reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Parcie na pecherz jak wczesniej pisalam mam straszne.. Czy piję dużo, czy mało to 2-3 razy w ciagu godziny nawet potrafie isc siku.
A co do oddychania to jako tako w ciazy nie doswiadczylam utrudnien z nim, jednak łatwiej mi zrobić głębszy wdech. No i mogę więcej jeść ;D

reklama
All me, lekarz powinien Ci zrobić USG. Po 30tyg wykonują także myślę,że będziesz je miała ;) co o wymazu to ja będę miała pobrany na nast. wizycie czyli zacznie się 37tydzień.

Dziewczyny jak widzę te nowo założone wątki to zaczyna do mnie docierać, że to już nie długo !!! :szok:

All me co do usg to wszystko od gina zależy a także co do skierowania na ktg,
ja mam usg na każdej wizycie, od 30 tyg chodzę na ktg, a wymaz pobrał ode mnie w poniedziałek na wizycie czyli w 36 tyg

Quincy super, że jesteś!!! Już się martwiłysmy o Ciebie.
Mój brzuszek ponoć też już nisko. I siusiam często, ale lepiej mi się nie oddycha.

Dziewczyny czy któraś z Was brała luteine w ciąży? Lub teraz bierze? Przeczytałam, że to progesteron i że wywołuje miesiaczke, ale w ciąży podtrzymuje ją. Lekarka mi przepisala i nie wiem co robić??? To niby na tę skracającą się szyjke. Luteina przenika do krwiobiegu i boję się czy Małemu nie zaszkodzę...
Co do usg to ja mam zaplanowane na za dwa tygodnie, to będzie już prawie 38tc. Może nawet nie zdążę zrobić :p a wymaz miałam pobrany tydzień temu, tj. 34 tc.

Saguaro ja bralam luteine prawie do polowy ciazy ale z uwagi na to ze przez dwa lata nie moglam zajsc w ciaze i to taka ochrona miala byc ;-)
skoro lekarz ja Tobie przepisal to ja bym brala na Twoim miejscu!

Ostatnia edycja:
Saguaro ja brałam luteinę w 3-4 miesiącu kiedy miałam bóle niewiadomego pochodzenia. To dają dość rutynowo mam wrażenie, na podtrzymanie. W każdym razie szkodliwe to na pewno nie jest. Chociaż widziałam też opinie lekarzy o wątpliwej skuteczności. No ale jak nie szkodzi a być może pomaga, to dają.

Quincy dobrze, że się odezwałaś i dobrze, że w dwupaku :)

All me ja miałam USG w 32 tyg. i to miało być ostatnie. Teraz to chyba przed samym porodem będzie żeby zobaczyć czy dzieć nie za duży do sn. Tak mi się wydaje.

Powiem Wam, że chciałabym się rozpakować ze 2 tyg. przed terminem, bo ciąży mi już ostro ta ciąża... wiem, egoistka ze mnie:zawstydzona/y:. Ale mała jest dość duża, to by jej chyba nie zaszkodziło, a ja mam już serdecznie dość, a jeszcze prawie 7 tyg. Bardzo ciężko mi się oddycha, mała rozpycha się często boleśnie, napierdziela chyba w szyjkę, że aż podskakuję, nijak nie mogę się ułożyć wygodnie w nocy... Pewnie wszystkie to mamy, ale się musiałam wyżalić bo mi się dzisiaj nazbierało:-(

Aaa no i nie wiem co to jest, może też tak macie? Tuż nad macicą, pośrodku, tam gdzie poupychane są jelita chyba, rośnie mi czasem taka gula, którą mogę sobie wepchnąć do środka. Nie jest to dziecko na pewno, bo z całą pewnością to jest nad macicą i nie jest takie twarde jak kolanko czy łokieć (wypychane części mojej niuni są całkiem inne). Może coś w rodzaju przepukliny? A może to jakiś organ jednak, który się tak przemieścił? Bywa to trochę bolesne jak się wyłoni, bo to miejsce robi się wtedy wrażliwe, piekąco-swędzące czy jakoś tak:confused:.

Właśnie kurier przyniósł mi materac dla małej :). Jakiś miękki mi się wydaje, ale może tak ma być. Kupiłam Hevea baby lateksowy.

saguaro- ja bralam luteine do prawie 16 tygodnia, bo tez nie moglam w ciaze zajsc, i jakies bole mialam to w razie wu na podtrzymanie bylo, napewno nie zaszkodzi bo to przepisuje duuuzo lekarzy - wiec bierz bez obaw jesli ci lekarz to przepisal :)

kupciusia- powiem ci ze licze na to samo :zawstydzona/y:tzn rozpakowanie z tydzien przed terminem chociaz...:sorry2:, wiemy wszystkie o co chodzi juz jest ciezej meczy sie czlowiek wszystko boli itd. sapie sie w nocy ni to sie wyspac ni nic :-D, no coz przezyjemy a liczyc na kilka dni przed terminem mozna :tak:;-),

hmm co do ''guli'' to ja mialam taka wczoraj ale stwierdzilam ze to dziecko nic nie naciskalam ani nic to sama juz nie wiem co to bylo:-), ale mozliwe ze albo jelita itd. albo dziecia pupka :-D nie wiadomo w sumie a twoje dziecko juz glowka w dol jest wiesz moze ? a co do pieczenia/swedzenia to moze bardziej skora cie boli od rozciagania ? czy to tam w srodku.. ci chodzi :confused:? smaruj sie intensywnie na brzuchu, a materac niby im twardszy tym lepszy - ja kupuje pianka gryka kokos zobaczymy jaki to bedzie bo jeszcze nie nabylam ;)

MIciur-ka moja mała jest już główką w dół, przynajmniej 2 tyg temu na USG była. Nie sądzę, że się przekręciła bo czują ją tak samo cały czas. A ta gula jest zdecydowanie poza macicą. Czasem jak mi się spina macica, to dokładnie widać jej zarys (ja mam brzuch w typie piłki), a to coś jest powyżej no i to co wystaje jest bardziej miękkie niż dzidziowe części ciała. A to pieczenie/swędzenie to troszkę jakby skóra/coś blisko pod skórą, ale tylko w tym jednym miejscu (wielkości brzoskwini).

Ja caly czas biore Luteine.
2 razy dziennie po 2 tab. dop.
Na poczatku bralam Duphaston.

Jak mam teraz 33 i 3 tydz ciazy to jest to tydzien 33 czy 34??

reklama
Jestem po wizycie..

Dziewczyny przepraszam, ale chyba nie bede sie juz udzielala na forum.
Milo bylo was miec jako wsparcie przez te ciezkie tygodnie.

Ja niestety jestem zbyt zalamana po wizycie, nikomu takiej nie zycze.
Dowiedzialam sie ze moje wskazania do cesarki sa wyimaginowane, ze mam rodzic naturalnie. Jak zapytalam a co z niewspolmiernoscia? Co jesli dziecko utknie w kanale i zacznie sie dusic?
Odpowiedz uslyszalam : Zwolamy zebranie personelu i zaczniemy sie zastanawiac co dalej.
Jestem w takim szoku, tak zaplakana, tak zagubiona ze nie mysle.
W momencie gdy moja corka bedzie sie dusic, umierac, oni beda sobie przy kawce rozwazali za i przeciw..

Jesli tylko mialabym pewnosc ze moje dziecko jesli urodziloby sie dzisiaj mialoby sie dobrze, bylo zdrowe i nie mialo przez to problemow to uwierzcie mi - wywolalabym porod..

***** juz nie mam sily. 9 miesiecy nosze mala pod sercem po to, zeby pieprzeni lekarze w razie zagrozenia jej zycia (ktore przy niewspolmiernosci jest bardzo realne) dopiero ZACZELI SIE ZASTANAWIAC czy zrobic mi cesarke...

Do góry