reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
U nas w miarę spoko, moje dziecko zjada na jeden raz 120ml i wydaje mi się, że mu mało dalej, ja już nie wiem co robić! Z tego co pamiętam to starszy synek też tak miał i to trwało tak do końca 3 miesiąca, cudowałam, żeby go nie przekarmić jakoś specjalnie bo też był na mieszance ale to była niezła jazda a teraz mnie chyba to samo czeka.

Ewuncia ja już biorę tabletki anty, zamierzam się zabezpieczać do końca życia bo raczej nie planuję 3 dziecka, niestety mąż nie toleruje gumek a i ja za nimi nie przepadam, z tym, że z tabletkami jest tak, że powinno się raz na jakiś czas zrobić przerwę i ja sobie nie wyobrażam tej przerwy :/

Cześć dziewczyny!
Ja jeszcze nie podałam żadnego leku, jakoś boje się tak na własną rękę, chcę najpierw porozmawiać z pediatrą. A teraz będę chyba ściągać, przez cały dzień może nazbieram na jedno karmienie

Czesc,

Ewuncia ważne że windi pomaga :tak:
co do antykoncepcji to ja tabletek anty nie bardzo mogę bo zawsze miałam problemy hormonalne a gumek nie lubię, zresztą mąż też nie więc bzykamy się w nich rzadko, najczęściej uważamy, ale co będzie dalej nie wiem, na pewno chcę jeszcze jedno dziecko :-D
próbowałas bio gaia?

Aurelia Ja chociaz mam duzo pokarmu bo z 1 cyca przed karmieniem moge sciagnac 100ml spokojnie i jeszcze malego z niego pokarmic troche, to on tez sie tak strasznie zlosci bo zawsze jak zaczyna jesc to puszcza baki lub robi kupe, teraz juz to wiem i jak sie zlosci to czekam az sie uspokoi troche i probuje dac mu cyca, jak znowu wypluje to za chwile probuje od nowa i sie udaje bez problemu go nakarmic, nie zawsze tak jest, czasem od razu zrobi wielka kupe i jest spokojniutki, ale wczoraj i dzisiaj sie zloscil, moze przez moje czekoladki bo ja wszystko jem i nie jestem na zadnej diecie

Takiej ilości pokarmu to tylko pozazdrościć. Ja też tak próbowałam, przeczekać te złości, ale na nic to się zdało. Dziecko robi sie z każdą minutą coraz bardziej złe i głodne. Wrzask jest przy tym niesamowity. Chyba pojadę do pediatry, wizytę mam dopiero 09. - szczepienie, ale jak tak dalej będzie to muszę pojechać wcześniej.

Aurelia a jak ciagle probujesz sciagac to nie robi sie wiecej pokarmu? Ja jak sciagne raz to pozniej mam obie cycki jak kamien, dobrze ze maluch juz z 2 potrafi zjesc bo musialabym ciagle sciagac po troche.
Czy wasze maluchy to tez takie glodomory??? moj je jak sie obudzi, musi od razu dostac bo jak nie to strasznie krzyczy, a potem go przewijam i je drugi raz a jak nie zaspi w ciagu godz to czasem 3 raz zje troszke i dopiero usnie. Zaczyna wygladac jak maly chomik :-)

reklama
Do góry