reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja rowniez witam wieczorkiem :-D

Dzisiaj bylam na kolejnych zajeciach w szkole rodzenia, spotkan ma byc jeszcze 5-6 ale polozna ma przekazac najwazniejsze informacje na nastepnych spotkaniach bo kilka z nas nie przerobi wszystkiego ;-) w nastepny czwartek cwiczenia na sali gimnastycznej, dostalysmy dzisiaj gratiski i zwiedzalysmy poloznictwo i trakt porodowy, najbardziej przerazily mnie lozka porodowe haha

Ewuncia my dalysmy rade z suwaczkami wiec i Tobie sie uda ;-)

milej nocki mamusie :-D
tylko za bardzo mezow nie meczcie :-D

reklama
Ewuncia2. - Witaj,i gratuluje !:) miło ze się odezwalas w takim razie a na kiedy masz termin i czy juz przygotowana jestes mniejwiecej?! :)

Quincy- spokojnie, wszystko się ułoży napewno, a szpital ma dobra renome?? sprobuj zalatwic ten papier,i idz po 15 do szp. W końcu nie twoja wina ze gościu będzie miał urlop ;)), a nie moglabys iść na konsultacje do ordynatora..? Co prawda zastepca ordynatora też powinien być b. Dobrym specem, ale zawsze warto zasięgnąć 2 opinii, a ile Gabi waży mówił dziś? Moja mama zawsze mi powtarza ze jak coś to niech daja na pismie ze się nie zgadzają na to czy na tamto..

Basia- oj dobrze ci, ale lepiej nie wychodz na słońce w godzinach kiedy najbardziej daje czadu bo możesz przegrzac się łatwo, buu a u mnie lało teraz juz co prawda lepiej ale wieje ostro, więc lipaa

Dziewczyny a robicie sobie drzemki w środku dnia:)? Bo ja jak zmeczona to ide na h- dwie hih ;))

Madziasek- a powiedz coś więcej k zwiedzaniu szpitala, czemu cię łóżka pprodowe przerazily?!- nie strasz mnie haha :p, a jakie gratiski dostalas :D? Ps. To calkiem dużo tych spotkan w szkole rodzenia masz ile lekcji razem? U mnie całość to 6 lekcji tylko..

Ostatnia edycja:
basia89 siedziałam dziś chwilę na balkonie, ale nie na ostrym słońcu. Ja się nie nadaję na ostre słońce, bo od razu jest mi niedobrze i mdleje nawet. Zatem siedzę od rana lub wieczorem jak słońca jeszcze nie ma po mojej stronie lub już nie ma.
Poleżałam chwilkę i nie bolało, ale wstałam i znowu pobolewa. Mały się rusza ale nie tak bardzo aktywnie jak zazwyczaj. Do kibelka z siku latam często i dużo siusiam, ale znowu nie piję nie wiadomo ile...
Czy to jest jakaś zależność? z tym siusianiem?

jeśli jutro znowu będzie mnie bolało i Mały nie będzie się wiercił tak jak potrafi to podjadę do szpitala, żeby zrobili mi KTG. Trochę się zaczynam stresować...

A jak to jest z tym liczeniem ruchów? Ile na godzinę powinno być i jak często liczyć??

Basia ja teraz sobie kupiłam ten femibion, wczoraj i chyba to już ostatnia paczka będzie więc już nic nie zmieniam :) Ja zawsze jestem na czczo na badania a czy trzeba to nie wiem, mnie tylko mówią, że mogę się wody napić, nic więcej.

Doriq niczego nie używam na infekcje, na początku dostałam takie czopki podochwowe, przez tydzień je chyba brałam czy 10 dni i to tyle. Co wizytę jestem badana więc mam nadzieję, że w razie czego lekarz coś by zauważył.

Quincy cieszę się, że się odezwałaś i że dalej jesteś w dwupaku, jeśli Gabrysia już taka duża to myślę, że spokojnie da sobie radę, nie musisz się o nią martwić ;) Kurcze teraz czytam o tej wizycie :( Beznadziejnie pogadał ten lekarz z Tobą. Na pewno się martwisz ale mimo wąskich bioder możesz urodzić spokojnie, nie raz bardzo wąskie kobiety rodzą znacznie lepiej niż takie, po których mogłoby się wydawać, że pójdzie raz-dwa. Trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieję, że jednak skrobniesz coś czasem bo będziemy się martwić.

All-me ten wymaz może Ci zrobić w 34 tygodniu a czy Cię wyśle na ktg to nie wiem bo każdy lekarz ma inne zasady, mój nie wysyła, w każdym razie jak byłam w 33tc to mi nie kazał nigdzie jechać. Masz 34 tydzień teraz.

Kapciusia ja nic takiego u mnie nie zauważyłam do tej pory przynajmniej (te gule).

Quincy no co za ....... z tego lekarza. :wściekła/y: Jak można tak potraktować kogoś a już w szczególności kobietę w ciąży!! Może rzeczywiście pójdź do innego na konsultacje albo skombinuj od tego ortopedy to zaświadczenie. Głowa do góry!

Z nowości u mnie, to byliśmy dzisiaj z mężowym i zamówiliśmy wózek. Więc już do przodu. Dwa tygodnie około musimy czekać na niego.

Madziasek, termin mam na 24 sierpnia, ale jestem pewna że nie dotrwam. Mam nadzieję doczekać do skończonego 37 tc tzn do 3 sierpnia, bo wtedy ciąża donoszona i będę mogła rodzić w fajnej klinice ( z młodszą córką tak mi się udało- urodziłam własnie tam równo w 37 tc, starsza urodzona w 34 tc, ale na szczęscie wszystko mniej więcej ok.).
Teraz znów z powodu szyjki mam zalecone kupę leków i mam nadzieję,że dotrwam do tego 3 sierpnia :). Twardnienia brzucha mam b.często, na szczęscie po zmniejszyły się bóle jak na okres. I nie wiem, czy to normalne na tym etapie ciązy,ale ledwo łażę :). Brzuch mi ciągnie do ziemi i serio ledwo idę.
A z przygotowaniami u mnie marnie, tzn zakupiłam wczoraj na allegro hurtem ;) trochę rzeczy higieniczno-kosmetycznych dla synka: płatki kometyczne, pieluchy, proszki do prania,płyn do kąpania itp.,z kolei wózki, leżaczki i inne karuzelki zostały mi po starszaczkach więc nie mam jak szaleć ;), ubranek trochę uniseks też mam, trochę dostałam od kolezanek, troszkę kupiłam w szmateksie ;) i tyle. Powiem, że przy 3 dziecku zmniejsza się ochota na zakupowe szaleństwa. Do tego dochodzi ograniczona powierzchnia mieszkania i ograniczone fundusze ;)

Saguaro, a twoje bóle przypominają te okresowe? Jedź na te KTG to się uspokoisz, a ruchów być może mniej udczuwasz, bo maluchowi coraz ciaśniej i nie ma miejsca na szaleństwa ;)

Maciurka, mi ze względu na dzieciaki bardzo rzadko zdarza się w dzień pospać, ale często marzę o tym :-). Pewnie uda mi się tego dokonać za jakieś 3 lata ;)

Miciurka polozna pokazywala pokoje przedporodowe, poporodowe, lazienki z prysznicami, caly trakt porodowy z sala porodow no i sala rodzinna, a co do lozek to sa duze ha ha a nawet ogromne! Spotkan bylo juz 5 ;-)a gratiski z hippa, jakies kremy na rozstepy, butelke i proszek jelp :-D

Ewuncia wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki za szyjke ;-)
twardnienia brzucha sa normalne

Saguaro co do ruchow nie licze bo raz w tyg jestem na ktg i wszystko jest ok, ale wiem ze mniej sie rusza z uwagi na coraz mniejsza ilosc miejsca w brzuchu :-D

dziewczyny mi tez zdarzaja sie drzemki w ciagu dnia

Ewuncia trzymam kciuki za ten 37 tydzień! Przy dzieciach ciężko się leży, mam synka i to takiego mało wymagającego a jednak zdaję sobie z tego sprawę.

Kupiliśmy wczoraj basen i mąż uparł się, żeby postawić w pewnym miejscu, nie było wypoziomowane ale twierdził, że nie musi być (mimo, że pisze, że musi i wszyscy tak uważali). Efekt jest taki, że woda, którą puszczali w nocy wylała bo z basenu zrobiło się jajo i guzik z tego będzie. Synek będzie dzisiaj nieźle płakać bo się szykował okropnie na pływanie :(

Witam!!

Wczoraj poczytałam co u Was, ale nie miałam nastroju pisać, pożarłam się trochę z m :wściekła/y:

takaj - wrrrr... też bym się wkurzyła!! a nie masz tam kogoś pod ręką, co by Ci to mógł zrobić, jak m nie będzie? Szkoda synusia:no:

quincy - współczuję takiej niemiłej wizyty!! co to za lekarz??? jakiś nie poważny, te teksty o kawie - no nie źle przegiął:wściekła/y:

Z drugiej strony może Cię trochę uspokoję - ja też jestem, drobna i wąska. Jak zaszłam w ciążę ważyłam 43 kg przy wzroście 164, przy pierwszym synku ważyłam tylko 2 kg więcej, na mecie 59, też mi moja ginka mówiła, że lepiej żebym urodziła szybciej, bo jak na mnie to dzidzia duża - Kamil ważył 3210 - ale dałam radę. Pamiętam, że w szpitalu położna zmierzyła mi biodra takim dziwnym czymś:tak: Jeśli jednak umiesz i wiesz, że będziesz spokojniejsza, to załatw sobie ten papierek do cc. Ja jestem pewna, że jak przyjdzie co do czego, to dasz radę i sn:tak:

ewuncia - witaj!!:-D

kapciusia - mi się wydaje, ze wiem o co Ci chodzi :-D ja też mam tego gula czasami, tak po środku, u góry i to miękkie jest, nawet jak brzuch się napina - nie wiem co to, ale w pierwszej ciąży też takie coś miałam

maciurka - jak mam gorszy dzień, to korzystam z chwili kiedy Kamil idzie spać i też śpię - zazwyczaj pół godzinki i akumulatory mam nałodowane:tak:

madziasek - fajnie, że jesteś zadowolona z tej szkoły rodzenia!!

A my o 10 do tej Brennej jedziemy. Na miejscu ma być darmowy internet, to będę Was podczytywać (z telefonu nie lubię pisać)

Życzę miłego piątku i weekendu!!

reklama
Bry!

Ale produkujecie! jeden dzien i nie idzie nadrobic;p

Quincy nie mozesz nas opuscić! jestesmy tu wszytskie razem az do porodów i pozniej tez, bedziemy pisac o kupach, cyckach itepe:-D:-D. Moja mama jak rodzila mojego brata (26 lat temu!) miala tak ogromny brzuch, ze lekarze stwierdzili ze to napewno blizniaki tylko jedno sie schowalo i nie wybadali, a jak pojechala na porodowke to sie jej polozne pytaly czym ona ma zamiar rodzic bo taka mala, chuda i bardzo waska w biodrach. a moja mama "no a czym sie rodzi?" i dala rade, mimo ze miala 32 lata, a brat wazyl prawie 4 kg i nie bylo takiej techniki i sprzetow jak teraz. a wiec glowa do gory, trzeba myslec pozytywnie, a jak cos by mialo byc nie tak (tfu tfu) to lekartze napewno zadzialaja.

ewuncia2 witamy w naszym gronie!

sugaro to pewnie przepowiadajace, ale jak chcesz miec prewnosc, to jedz na to KTG

madziasek fajnie ze podobaja Ci sie zajecia w szkole rodzenia, ja mialam isc ale w koncu sie nie zapisalam:eek: a zaluje teraz troche, chociaz tak jak mowisz ze te lozka Cie przerazily to ja juz bym chyba na porodowke wiecej nie weszla!:-D:-D
i fajnie, ze jedziesz do Brennej, odpoczniesz od wsztskiego. Ja jutro jade do Darłowa na zlot militariow, moj K wymyslil sobie ze bedzie skakal na bungee i jak tam nie urodze z nerwow to bedzie fajnie:-D:-D
żabila gratki wozka;-)

ja drzemek sobie nie urzadzam w ciagu dnia, bo nie mam czasu na nie:-D :-Djak juz wroce z pracy jest 17, troche sie pokrece i trzeba isc spac, a teraz nie moge usiedziec w miejscu, caly czas cos robie, wczoraj poprasowalam w koncu ciuchy dla malej, pozniej byla burza a jak pierdykło raz to az podskoczylam i brzuch mnie zabolal. Jakbym w dzien jeszcze spala to z nocki przespanej nici;p

milego dnia ;-)

Do góry