reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

maly wazy juz 5100kg, toz to szok!!!
wczoraj zmienialy mu pielegniarki wenflon bo stary juz nie przyjmowal antybiotyku,
dzisiaj beda wyniki moczu, ciekawe czy sa nadal tam bakterie czy juz ich nie ma
dostalam tez grzejnik do pokoju bo zimno mamy, a dzisiejszej nocy strasznie zmarzlam i cos mnie rozklada, gardlo boli, glowa boli...
ale co sie dziwic skoro tyle kaszlacych i zakatarzonych dzieciaczkow na oddziale biega po porytarzach

Taka j moj maly tez szybko przybiera na wadze, ale pielegniarki mowia ze bardzo dobrze, wiec moze bedzie tak ze waga naszym szkrabom zacznie za jakis czas wolno rosnac ;-)
czy Twoj maly tez ma chomikowe policzki?

reklama
taka j. mam do ciebie pytanie, trochę pogubiłam się już w tych wątkach, ale wiem że pisałaś jakiś czas temu(ja wtedy byłam jeszcze w ciąży) o tym , że Kubuś ulewa. Ja biorę leki na odbudowanie krwi i nie mogę karmić jeszcze, karmię więc butelką- Bebilonem. Mały bardzo ulewa a dodatkowo ma zagazowany żołądek. Powiedz mi proszę co pomogło w twoim przypadku? Ja już nie wiem co robić..., lekarz kazał zmieszać mu bebilon zwykły z bebilonem ar, i podawać espumisan, ale nie jest dużo lepiej. Proszę poradź mi. pozdrawiam

Madziasek to kawał chłopa już :-)

My moja też ulewa a nawet wymiotuje. Rób przerwy podczas picia i odbijaj. Karmiąc główkę trzymaj wyżej i niech śpi z czymś pod główką. Dużo noś na ramieniu pionowo i masuj wtedy plecki. Może pomoże :-)

my moja mala tez byla zagazowana ale po bebiku i lekarz kazal mi zmienic na bebilon comfort i po nim robi kupe codziennie i brzuszek mniejszy tylko to mleko strasznie geste i przez smoczek 0 nie chce leciec i mala sie denerwowala. zanim przyszly zamowione smoczki musialam dawac bebilon zwylky i po nim tez wzdecua chociaz juz mniej ale mysle ze to juz jelitka rozwiniete bardziej i jest lepiej.

madziaSek ladnie przybiera Mikus:) a Ty jakies malinki i miod i sie kuruj. ja przynajmnuwj dzisiaj goraczki nie mam ale po takiej ilosci lekow jakie wzielam to sie nie dziwie:D

a mnie czeka dzisiaj wizyta u gina:)

A mi się właśnie przypomniało, jak któraś z nas pisała niedawno, że Bebiko to to samo co Bebilon. Spytałam o to ostatnio pediatrę. Ona odpowiedziała, że Bebilon jest wersją ulepszoną Bebika. I jeśli finanse nie pozwalają to choćby pierwsze 3 miesiące stosować Bebilon. Tyle usłyszałam.

madziasek całą ciążę miałam kłopot z hemoglobiną, a w trakcie oddzielenia łożyska poleciało jak z kranu, no i spadła hemoglobina do 4 . Teraz biorę terdyferon i jeszcze zinnat bo krwiaka w macicy mam i boją sie że zakażenia dostanę. Ale serce mnie boli, bo na tym wszystkim cierpi mój synek, pokarmu mam dużo, a odciągam i wylewam, bo przy tej dawce leków nie mogę karmić. We wtorek ide zrobić morfologie .

To ja pisałam,że bebilon to to samo co bebiko , bo tak położna mi powiedziała, widać niedoinformowana była.
Madziasek ,ale ładnie przybiera synek.
No i mnie też rozłożyło, a że karmie piersią to nawet nie wiem co mogę stosować.

Madziasek tak! Ostatnio powiedziałam, że przypomina już chomika mężowi, mamy te same skojarzenia :) Oby wyniki wyszły super, trzymam kciuki!

My nam ten Ar troszkę pomógł ale nie jakoś super, ja podaję teraz bebilon z domieszką bebilonu nutrition (do kupienia w aptece, koszt ok. 20zł), to jest zagęszczacz i w sumie działa troche lepiej niż AR ale też nie zlikwidował całkowicie problemu. Ja dość długo Kubusia trzymam do odbicia bo z pół godziny a najmniej 20 minut choć mąż go karmi i od razu kładzie i jakoś mu wtedy nie ulewa :confused: Natomiast jak mi się skończy bebilon to planuję spróbować mleko Hipp bo podobno jest dobre i ma probiotyki i prebiotyki, czyli działa na brzuszek dobrze. Prawda jest taka, że chyba trzeba niestety popróbować na dziecku, które mleko mu przypadnie bo może być tak, że dziecko źle reaguje akurat na bebilon, ja się uparłam na to mleko bo dawałam je pierwszemu synkowi ale przekonuję się, żeby spróbować innego. A jak u Was z kupkami? Bo u mnie po AR to było mega dużo i taka biegunka, po nutritionie też w sumie bo ten zagęszczacz jest na bazie błonnika więc wiadomo. Teraz odstawiłam (wczoraj i dzisiaj) zagęszczacz i daję sam bebilon i nie zrobił wcale kupy więc nie wiem czy z kolei zaparcia mieć nie będzie:baffled: Tak źle i tak nie dobrze i chyba spróbuję z innym mlekiem po prostu. Ja teraz jak karmię zwykłym to robię przerwy, w sensie jak mały wypije tak ze 20ml to delikatnie wyjmuję butlę, żeby wziął oddech pare razy i dalej karmię i tak do końca, ponoć pomaga, no do tej pory nie ulał jak tak robię ale to od wczoraj więc zobaczymy dalej. Mam nadzieję, że u Ciebie się poprawi też. Oby morfologia też podskoczyła!!

reklama
My trzymam kciuki by hemoglobina sie podniosla na tyle by odstawic leki no i za znikniiecie krwiaka, powodzenia na morfologii :-D

dziewczyny ja mam NAN1 i wszystko jest ok. Czasami mu sie uleje ale to z przejedzenia i w malej ilosci.

Jagoda czym sie naszpikowalas na przeziebienie?
powodzenia u gina, to wizyta kontrolna tak?

Kamu wiem ze mozna stosowac: na gardlo Isla Mint, wszystko co homeo: Oscillococinnum, Stodal (syrop). A na zielone gluty z nosa Sinupret, tantum i rutinoskorbin!

zastanawiam sie nad cytryna, mozna?
wypilabym mleko z miodem i czosnkiem ale boje sie powtorki z ciazy i wymiotowania...

Ostatnia edycja:
Do góry