reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

taka.j, mi tez sie wydaje, ze moj tez woli tatusia niz mnie. Przy nim jest jakos dziwnie spokojny.. Moze sie go boi?:-D
Moze rzeczywiscie ta melisa by Ci pomogla, warto sprobowac. Ja jestem dla niego az zbyt spokojna, a on i tak sie denerwuje, wiec nie zawsze jest tak, ze jak mama spokoja to dziecko tez.
A ty karmisz go na zawolanie czy budzisz go na karmienie? Skoro Twoje dziecko spi to znaczy, ze nie jest glodne:tak:

reklama
Kapciusia no super, że mała tak pięknie śpi, nic tylko się cieszyć i trzymać kciuki, żeby tak zostało, żeby była taka grzeczna :)

Shisha on je tak mniej więcej co 3 godziny, tzn. czasami już po 1,5 godzinie mu się chce a teraz minęły 4 i śpi ale się już budzi powoli, ja go nie budzę, jak śpi to śpi, najwyżej zje te 30ml więcej jak będzie chciał.

Kupciusia, fajnie sie masz, ze Twoja taka grzeczna:tak:Co do usypiania ja od poczatku po nakarmieniu kladlam malego do jego lozka, ale spryciarz sam sie nauczyl spac na moich rekach:-DPo kilku dniach zaczal niemilosiernie plakac po odlozeniu do lozeczka. Trzymam kciuki, zeby Twoja jak jest grzeczna tak i zeby byla;-)
A moj wlasnie zasnal godzine temu i do tej pory spi. Dla mnie to wielki sukces..:-DW koncu bede mogla sobie jakies sniadanie zjesc.

taka.j, ja tez mojego nie budze. Wole, zeby sobie ladnie pospal, a potem najwyzej wypije wiecej niz 100ml. Dla mnie kazda minuta jego spania jest na wage zlota, bo ciezki przypadek z usypianiem mi sie trafil..:-D
Milego dnia dziewczyny.

Cześć dziewczyny!
Ja już po zdjęciu szwów, miało być lepiej, na razie nie jest, ale położna stwierdziła, że jest dobrze.
Chciałam odebrać akt urodzenia ale okazało się, że pojechałam z gębą na pączki, miałam tylko swój dowód, a do tego jeszcze trzeba dowód ojca i akt małżeństwa. Zakupiłam sobie herbatkę na laktację i zobaczymy czy zadziała.
Dziewczyny, mam pytanie - czy ściągnięty pokarm mogę dodać do mieszanki. Jak ściągę z jednego cyca to szkoda tego wyrzucać ale jak pomieszam, to czy nie wyjdzie z tego jakaś bomba?

Aurelia ja bym nie mieszała, podaj najpierw odciągnięte a potem mieszankę.
Kupciusia, ja dziś byłam załatwiać sprawy związane z kasą fiskalną. A miałam do Ciebie w ogole pisać , przesłała byś mi na priv co dokładnie trzeba wypełnić o ten zasiłek macierzyński i rodzicielski bo nie mam pojęcia od czego zacząć, a moja księgowa na urlopie. Tapeta wyszła super, tzn mnie się podoba , jak to dobrze mieć taką wszechstronnie uzdolnioną siostrę ;-) Meble na razie są te stare , ale myślę że za dwa tyg przyjdą już te nowe. Teraz jeszcze muszę wyprać zasłonkę, bo ta co była nie będzie pasować, wyprasuje a D powiesi jak przyjdzie z pracy, albo już ja powieszę, bo w końcu już w tym tyg chciała bym urodzić . W przyszłym to mi już w ogóle nie na rękę, bo starszy syn zaczyna przedszkole, moja siostra wraca do pracy i jej córką będzie zajmować się moja mama , więc nie bardzo miał by się kto zająć Maksem, a nie chcę aby D brał wolne dni.

Gratulacje, do sierpniówek dołączyła Anita Sokołowska, która urodziła chłopca. Ciekawe, czy jako ...ani doktor zna się na maluchach:-D! I rodziła tam, gdzie ja (już niedługo) będę, czyli w Medicover. ale nie udało mi się spotkać na korytarzu żadnej gwiazdy:-) Jeszcze trochę i okażę się, że ja z sierpniówki zmienię się w wrześniówkę... wolałabym zostać z Wami jednak

taka.j, to sie ciesze, ze Ci dziecie spi:tak: Masz wiecej czasu dla siebie.

Aurelia, ja jak bylam w szpitalu i chcialam zrobic tak jak Ty - czyli pomieszac moje mleko odciagniete z mlekiem mm i pielegniarka z oddzialu noworodkow mi tego odradzala, ze tak lepiej nie robic.

a kto to jest Anita Sokolowska?

reklama
shisha, taka.j tez mam wrazenie ze moja mała tez mnie nie lubi, bo u mnie sie drze co bym nie zrobila, a jak ja wezmie tatus albo babcia to jest spokojna:baffled:. czasami mysle ze nie nadaje sie na matke:-:)-(

Do góry