reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelinka póki co nic mi takiego lekarka nie mówiła więc nie pomogę.

Madziasek u nas póki co kupy "pachną" w ten sam sposób :)

Cześć dziewczyny!
Ja też chyba przejdę na zwykłą kranówkę, kupiłam ostatnio zgrzewkę Zywca, jak sie skończy to juz kranówka.
Moja córka miała przepuklinę pępkową, miała zakładany plaster przez lekarza chirurga, a ja potem po kilku dniach zdejmowałam sama. Nie pamiętam tylko ile razy było to zakładane, 2 albo 3. I potem się wchłonęło.

Ewelinka pierwsze slysze o czyms takim!

Taka j wspolczuje i mam nadzieje ze szybko sie wchlonie :-D

tez uzywam zywca do mm i boje sie podawac kranowki, bo mamy strasznie twarda wode....

Aurelia mam nadzieję, że u nas się też skończy na 2 czy 3 plastrach. A kładłaś córkę na brzuszku?

Kurcze nie pamiętam już, bo to było ponad 4 lata temu. Przypominam sobie tylko,że córka generalnie to się awanturowała leżąc na brzuchu. I w zasadzie to nie wiem jaka była przyczyna tej przepukliny, ale my mieliśmy wtedy problemy wynikające ze wcześniactwa

Maciejka a jak z tym plastrem robilas, ile taki jeden trzymalas mu, jak go zdejmowalas i czy od razu zakladalas nowy? Te plastry kosztuja 11zl jedna sztuka u nas. Ile trwalo "wyleczenie" go z tego? Robilas cos jeszcze poza zakladaniem plastra?

To było 5lat temu i nie miałam żadnych plastrów. Owijalam bandażem czy gazą już nie pamiętam. Długo to miał i bardzo duże właśnie dlatego że od początku nie przyciskalam.

Taka.j te plastry ponoc strasznie odpazenia robia i lepiej kupic zwykly papierowy plaster i niech lekarz Ci pokaze jak przyklejac. Milka tez miala przepukline i polozna kazala kupic ten plaster a lekarz powiedzial niech sobie sama go przyklei i zobaczy jak to jest. U nas sie samo wchlonelo. A mama mowila ze kiedys na pepek kladli guzik albo pieniazka i zaklejali plastrem

Milka zrobila sie okropnie marudna. Od samego rana steka i wyje.....

Z nieco przyjemniejszych rzeczy... Dostalam okres:/

Jagoda słyszałam o tym, ja poobserwuję mojego jak mu z tym plastrem i jak zobaczę, że też ma jakieś odparzenia czy coś to pogadam z moją pediatrą o tym bo nie zamierzam go odparzać, staram się kłaść synka na brzuszku ale on tego nie cierpi, jakoś tak po pare minut staram się uzbierać każdego dnia godzinkę.

reklama
Lena też zrobiła się bardziej marudna, tak od środy wieczorem, wszyscy ją tak chwalili chyba przechwalili mi dziecko. Albo to ten etap wzrostowy po wskoczyła w 5 tydzień.

Do góry