Saguaro ja brałam luteinę w 3-4 miesiącu kiedy miałam bóle niewiadomego pochodzenia. To dają dość rutynowo mam wrażenie, na podtrzymanie. W każdym razie szkodliwe to na pewno nie jest. Chociaż widziałam też opinie lekarzy o wątpliwej skuteczności. No ale jak nie szkodzi a być może pomaga, to dają.
Quincy dobrze, że się odezwałaś i dobrze, że w dwupaku
All me ja miałam USG w 32 tyg. i to miało być ostatnie. Teraz to chyba przed samym porodem będzie żeby zobaczyć czy dzieć nie za duży do sn. Tak mi się wydaje.
Powiem Wam, że chciałabym się rozpakować ze 2 tyg. przed terminem, bo ciąży mi już ostro ta ciąża... wiem, egoistka ze mnie
. Ale mała jest dość duża, to by jej chyba nie zaszkodziło, a ja mam już serdecznie dość, a jeszcze prawie 7 tyg. Bardzo ciężko mi się oddycha, mała rozpycha się często boleśnie, napierdziela chyba w szyjkę, że aż podskakuję, nijak nie mogę się ułożyć wygodnie w nocy... Pewnie wszystkie to mamy, ale się musiałam wyżalić bo mi się dzisiaj nazbierało:-(
Aaa no i nie wiem co to jest, może też tak macie? Tuż nad macicą, pośrodku, tam gdzie poupychane są jelita chyba, rośnie mi czasem taka gula, którą mogę sobie wepchnąć do środka. Nie jest to dziecko na pewno, bo z całą pewnością to jest nad macicą i nie jest takie twarde jak kolanko czy łokieć (wypychane części mojej niuni są całkiem inne). Może coś w rodzaju przepukliny? A może to jakiś organ jednak, który się tak przemieścił? Bywa to trochę bolesne jak się wyłoni, bo to miejsce robi się wtedy wrażliwe, piekąco-swędzące czy jakoś tak
.
Właśnie kurier przyniósł mi materac dla małej
. Jakiś miękki mi się wydaje, ale może tak ma być. Kupiłam Hevea baby lateksowy.