reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

My planujemy chrzciny w październiku :-)

Też się boję tych przedszkolnych chorób niedługo. Na dodatek ja codzień z malutka wchodzę do przedszkola :confused:

reklama
Kamu chrzestnym do mojego pierwszego synka jest mąż tej kuzynki co mają tylko ślub cywilny, na dodatek jak chrzciliśmy to my nie mieliśmy wtedy z mężem żadnego ślubu i jakoś się dało, ksiądz musi tylko być człowiekiem a nie zawsze się tak trafi :) Na dodatek jak się pytaliśmy ile się daje pieniążków za chrzest to powiedział, że ile chcemy, może być 10 lub 20 zł!! Czyli kasy nie chciał za swoją zgodę na chrzest jak to niektórzy mogliby chcieć wykorzystać sytuację. Ale teraz mieszkam gdzie indziej i niestety to troche wioska więc wiadomo jak jest na takich wsiach :/

taka.j ja tez na wsi mieszkam, ale ksiedza mamy super, tylko wlasnie sie zastanawiamy ile ksiedzu dac za ten chrzest. My po cywilnym nie musimy isc do spowiedzi tylko chrzestni, moj brat ktory ma byc chrzestnym jest po rozwodzie, ale na szczescie mial tylko cywilny, wiec dla Kosciola jest kawalerem:-D:-D

Maciejkaa my tez w pazdzierniku- 13:-)

Kupciusia, kwiestia przyzwyczjenia, bo poki co Milka budzi sie 3 razy w nocy- o 2,4 i 6 i ja juz pozniej wstaje, bo musze siebie ogarnac i mała, zeby tesciowa miala mniej do roboty. Tesknie za czasem kiedy wstawalam do pracy o wpoldo 8 a nie o 6:-D:-D

co do chorób, to przy przedszkolakach sie tego nie ominie. ja pracuje w przedszkolu i juz widze, ze dzieciaki chodza drugi tydzien i zaczynaja sie katary i kaszle. Obym ja nie przyiosla jakiegos chorobska do domu.

A moja Milcia jedzie dzisiaj z tatusiem na USG bioderek:-)

milego dnia!:-)

My też nie mamy kościelnego, mamy cywilny ale ksiądz na kolędzie powiedział, że najważniejsze, żebyśmy byli dobrymi ludźmi i dobrze dziecko wychowywali (wtedy dopiero co zaszłam w ciąże). Aczkolwiek za krótko tu mieszkam, żeby wiedzieć jak się zaopatruje na te sprawy jak przyjdzie co do czego.

My planujemy chrzest w październiku. Ale też nie wiem, czy dla księży w mojej parafii nie będzie problemu, bo chrzestną będzie moja siostra, która nie ma ślubu kościelnego. Kiedyś już był problem z jednym księdzem - jak przed ślubem chcieliśmy chodzić na nauki przedmałżeńskie. Wtedy dopiero się sprowadziliśmy do naszego miasta, a ślub chcieliśmy brać w mojej rodzinnej parafii- 80 km stąd. Księdzu przeszkadzało, że bierzemy ślub gdzie indziej i nie zostawimy kasy tutaj:no:Ostatecznie poszliśmy do sąsiedniej parafii i tam nikogo nie interesowało, gdzie bierzemy ślub:-)

Ja nie rozumiem tych problemów księży, guzik to ich powinno obchodzić co, gdzie i jak. My jako, że nie mieliśmy tego ślubu a chrzestnym był ten kuzyn też bez ślubu to poszliśmy do innej parafii i bez problemu jak pisałam było a potem na kolędzie ksiądz w szoku, że u nich nie chrzciliśmy, no tak ale oni mają masę wyrzutów o wszystko i pewnie majątek bym musiała stracić bo o kasę by się oparło, to po co mi to, ochrzciłam w fajnym kościele, w fajnej atmosferze, był super ksiądz, bardzo miło go wspominam i jestem zadowolona.

MadziaSek nie mam sakramentów bo nie zostałam wychowana w religijnym domu. No po prostu jestem ateistką, ale szanuję inne religie i choćby ze względu na to nie poszłabym np do spowiedzi żeby dostać świstek i nie mieć problemów z księdzem. Uważam, że ksiądz powinien uszanować moje poglądy, tak jak ja szanuję jego. Ja go nie zamierzam przekonywać, że to bajki, ale niech on też mnie nie zmusza to udawania, że wierzę w te (z mojego punktu widzenia) bajki.

Część rodziny D strasznie nas naciska na "uregulowanie spraw rodzinnych" i to już tak nachalnie. Ja zaciskam zęby i się nie odzywam na razie. D też się wkurza na to. I tak swoim gadaniem nic nie wskórają. Chcieli mi nawet pozałatwiać sakramenty u znajomego księdza żebym mogła ślub kościelny wziąć. No super chrześcijańska postawa: załatwić ateiście sakramenty na lewo żeby mógł odwalić szopkę, w którą nie wierzy. No co za hipokryzja! I to we mnie jest zło ;). Mam wrażenie, że ja bardziej szanuję tą ich religię niż oni sami.

A jak u Was wyglądają te krosteczki i gdzie sie pojawiają? Bo ja nie mam nic, ale malutka ma całą buźkę, we włoskach sporo i chyba schodzi na ramionka :/. Położna wczoraj poradziła iść jednak do pediatry więc zaraz się zbieram.

Jagoda to często Ci się dzidziol budzi. Spałabym na stojąco, ja to muszę minimum te 7,5 godziny spać, a optymalnie to 8,5 :p. Ja karmię Hanię o 23 i potem idę spać od razu. Mała budzi się ok 2-3, potem 5-6 i tak od 7 już trochę fisiuje, ale jak ją biorę do łóżka to jeszcze ze 2 godzinki z przerwami dośpimy sobie :D

Dziewczyny jakie pieluchy możecie polecić, które byłyby w miarę tańsze niż oryginalne pampersy? Nie wydolę na pampersach chyba a dada niestety mu przecieka :(

Czesc,

maly rosnie jak na drozdzach, w piatek mial 4500kg a dzisiaj juz 4990kg, jak tak dalej pojdzie to wyjdziemy z waga 5500kg :szok:
Miki mial dzisiaj usg brzuszka i znowu sie zalamalam i poryczalam bo ma zastuj w lewej nerce, mogli przeciez szybciej na te usg wyslac, ale po co skoro maly dobrze wyglada i ma apetyt!!!
nic wiecej nie wiem bo pediatry jeszcze u mnie nie bylo, a jak jej szukalam to znalesc nie moglam!

moja siostra chrzcila w pazdzierniku i wyladowala z malym w szpitalu na zapalenie plucek, jakies dziecko bylo chore wiec i reszta dzieciaczkow tez sie rozlozyla, w sumie 6 dzieciaczkow.

Jagoda Kupciusia moj maly budzi sie 23/24 3/4 6/7

Kupciusia powodzenia u pediatry, daj znac co z tymi krosteczkami
moj ma kilka na twarzy i ciele tak punktowo

Taka j a probowalas w rosmanie z babydream albo z lidla?
bo ja pampersy zakladam malemu i cale szczescie ze maly ma 1300zl swoich pieniazkow(z ubezpieczenia meza) bo tez bysmy zbankrutowali, 1,5 tyg a jedynek z pampersa juz nie ma, tak czesto kupczy

reklama
Madziasek kciuki za maluszka! Oby szybko wszystko sie unormowało. Takie bąbelki nie powinny chorować :(.

Ja używam Dadę jedynki i nie zdarzyło nam się przecieknięcie. Kupa (ponieważ jest raz na 3 dni po tym żelazie) to nam wyłazi bokami, owszem.

Jutro idę na morfologię, może już wystarczy tego żelaza, bo już kupki zielone się zrobiły i mała się męczy tego trzeciego dnia. No i jeszcze do okulisty na przepłukanie kanalika łzowego (mam nadzieję, że to nie jest jakieś bolesne czy inwazyjne bo ja patrzeć na to nie mogę). A krosteczki to być może uczulenie na mleko krowie więc mam szlaban na mleko i wszelkie jego produkty do piątku. CHociaż poszukałam w necie i jak dla mnie to trądzik niemowlęcy. To wygląda identycznie jak na zdjęciach wujka google. Oby to był ten trądzik.

Do góry