reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

saguaro, mam termin na sierpień i moja ginekolog na skracającą się szyjkę przepisała mi m.inn. luteine 2x2 tabletki dop., a oprócz tego nospę, scopolan i aspargin

reklama
Kupciusia jesli ta gulka Ciebie niepokoi moze wybierz sie do lekarza, bo kompletnie nie wiem co to moze byc, a napewno sie uspokoisz ;-)

All me mysle ze to rozpoczety 34 tydzien jest!

Ewuncia witaj :-D napisz cos o sobie, dodaj suwaczek ;-)

Quincy moze skonsultuj sie z innym lekarzem, w takim przypadku zycie malej najwazniejsze a Ty nie mozesz sie denerwowac na wizycie i zalamywac tym co mowi lekarz i dlaczego chcesz nas oposcic? Bedzie dobrze, a co mama podpowiada?

Wlasnie nie moge isc do innego lekarza, w tym problem.
Zmienialam lekarza w 20 tyg ciazy, obecny moj lekarz to zastepca ordynatora, wiec wiadomo jak mogloby sie to dla mnie skonczyc skoro tenze jest dosc wplywowym ;/

Ja po prostu zaczynam panikowac przez to ze jestem drobna, podobno za waska... Boje sie ze po prostu braknie mi sily, dziecko sie udusi i po kilkunastu godzinach mojej walki i lekarzy olewczosci niestety moja corka umrze. To jest dla mnie po prostu koszmar.. Ja jestem w stanie iscnawet teraz zaraz na cesarke, niech ja robia, nawet z tymi wszystkimi powiklaniami dla mnie.. byle ona byla cala i zdrowa..

MadziaSek moja gin jest na urlopie do 15 i wtedy też mam planową wizytę. No trochę mnie to niepokoi, ale jeśli jest to poza macicą to myślę, że nie ma wpływu na małą, a ewentualnie na mnie, więc poczekam cierpliwie do tej wizyty. Coś mi się wydaje, że to będzie ta nieszczęsna przepuklina jednak, a z tym w ciąży i tak nic się nie robi. Ehhh ten "stan błogosławiony".... kto to wymyślił:confused:

Quincy nie załamuj się. Tyle przeszlas to i teraz dasz radę. Wiele wąskich kobiet urodziło drogą naturalną. Ja też dostałam wskazanie względne do CC że względu na wzrok i pewnie mogę se je wsadzić. Jakby było bezwzględne to co innego. Nie możesz się postarać o takie zaswiadczenie? Ile masz w biodrach?
Myślę, że nie dopuszczą do tego, aby mała utknęła. Pamiętaj, żeby krzyczeć i walczyć o swoje w takiej sytuacji.
Jest jeszcze jedna opcja... Można panu doktorkowi rączkę posmarować, to zapewne i cesarke zrobi.
W jakim mieście rodzisz??

Ja widze jeszcze jedno rozwiazanie... Aczkolwiek nie wiem czy mi sie to uda..
Wziac papier od ortopedy do cesarki, poczekac az moj doktor bedzie mial urlop (od 15 lipca) i wtedy sie zjawic z papierkiem do cesarki.. I miec nadzieje ze zrobia..

Rodzę w Sieradzu (łódzkie).
Rączki nie zamierzam nikomu smarowac, chyba ze mialoby to ratowac zycie mojego dziecka, wtedy bez zastanowienia oczywiscie.
W biodrach sie nie mierzylam dawno, ale powiedzmy sobie szczerze, w jeansach 36 musze miec pasek bo inaczej zjada z tylka.
W tej chwili bez najmniejszego problemu wchodze w dzinsy sprzed ciazy, brakuje mi 1 cm zeby sie zapiac (jak sie upre to zapne ;p) przez to ze mam nisko brzuch.

Dzień dobry wszystkim,trochę późno dołączam do was, wcześniej trochę podczytywałam, no ale chyba wypada się przedstawić ;)
To moja trzecia ciąża i pierwszy synek. Mam już dwie córeczki, pięciolatkę i prawie dwulatkę...no i pojawiła się niespodzianka :). Co prawda kiedyś chciałam mieć trójkę dzieciaków, ale po urodzeniu drugiej córeczki mój zapał opadł nieco ;). No i teraz czekamy na synka, który podobnie jak siostry pcha się wcześniej na świat.
Szyjka obecnie ma 26 mm i pęcherz płodowy wpukla się do szyjki (tak to się chyba nazywa). Dostałam więc leki i mam się oszczędzać, tylko przy dwójce dzieciaków lekko nie jest.
Kombinuję z suwaczkiem ale nie wiem czy mi się uda, bo to mój debiut na tym forum.

Quincy, trzymaj się, z lekarza prostak i tyle, inaczej tego nie nazwę :/

Ewuncia2 witaj!!! Gratuluje 3 ciąży :-)

Quincy to dogadaj się z ortopedą, żeby wystawił Ci bezwzględne wskazanie do CC. Chociaż wiem, że może nie być łatwo, bo później w razie czego lekarz, który wystawił takie skierowanie musi mieć odpowiednią dokumentację medyczną. Moja okulistka wypisała mi względne, bo nie mam tak naprawdę konieczności CC że względu na oczy. Swoje zaswiadczenie poparła tym, że w trakcie ciąży bardzo posunęła mi się wada wzroku. Ale z gałką oczną wszystko jest ok. Gdyby było inaczej wtedy dostalabym bezwzględne wskazanie do CC.
Zagadaj z tym ortopedą. Może się uda. A Malutka duża jest? Ile waży?
To jak Ty w 36 pasek nosisz to rzeczywiście szczuplutka jestes.

Coś mnie podbrzusze boli :-( nie przepracowałam się dziś. Już jedna nospa wzięta. Luteine zacznę od jutra. Coś czuję, że Kubuś wcześniej zapuka...

Quincy glowa do gory...:-) bedzie dobrze!!
Mysle,ze lekarze nie dopuszcza do takiej sytuacji aby Malutka zaczela sie dusic.
Sadze,ze zastepca ordynatora jednak uwaza,ze dasz rade urodzic sn.
Ja tez jestem waska w biodrach..spodnie 34 - 36 , 89 cm w biodrach, mala,drobna,164 cm...
Lekarz nie wspominal o cesarce...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorem ;)
Właśnie wróciłam z ogródka u cioci :) fajnie tak posiedzieć sobie pod parasolem w cieniu :) oczywiście pojechaliśmy dopiero o 17.00 bo w tym upale wcześniej bym nie wyrobiła :)

All me, Jesteś w 34 tygodniu ;) skończony 33, a leci 34 ;)

Quincy, nie załamuj się ! moja kuzynka to straszne chuchro, spodnie to chyba rozmiar 34 nosi, a urodziła 2 córeczki po ponad 3kg :) czasami te, które mają szerokie biodra gorzej się męczą niż szczuplutkie kobitki ;)
Rozumiem Cię, bo sama się boję, że nie dam rady, za długo będą mnie trzymać i dziecko będzie niedotlenione czy coś :( mam takie myśli.. ale to chyba każda matka się o to boi.. musimy chyba krzyczeć i walczyć o swoje !

Kupciusia, taka kulka mi się nie robi ale też nad macicą wyżej czasami mnie swędzi i piecze.. szczególnie właśnie jak siedzę.. pewnie narządy uciskam :) a u Ciebie wydaje mi się, że to raczej będzie jakiś organ wychodzić ;)

Ewuncia2, witaj ;) miło, że do nas dołączasz ;)

Saguaro, mnie podbrzusze bolało w poniedziałek i tak się zastanawiałam dlaczego.. a ja sobie posiedziałam trochę na balkonie i to w tym największym słońcu.. brzuszek miałam przykryty ręcznikiem ale tak myślę, że może nagrzałam go i tak.. nie przebywasz na słoneczku ?

Do góry