Dziewczyny, dziękuję za miłe powitanie
W miarę możliwości postaram się tu udzielać. Wy produkujecie jak szalone, ciężko jeden dzień nadrobić
basia89, nie da się nigdy do końca przewidzieć, co się przyda przy dziecku, to, co przy jednym będzie niezbędne, przy drugim okaże się całkiem nieprzydatne, np. o ile pierwsza córka od początku spała jedynie w swoim łóżeczku, to w przypadku drugiej przez ponad półtora roku łóżeczko służyło za składzik na poprane i czekające na prasowanie rzeczy
.
Jagoda23, jestem w szoku, że twierdzisz, że praca w przedszkolu nie jest ciężka, podziwiam, ja chyba mialabym dośc po jednym dniu w tym zgiełku :-)
Quincy, z tym czopem to różnie bywa, ja bym się nim bardzo nie przejmowała, czasem czop może odejść nawet na dwa tygodnie przed porodem , a czasem dopiero w jego trakcie. Jak będzie podbarwiony krwią to nie da się go przegapić a jak będzie to przezroczysta galaretka i w dodatku będzie wyłazic po kawałku, to pewnie można pomylić go ze śluzem.
U mnie przy pierwszym porodzie pierwszy kawałek krwistego czopa odszedł w 33 tc, byłam przerażona i pojechałam do szpitala bo nie wiedziałam co to za grom. Lekarz zbadał i odesłał do domu!!
A po kilku dniach wstałam z łóżka i coś pociekło mi po nodze. Myślałam, że się posikałam, a okazało się oczywiście,że to sączą się wody. Podczas badania u lekarza tego samego dnia wyleciał wielki krwisty czop, chyba tak mi to wszystko naruszył! Od razu skierowanie do szpitala na patologię. A za kilka godzin, jak już byłam w szpitalu ok 17 zaczął boleć mi brzuch jak na okres i tak sobie czekałam głupia do 18,żeby powiadomić lekarza. ALe ból był bardzo silny, więc powiadomiłam, i o godz 20:15 mała była na świecie
. Tak, ze szybko poszło. A przy drugim porodzie w ogóle nie widziałam żadnego czopa. Poprostu w nocy odeszły mi wody i tyle.
Co do olejku rycynowego to bym nie eksperymentowała, co najwyżej herbatka z liści malin, choć myślę, że bezpieczniej by było w Twoim wypadku jeszcze z tydzień się pomęczyć
A lewatywa przed porodem nie taka zła
Ja miałam raz robioną, choc i tak podczas parcia krzyczałam, że zaraz zrobię kupę
, ale dzięki lewatywie chyba nic nie poszło
A skurcze wyglądają jak bóle przy okresie tylko trochę silniejsze i z czasem czas pomiędzy nimi jest coraz krótszy a skurcze coraz silniejsze, nie da się tego przegapić ;-)
taka.j, zazdroszczę tego basenu, sama bym w takim zaległa
doriq, wypoczywaj nad morzem!!!
shisha, a bierzesz insulinę czy jesteś na samej diecie? Masz tak cierpliwego męża, że wytrzyma godzinę w centrum handlowym?
Mój po 10 minutach wysiada, więc nie ma sensu go gdziekolwiek zabierać
. Dlatego dużo zakupów robię przez internet.
Ależ się naprodukowałam ,uff, na razie dość, spokojnej nocy wszystkim!!