reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Witajcie, ja wczoraj latanie dzis odpoczywam, zrobilam obiad ale coś mi nie wchodzi pewnie przez to ze marzy mi się obiad truskaweczki z makaronem a to co jem to ryż curry, hehe, i modle się nad ta "miseczka" hah, apropos może macie jakiś pomysł na tzw. Letni obiad?!?!, lekkie i szybkie typu wlasnie, nalesniki z twarogiem lub mak z truskawkami
Strasznie mi się chce owoców,nektarynek,czeresni i truskawek zwlaszcza! masakra,

Shisha- myślę ze spokojnie zrzucisz kg ,przy cukrzycy niby dzieci mogą ale nie muszą ważyć więcej no i więcej ci się wód zbiera, więc raczej nie masz się co przejmować wszystko zejdzie a zwykle nawet jest tak ze się jest chudszym niż przed ciążą wiec na to trzeba liczyc ;) a co! :D, dziwne ze tak późno ci zrobiła to badanie glukoza - ale u mnie to samo podejscie :/- nikt.nie.miał.to.ty też nie będziesz- poszłam prywatnie zrobić i po 75g mialam 1 jednostke więcej niż naczczo lol - stwierdzilam ze jestem chyba stworzona żeby jeść pie*rdoly hihi ;)

Basia- oo super dzieki za liste przyda się :D! Ja mam te podpaski po porodowe i podklady i chyba tylko o to z tym chodzi, a u was w szpitalu robia lewatywy, ja wczoraj od poloznej na szkole rodzenia się dowiedzialam ze nie robią u mnie w szp ani golenia ani lewatyw ze te czasy dawno minely, ale myślę czy sobie nie zrobie w domu i juz na gotowca do szpitala zajade..

Taka- takk o te podklady chodzi ze nic nie przecieknie na łóżko u mnie to g*wno strasznie drogie, ja też nie chce chemii na dziecko i sama woda bede plukac a może co do natluszczaczy zobacz na serie Hipp ponoć tam bez chemii itd, ja myślę ze wezmę jak mówiłam olej kokosowy albo oliwe z oliwek bo to naturalne to się je, jest jeszcze olej migdalowy ale drogi w sklepie naturalnym czy tam zielarskim

Ostatnia edycja:
reklama
MadziaSek ja wizytę mam 19 lipca więc na suwaczku będę miała wtedy okrągłe 37. A usg obowiązkowe jest między 27 bodajże a 32 tygodniem, i mój gin mi zrobił właśnie w tym 27. Więc te 3 obowiązkowe usg miałam już zrobione.

Ja do szpitala potrezbuję
dla Matki:

• wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu;
  • szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic;
  • majtki jednorazowe;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek;
  • przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej;
  • dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
  • papier toaletowy;
  • woda mineralna niegazowana 2 litry (istnieje możliwość zakupu w szpitalnym sklepiku), kubek, sztućce;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu;

czyli to chodzi o dwie paczki tych wielkich podpasek i jedna tych zwykłych?? Jak wy to rozumiecie?

Zabila czyli zeby miec jeszcze usg to musisz specjalnie na takie usg sie umawiac?
heh szkoda ze tak masz, ja mam zawsze usg na kazdej wizycie, no ale skoro taki jest obowiazek to ginekolodzy sie tego trzymaja ;-)

Miciurka ja uwielbiam nalesniki z nadzieniem owocowym (smietanka 30 lub 36 plus jakies owoce) i mam nadzienie, teraz korzystam ile mozna z owocow tych sezonowych ;-)
lubie tez ryz z jakims jogurtem i do tego owoce sezonowe, moj maz w zeszlym roku robil chlodnik bananowy, przepyszny, gdzies przepis w necie znalazl i w takie upaly byl cudowny(pamietam ze z migdalami byl czy wiorkami kokosowymi)
A jakie owoce sa u Ciebie dostepne?

Zabila tez mysle ze chodzi o dwie paczki podkladow tych duzych i jedna zwyklych ze skrzydelkami podpasek :-D

Ostatnia edycja:
MadziaSek ja nie wiem właśnie czy będę miała jeszcze usg czy nie. Jak mi nie zrobi to pójdę gdzieś prywatnie. Wiem że te 3 razy co musi zrobić to już zrobił. W sumie zrobił 4 razy :p Więc o jeden raz więcej niż mu nakazują przepisy.

Cześć Dziewczynki!
Ja dziś mam dzień lenistwa. Wstałam o 12. Troche ogarnęłam kuchnię. Resztę mieszkania mąż posprzatal. Obiad miałam z wczoraj do odgrzania, więc się nie wysilałam. W ogóle zauwazylam ostatnio, że non stop bym spała, albo leżała. Nie mam już siły na nic...

Zabiłyście mnie trochę tymi podkładami. Ja mam tylko podkłady poporodowe Bella, takie w czerwonym opakowaniu. Kupiłam aż 3 opakowania. Nie kojarze, żeby mówili nam o takich na łóżko nieprzemakalnych. A podpaski to zrozumiałam, że dopiero jak do domu wrócimy i mniej już będzie tych odchodów z dróg rodnych to wtedy. I podpaski mają być takie zwykłe, bawełniane, a nie te z siateczkami nowoczesne.

Co do usg to ja też tak mam, że osobno chodzę do gina, dostaję skierowanie na usg i zapisuję sie do innego lekarza na usg. Teraz mam 18.07. To już bedzie 37tc. Mam nadzieję, że dotrwam.

Jutro biorę się za pakowanie. Zebrać się nie mogę a nie wiadomo kiedy nadejdzie TA CHWILA!!!! :-)

Miciurka z tego co rozmawiałam z koleżanką to u mnie w szpitalu nie patrzą na to co chce pacjentka, ja mogę pojechać i powiedzieć, że chcę samą wodą i nie przywieźć nic dla dziecka do mycia a one wezmą po prostu jakiś płyn od innej pacjentki i będą używać czyjegoś, moje zdanie się niestety nie liczy! To mnie wkurza bo to przecież moje dziecko!

Ja mam usg co wizytę czyli co 4 tygodnie, no teraz będę miała po 3 tygodniach bo mam szybciej wizytę ze względu na to, że to już końcówka.

Żabila też rozumiem ze 2 paczki duzych podpasek i jedne regularne, ale szczerze to gadalam z kilkoma dziewczynami po porodzie i im jedna paczka.tych duzych starczyla i ja też biore jedna poporodowych i trochę zwyklych i tyle,

Madziasek- no sezonowe owoce jak wszedzie ;) dostep, tylko myślę co z.nich stworzyć ;))

Mnie po pierwszym porodzie spokojnie jedna paczka tych dużych wystarczyła, teraz kupiłam dwie paczki ale to "niechcąco", zapomniałam, że sobie zamówiłam i potem kupiłam w aptece :/ No już trudno, nic nie zrobię, a może akurat przydadzą się, jak nie to może jakoś je wykorzystam :)

Dziewczyny pochwale się pokoikiem :-)...coraz bliżej końca...jeszcze zamierzam dokupić dywanik jasno różowy na środek pokoju i biało i jasno różowe ramki na ścianę....i lampkę na ścianę ;-) i jakiś fotel...
DSC01210.jpg
DSC01211.jpg
DSC01212.jpg
DSC01213.jpg
DSC01214.jpg
DSC01215.jpg
Brakuje zabawek...mamy kilka miśków...na razie są schowane ...no ale trzeba będzie coś jej dokupić...

Załączniki

• DSC01210.jpg
    DSC01210.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 389
  • DSC01211.jpg
    DSC01211.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 353
  • DSC01212.jpg
    DSC01212.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 325
  • DSC01213.jpg
    DSC01213.jpg