reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

cześć!

Już mam dosyć nocy! codziennie mi się śni że zamiast synka mam córeczkę, a ja już się mentalnie nastawiłam na synka i chyba by było mi ciężko się przestawić.

Chyba muszę poprosić na następnej wizycie jakby mi USG robił gin żeby sprawdził czy czasem coś dziecku między nogami nie znikło :-D A jak nie to prywatnie gdzieś iść i przy okazji sprawdzić jak się mały rozwija i ile waży. Bo ostatnio jak miałam USG to ważył kilogram ale to w 26/27 tygodniu było.

reklama
ewuncia, na szczescie insuliny nie musze brac. To tylko zalezy ode mnie wlasciwie.. Jak bede przestrzegac diety i mierzyc cukier 2h po sniadaniu, obiedzie i kolacji to nie bede musiala nic sobie wstrzykiwac. Najgorsze jest to, ze obciazona glukoze mialam robiona dopiero w 34 tygodniu ciazy.. Chcialam wczesniej, ale jak to lekarka powiedziala: "jak nikt u pani w rodzinie nie mial cukrzycy to pani tez jej nie bedzie miala..". "Obudzila sie", dopiero gdy zobaczyla ze przytylam 30 kg..:sorry:

zabila, fajnie, ze wiekszosc rzeczy zamawiasz w internecie. Moj maz jest takim typem, ze nie ufa zakupom w internecie.. i woli sam pojsc i zobaczyc na wlasne oczy. Zapewne jakbym mieszkala w Polsce to bym wiekszosc rzeczy kupowala przez allegro, a tak to kazde wyjscie z mezem rowna sie tortura dla mnie i mojego ciala:-D
hahahaha:-)Z tym rozkladaniem i przymierzaniem mialam to samo jakis tydzien temu. Pracownika sklepu wypytal chyba o wszystko zwiazane z funkcjami wozka a i tak zadnego nie kupilismy.. Ja tez chcialam sobie usiasc, ale za bardzo nie bylo gdzie. No chyba, ze na wozek, ale pewnie by peknal z powodu mojej nadwagi.

mysiolek, na pewno zdazysz. Jestes obecnie w 33 tygodniu ciazy. Masz jeszcze czas na kupienie wszystkiego:tak:

basia89, zgodnie z moimi przeczuciami bede miala chlopczyka, a Ty?

taka.j, mam w planach schudnac do grudnia przynajmniej 15-20 kg. Myslisz, ze mi sie uda?:-) Bo juz mnie ludzie strasza, ze to niemozliwe..:-(A ja z tych niecierpliwych i najchetniej juz po porodzie wazylabym 60 kg:-)

Madziasek, a ty sie udzielasz na otwartym i zamknietym, czy tylko na zamknietym?
Zazdroszcze Ci meza. Tez chcialabym, zeby mi ktos kupowal codziennie swieze buleczki na sniadanie:-)
Kochana, mam tylko liste wyprawkowa, ale praktycznie nic kupionego.. Najbardziej przeraza mnie co wziac do szpitala.. Musze sie dzisiaj dopytac lekarki, zeby potem nie bylo, ze przyjde na porodowke z pustymi rekoma. Pociesza mnie jedynie fakt, ze mam ubranka, wiec maly nie bedzie goly:-D

Shisha wspolczuje cukrzycy, ze te pierunstwo tak wielu kobiet w ciazy musi sie czepiac!
Wierze ze do grudnia dasz rade zrzucic kg ;-)
co do udzielania sie na forach to udzielalam sie na zamknietym i otwarty a teraz od jakiegos czasu tylko na otwartym!
co do wyprawki to mam wszystko, kilka rzeczy tylko z apteki zostalo, a wczoraj siostra ktora rodzila w czerwcu podeslala nowe koszule, smoczki, butelke (bo nie bedzie urzywac) oraz ciuszki ktore sa juz za male

Zabila ja tez miewalam sny ze mam coreczke, rodze coreczke, a potem ze rodze synka haha
i do tej pory dalej na usg widac siusiaka
A kiedy masz wizyte? Bo po 30 tyg usg jest obowiazkowe

All me ja pralam rozek w 40 stopniach z wirowaniem ;-)

witam porannie ;)
Sisha ja Cię pamiętam :)) rzadko wchodzę na ogólny, raczej jestem na zamkniętym.
dobrze, że wróciłaś i że poukładałaś swoje sprawy. Też mam cukrzycę ciążową i po nocach śnią mi się pączki i żelki ;) U nas zalecają kłucia godzinę po posiłku, palce mam już całe w kropki :) damy radę!

shisha, to faktycznie późno zrobiłaś to obciążenie glukozą, ale najważniejsze że teraz już cukry są pod kontrolą :).Mnie jak na razie cukry nie skaczą ,choć w poprzednich ciążach miałam i raz właśnie dorobiłam się pod koniec insuliny, bo cukry szalały dosłownie po niczym.Ale zdążyłam wstrzyknąć tylko jedną dawkę ;P i niedługo urodziłam.

hej ;)
Ja tylko tak na chwilkę :) od rana sprzątam, robię sałatki bo obiecałam mamie pomóc ;) dziś odprawia urodziny taty, więc popołudniu jedziemy poimprezować ;)

Madziasek, mój mąż dzisiaj też sam zakupy zrobił i śniadanko do łóżka ;D jagodzianka + kakao ;)

Shisha, u mnie też synek ;) Kubuś :)

Taka j., na razie umówiłam się tak, że po urlopie mam do niej zadzwonić to zobaczymy jak to będzie :) a jest średniego wzrostu i ma krótkie, blond włosy :) bardzo fajna ! :)
a tu lista :
- majtki jednorazowe ( 3szt)
- podkłady jednorazowe ( 3 szt)
- lewatywa ( 2szt)
- koszule nocne ( 2szt)
- szlafrok
- kapcie
- papier toaletowy ( 1 rolka)
- podpaski duże ( 1 opakowanie)
- pieluchy jednorazowe ( dla położnicy-1 opakowanie) i tu się zastanawiam o co chodzi ?
- sztućce, kubek
- termometr
- maszynka do golenia
- karta przebiegu ciąży, legitymacja ubezpieczeniowa, karta chip NFZ
- mała kosmetyczka
- woda niegazowana
DLA DZIECKA :
- pieluchy jednorazowe ( 1 opakowanie)
- pieluchy tetrowe ( 3 szt)
- oliwka
- krem przeciw odparzeniom
- płyn do mycia noworodków
-szczoteczka do włosów

To tyle ;)

Basia udanego imprezowania :)
co do pieluch to wydaje mi się, że czasami nazywane są tak podkłady poporodowe :)
ale mogę się mylić bo ja mam tylko podkłady poporodowe!

reklama
Shisha a powiedz mi przytyłaś te 30 kg to od jedzenia czy może woda Ci się też zbiera w organiźmie? Bo jak też woda to masz duże szanse wyjść ze szpitala 10-15 kg lżejsza! Moja znajoma w ciąży przytyła 17 kg a jak wychodziła ze szpitala to miała tylko +7 więc 10 kg spadło w szpitalu.

Basia dziękują za listę!!
Co do tych pieluch jednorazowych to też myślę, że chodzi o te wielkie podpaski u mnie też pisze podkłady poporodowe, nakupiłam tego troche za dużo, niechcący 2 paczki kupiłam. Podkłady jednorazowe to rozumiem są te takie "maty" na łóżko, żeby nie przeciekło? Co do rzeczy dla noworodka to tutaj mam zgryz. Nie chcę by nacierali moje dziecko oliwkami a już tym bardziej, żeby mi je myli jakimiś płynami, chcę samą wodą. Jakoś tak jestem zdania, że dziecko ma swoją osobistą ochronę i nie chcę by mu ją zmywali (taki trend z zachodu - tam tylko płuczą wodą dzieci i jakoś potem mniej jest alergii itd. ) a z tego co wiem to nawet jak się nie przyniesie tego do szpitala to i tak używają tego od innych pacjentek, czyli nie mam nic do gadania jeśli chodzi o moje dziecko :/

Do góry