reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Quincy- noo w końcu jesteś a juz się zastanawialysmy czy juz urodziłaś czy jak ze cię nie ma! Jak idziesz do gina to wypytaj jego o to, czy cc czy sn, ile Gabrysia waży i czy medycznie to bezpieczne,ale rozumiem ze masz możliwość wyboru czy zaplaty za cc jak chcesz czy jak??

Mi moja fizjoterapeutka powiedziala żeby przy porodzie nie dac się za bardzo " wyginac jakoś nienaturalnie" tylko żeby było mi wygodnie, w sensie za bardzo nóg na boki nie dawać na maxa tylko jak mi komfortowo, (ja mam straszne problemy z plecami i włącznie z tym z nerwami, bóle,dretwienia mrowienia itd), zapytaj się czy w razie sn to musisz rodzić na plecach czy możesz w innej pozycji..bo ponoć na plecach to też sobie utrudniamy przejscie dziecka, ja jestem za cc tylko w razie koniecznosci, tak z wyboru nie dalabym się pokroic ;)

reklama
Ewelinko, ja jestem jak najbardziej za ! także czekam na numer ;) Fajnie, że założyłaś wątek alarmowy ;) myślę, że dobrze będzie jak właśnie tylko TY będziesz się nim zajmować żeby nie było zamieszania :) no chyba ze faktycznie, wyznaczymy jeszcze jedną osobę ze wcześniejszym terminem, która będzie informować nas o porodach dziewczyn z późniejszym terminem:)

Quincy, super, że się odezwałaś !! dobrze, że jesteście jeszcze w dwupaku :) udanej wizyty życzę i czekam na informacje :)

Ja mam wybór czy chce papier na cc czy nie.
Bo powiedzmy ze w moim przypadku zarowno sn jak i cc niesie ryzyko..
I sama nie wiem ktore ryzyko podjac..

Wiec krotko mowiac : mam wskazania do cesarki, aczkolwiek niejednoznaczne (czytaj - mogę probowac rodzic naturalnie, jednak niesie to pewne ryzyko.)

A wiadomo ze taka cesarka "na szybko" niesie wiecej powiklan.
Ehh taka rozbita jestem.
Dzisiaj musze porozmawiac z ginem juz na powaznie o rozwiazaniu.

Jestem dosc waska w biodrach (miesnie jezdzieckie nie pozwalaja im sie rozsunac, za mocno dopakowana bylam przed ciaza najwyrazniej ;p) i mozliwe ze porod drogami natury moze okazac sie niemozliwy i i tak skonczy sie cesarka...

Kilka wiadomosci juz wyslalam ale jak was nie mam w kontaktach to tak ciezko wyszukiwac na forum wiec moze kto chce numer tel niech wysle mi wiadomosc a ja odpisze, bedzie mi duzo latwiej

Quincy, super ze sie odezwalas:)) porozmawiaj ze sowim ginem powaznie moze on Cie jakos "oswieci" co do porodu

Ewelinka mozesz mi podac swoj numer, ja mam termin na koniec lipca, ale podejrzewam ze przenosze;p

Ewentualnie mozecie mi podeslac jeszcze swoje numery, ja mam bb w telefonie w razie czego moge na bieząco informować.

proponuje jeszcze zalozyc watek ze zdjeciami naszych maluszkow po urodzeniu i opowiesci z porodowki:-)

Dziewczynki...ale nam juz malo zostalo :-) ....
Obysmy wszystkie donosily te nasze szkraby i szybko urodzily zdrowe Maluchy :-)
Juz nie moge sie doczekac spotkanka z Malutka :-) ale zaczekam do terminu B-)
Ja na razie na porodowke sie nie wybieram....ale jak juz bedzie czas to napisze w trakcie chociaz slowo,zeee rodze hehe z tel ;-) na forum
Dziewczyny czy jeszcze przed porodem wysla mnie na usg aby sprawdzic wage Malej??
Bylam w 29 tyg i na jednym wyszlo ze wazy 1420 a na drugim,ze 1540...
Wizyte mam w srode...to bedzie 34 tydz...skieruje mnie na ktg ??
I chyba ten wymaz powinien juz zrobic,co??

Ostatnia edycja:
Ewelinka dzięki za numer tel :)

Quincy super ze się odezwałaś,bo nieźle nas nastraszyłaś!
trzymam kciuki za wizytę :)
czyli cesarka jednak?
koniecznie daj znać jak ustalisz termin z ginem!
a czy ktoś potwierdził ze opadł Tobie brzuszek, bo ja jak siedzę to też czuję brzuch na udach!

MadziaSek - powiedzmy że tak ;p
Wczoraj Pani ze sklepu osiedlowego zapytała mnie ile juz jestem po terminie i kiedy wywolanie ;o Odpowiedziałam grzecznie, że mam jeszcze miesiąc do porodu, a ona na to " o matko ! a brzuszek tak nisko? " więc chyba to widać ;)

Jak stanę bokiem przy lustrze to widzę wyraźnie, że dzieć mój jest niziutko, no i nie rozpiera mi już żeber, więc macica chyba się obniża, albo mała zmienila pozycje ;)

reklama
Quincy a lekko już oddychasz i masz parcie na pęcherz?

Ewelinka czy do All me też wysłałaś numer?

All me przez Ewelinkę będziemy informować o swoich porodach :)
bo żadna z nas nie będzie miała do tego głowy by robić to bezpośrednio na forum!

Jagoda wątek bardzo fajny, jestem za:)

Ostatnia edycja:
Do góry