reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc dziewczynki ;-)
poczytalam heh to sie wczoraj dzialo!

IzaV gratulacje dla Eweli ;-)

Jagoda moj maly tez na swiat sie nie spieszy, nawet nie mam takich skurczy w nocy jak Ty i reszta dziewczyn, ale czestotliwosc podnodzenia cisnienia przez mojego meza moze doprowadzic ze jeszcze w lipcu sie rozpakuje, czego nie moge zrobic ;-)

Milego dnia

reklama
Cześć dziewczyny !
Ja już po śniadanku ale dalej leniu****e w łóżku :)
Wczoraj długo nie mogłam zasnąć przez męczącą mnie zgagę..

Taka j., ja mam te kłucia teraz bardzo często.. być może szyjka zaczyna się już skracać :)

Jagoda, mnie też wkurzają takie pytania.. albo jak mi udzielają niepotrzebnych rad co mam jeść co robić itd wrrr

Madziasek, ja podobnie jak Ty nie mam skurczów.. no chyba, że je mamy a nie odczuwamy tego aż tak ;P
Ja za to jak np dłużej pośpię i lecę na siku to strasznie boli mnie miednica i cała pochwa jakaś taka obolała.. chyba muszę sobie jakieś lekkie ćwiczenia porobić bo zero kondycji..

Basia codziennie wstaje polamana, a o przekrecaniu sie w nocy nie wspomne hahado tego jeszcze bol prawej nogi i czuje sie jak staruszka ;-)
a z lekkich cwiczen polecam krecenie bioderkami na lekko ugietych kolanach oraz na krzeselku a takze przysiady z rozkraczonymi nogami i rekami na poreczy krzeselka lub stolu

No właśnie może to z szyjką po prostu coś, bo pierwsze co pomyślałam, że coś w pęcherzu, że mi mały wali po nim czy coś ale może faktycznie na szyjkę jakieś oddziaływanie, mój tydzień temu był jeszcze pupą w dół więc o ile się nie obrócił to mi główki tam nie wciska, zobaczę za 2 tygodnie na wizycie. Ale to dziwne uczucie jest, taki mocny ucisk, ukłucie takie, że mam wrażenie, że popuszczę wręcz ale faktem jest, że to nie samo z siebie bo czuję to wtedy kiedy mały się rusza (nie każdy jego ruch powoduje te kłucia).

Madziasek a dlaczego nie możesz się rozpakować w lipcu?

Witam!!

Ja wstałam po 5 i myślałam, że już nie zasnę, weszłam na internet doczytałam forum, i poszłam dalej spać i dopiero przed chwilą wstałam:szok:

Iza - gratulacje i dużo zdrówka dla pierwszej sierpniowej mamy i jej maleństwa!!!!:-D
basia - współczuję zgagi, ja na szczęście miałam może ze 2,3 razy...
takaj - to te kłucia co i ja już mam od jakiegoś czasu :tak:

quincy - ładnie Ci ta sówka wyszła, ja nie mam w ogóle zdolności manualnych:no:
madziasek - no właśnie, też mnie ciekawi co na pisałaś? dlaczego nie lipiec?

z tego spania aż mnie głowa pobolewa.. mam nadzieję, że mi to przejdzie, dziś przychodzą do nas znajomi na grilla, Ci z którymi byliśmy w Brennej, będziemy wspominać:-D

Miłego dnia wszystkim życzę!!

Taka j, Modlicha chodzi o ubezpieczenie, spora kwota moze nam przepasc, czego bym nie chciala :-D

Modlicha tez bym tak chciala sobie pospac, ale od 6 rano codzinnie ojciec meza buszuje po kuchni, a to ze gluchy to nie slyszy za bardzo jak woda sie gotuje...

witam dziewczyny:-)

taka.j, takie klucia i ja mam i sa one bardzo bolesne, szczegolnie po dlugim poruszaniu sie. Nie jestem pewna od czego to jest, ale to na pewno nie sa skurcze. Widocznie dziecko uciska na szyjke macicy i miednica sie rozchodzi:tak: Cialo powoli przygotowuje sie do porodu.

Ostatnia edycja:
reklama
Shisha no właśnie ja tego ze skurczami w ogóle jakoś nie powiązałam, pierwsze co to z pęcherzem a potem mi się przypomniało, że pisałyście, że macie takie kłucia i że dziecko naciska pewnie, nie pomyślałam o tym bo mój był pupą w dół ułożony ale to tydzień temu a kłucia mam od 2-3 dni więc może się odwrócił już. Gratuluję 38 tygodnia :)

Do góry