ulewa. Sab simplex wedlug mnie tez do kitu, chociaz na kazde dziecko dziala co innego. U nas pomaga suszarka na brzuszek u wogole szum suszarki na youtube filmik wlaczam poltora godziny szumu i jest spokoj:)

Co do antykoncepcji to ja zaczelam brac tabletki Novynette bo juz je kiedys bralam. Ale drugiego babla tez planuje za jakis czas, wiec te tabletki tak tylko asekuracyjnie coby za szybko nie wpasc:p

Z jedzeniem u nas akurat odwrotbie, bo Milka w sumie najstarsza z dzieciaczkow z bb, a zamiast jesc coraz wiecej, to u nas caly czas praktyznie po 60 tyle ze co 2 godziny, bp noe wytzymala by3 czy4. Tylko w nocy je 90jak spi dluzej

Jagoda ja wlasnie suszarki kiedys probowalam i nie udalo sie niestety a szkoda bo wolalabym takie niemedyczne sposoby, mam nadzieje, ze sab pomoze.

moj brzdac nie spal dzisiaj w nocy 3 godz, zloscil sie i budzil nie wiem czemu a potem zaspal i do 7.45 spal jak aniolek i rano po jedzeniu tez zaspal w bujaczku i spi, nie wiem czemu w nocy tak ladnie nie zasypia, na szczescie kolek nie ma bo wtedy podobno dzieci tak sie dra ze nie da sie tego z niczym pomylic

Ewelinka ja też tak myslałam ale szwagierka mi wczoraj powiedziała, że niekoniecznie, jej dziecko przez cały dzień było aniołkiem a wieczorem zaczynała marudzić i płakać przy kąpieli i taka była przez 2-3 godziny, płakała ale nie darła się jakoś specjalnie i miała kolki właśnie. Ja też myślałam, że u nas nie ma kolek ale teraz tego nie wykluczam.

Hej :*
Moja Mała ładnie w nocy śpi. Dziś obudziła się tylko raz po 2 :)
Od początku wie że noc to noc :-)
Za to w dzień kiepsko śpi. Chyba że na spacerze bo nawet 4godziny potrafi przespać :)

Współczuję kolek :( mi położne mówiły że przy kolce dziecko odbija się nóżkami, to takie charakterystyczne właśnie jest.

Maciejka no własnie jak sie dziecko pręży to jest oznaka i z reguły kolki są o tych samych godzinach podobno.

Dziewczy co uważacie o chusteczkach happy tych żółtych? Chciałam kupić przez neta 24 paczki za 100 zł ale nie mam jak ich sprawdzić bo u mnie nigdzie ich nie ma.

reklama
U nas Lena budzi się ok 1/2 potem śpi 2 godziny i już do rana cały czas przy cycu , mój błąd bo ja też przysypiam, zamiast wytrwać i ją odłożyć jak zje.
Ja będę zakładać spirale, więcej dzieci nie chce mieć. Tylko trochę mnie moja lekarka ceną dobiła 600 zł :/

Do góry