reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny pomocy! Jak byłam na ostatniej wizycie u pediatry to mały ważył 3.400 gram i teraz po 6 dniach go zważyłam i waży 3.900 gram czyli pół kilograma więcej! Co ja mam zrobić, bo przecież 500 gram w ciągu 6 dni to zdecydowanie za dużo prawda? Wiem, że źle jak nie przybiera ale tyle to też źle chyba? Co robić??

reklama
taka j. 500 gram to dosyć dużo, ale spokojnie, mój syn też tak przybierał, a potem się to unormowało. Lekarz Ci na pewno doradzi.
Ja polecam pieluszki z rossmana, na zmianę z pampersami używam.
Lenka przybrała ok 320 przez te tydzień, także ok

Kamu służą Wam pieluchy z rossmanna? Bo wszyscy narzekają i jesteś pierwsza, która mówi, że są ok. Cenowo chyba wychodzą ok?

Witam sie z katarem i bolem gardla:nerd: dopadlo mnie chorobsko, dzieciaki w przedszkolu mnie zarazily, juz polowa grupy choruje:baffled::baffled:. mam nadzieje, ze Milka sie nie zarazi.

ja szybko przeszlam na dade 2,bo jedynki drogo wychodza, a na noc zakladam malej pampersy 3, bo dada mi raz przeciekla, a tak to jest ok.

My po USG bioderek i mala musi byc pieluchowana, bo nie ma jeszcze dobrze rozwinietych stawow, wiec dzisiaj w nocy spala jak rozkraczona zaba z 4 tetrami pomiedzy nogami:-D:-D i chyba jej to troche przeszkadzalo, bo jak nigdy obudzila sie o 23 i pozniej co 2 godziny i zjadala cala butle!

taka.j a ile Kubus zjada w ciagu dnia? przepajasz go woda, albo jakimis herbatkami? az z ciekawosci musze zwazyc mala, bo tez ostatnio jakas ciezsza i wieksza mi sie zdaje:-D

jade zaraz do apteki po jakies leki..

Czesc dziewczyny,

Kupciusia oby to nie bylo uczulenie na mleko, zaciskam kciuki!!!
mojej siostry 3 miesieczny maluszek ma wlasnie takie uczulenie, siostra bardzo szybko schudla bo sporo produktow jesc nie moze.
powodzenia na morfologii i okulisty :-D

Taka j cena pieluszek Dady czy Rosmana sa podobne, ja tez nie mam nic przeciwko dadom bo dwa opakowania kupowalam i mam tez 2

Jagoda zdrowka, oby Milus nic od Ciebie nie zlapala.
a jedna tetra nie wystarczy?

Jagoda dużo zdrowia życzę! Mały zjada 6-7 razy na dzień po 120ml czyli nie więcej niż jest na pudełku, podaję mu wodę lub herbatki, w ilości ok. 100ml na dobę, tyle udaje mi się podać.

Dziękuję dziewczyny za info odnośnie pieluch, mam nadzieję, że jak biegunki przejdą to dada będzie nam służyć bo jest chyba najtańsza a jakosciowo bardzo dobra według mnie.

Madziasek jak tam Mikołaj?

Cześć dziewczyny!
Byłam wczoraj z małym u pediatry i okazało się, że nie ma żadnej grzybicy a pieluszkowe odparzenie skóry. Lekarka przepisała Pimafucort, kazała jeszcze smarować Bapantenem i poradziła całkowicie wykluczyć chusteczki nawilżane. Do przemywania mam używać wacików zmoczonych w wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej.
Ja chciałabym jak najszybciej ochrzcić dziecko, ale w naszej diecezji musimy odbyć 4 nauki, przeciągnie to się na 2 miesiące, bo w miesiącu odbywają się 2 nauki więc najwcześniej mogę w listopadzie.

Taka j dzieki, Mikus czuje sie zdecydowanie lepiej, przybiera na wadze, jest kumaty i wesoly, nie goraczkuje :-D

Aurelia super ze to tylko odparzenie skory, u mnie bepanthen nie pomogl, smarowalam na odparzenie sudokremem i tez ograniczylam chusteczki.
a o przygotowaniach do chrztu pierwsze slysze, masakra jakas!!!

reklama
Madziasek czy sudocrem pomagal? bo mi mowili ze on jest tylko przeciwko odparzeniom a jak posmarujesz na juz odparzona skore to dziecko piecze, polozna mowila zebysmy same sobie na jakies poparzenie posmarowaly sudocremem to zobaczymy jak bedzie pieklo, moj maluch na szczescie nic narzie nie ma

Bylismy u lekarza na 1 wizycie i maly prawie wrocil do wagi urodzeniowej, wazy 3900g, a po porodzie spadl z 3950 do 3625. Ja tez nie wstaje czesto w nocy, zazwyczaj kolo 12, 3 i 6-7, maly spi prawie zawsze 3godz w dzien i w nocy.
Mam do was pytanie, wracam na studia i musze odciagnac pokarm na 2 dni albo na 1 na poczatek a karmie tylko piersia, tak miedzy 6-8 razy na dobe i nie mam pojecia ile maly zjada a boje sie mu dac odciagniete mleko z butli (mam medela calma) ze przestanie ssac piers). Mam tak duzo pokarmu ze przed karmieniem spokojnie sie leje i moge w kilka minut odciagnac 40ml i jeszcze z tej piersi 20 min go pokarmic.

Do góry